×

ONLINE VOD OTT -- Data și ora publicării: 19.11.2019 11:18:43

HBO GO-UMBRE 3-PREMIERĂ / UMBRE 3 intră de miercuri 20 noiembrie pe HBO GO după o avanpremieră de gală la Teatrul Odeon în care Pavlu a cerut fanilor o petiție pentru continuarea seriei



//de Mihai Pavelescu //
București (MEDIA EXPRES) / 19 nov 2019 / Sezonul al treilea al serialului UMBRE (18+) intră din 20 noiembrie cu toate cele șapte episoade în distribuție pe HBO GO, publicul având posibilitatea să-l urmărească gratuit dacă nu are abonament la serviciul online și intră în schema de promovare care include o săptămână fără perioadă obligatorie și care poate fi anulată oricând.

HBO a organizat un eveniment de gală cu lansarea seriei la 18 noiembrie, la Teatrul Odeon din București, cu proiecția primelor două episoade care continuă povestea fostului taximetrist Relu aflat la confluența dintre propria familie destrămată și lumea mafioților de pe malul Dâmboviței.

Scenariul și regia seriei a treia sunt semnate de Bogdan Mirică, care reușește să impună un nou stil pop cult în creația de film autohtonă care descrie pe îndelete abjecția, limbajul vulgar și crima ridicate la rang de noblețe. Aflat la curtea baronului fărădelegilor, de multe ori numit Boss, Căpitanul, supușii de tipul Relu au un cod al onoarei și după ce se luptă între ei în sezonul de debut, au acum în plus un meci nou cu legea, întruchipată de polițistul Emilian, descrisă în termeni nu tocmai măgulitori prin polițiștii de multe ori mai proști și mai necinstiți decât borfașii.

Mirică are o tușă personală care generează umorul negru din descrierea seriei implementată în numeroasele scene de confruntare verbală în care pune diferitele personaje să se jignească și să se înjure. Ce este interesant este că deși auzim de multe ori cuvintele urâte din vocablularul ce descrie organele sexuale, contextul este potrivit și le face să nu mai pară așa de vulgare. Scenaristul regizor nici nu face exces de folosirea acestora, la vizionarea primelor două episoade descoperind cel puțin o situație în care se impunea unul dintre aceste cuvinte, el fiind însă înlocuit eronat după părerea mea cu un „pe dracu” cam răsuflat.

Tușa personală a scenaristului-regizor Mirică este însă și defectul seriei, atunci când parcă prea toate personajele vorbesc la fel și au același nivel superior de inteligență, prea cunosc multe cuvinte din registrul medical și al „chimiei recreaționale”. Este ilustrativă o scenă în care Relu enumără aproximativ 20 de tipuri de droguri sau poate chiar mai multe, în timpul percheziției unui camion cu portocale. Parcă îl și văd pe Mirică cu Wikipedia deschisă pe pagina listei cu toate tipurile de droguri cunoscute, scriind dialogul eroului său negativ.

La capitolul jocul actorilor seria excelează prin performanțele personajelor masculine dintre care se detașeazeă Relu (Șerban Pavlu) și polițistul dezaxat Emilian (Laurențiu Bănescu), cu o mențiune specială pentru copilul Căpitanului – tânărul Teddy (Gabriel Huian) dar și a celorlalți bărbați – Căpitanu (Doru Ana), Chuckie (Dan Hurduc), Nea Puiu' (Ștefan Velniciuc), Tănase (Sorin Cocis) și a polițiștilor din echipa lui Emilian. Cam toate actrițele din serial mi se par cam false, poate cu excepția Mariei Obretin în rolul soției lui Relu, Gina.

Încercând să rețin o replică-două celebre, după modelul descrierilor de pe IMDB, nu am reușit să identific decât monologul filosofic al lui Relu pe tema adevărului și minciunii, temă reținută de altfel și în debutul trailerul oficial al sezonului, care începe cu întrebarea „Cum știi când te minte cineva?” Urmează ideea că dacă cineva minte tot timpul, când spune adevărul nu-l mai crede nimeni. Uau!

Nu știu dacă UMBRE 3 poate fi urmărit compulsiv-obsesiv în ceea ce în termeni de specialitate se numește „binge-watch”, mai ales dacă de prinde noaptea cu episodul al doilea care este cam boring, în care nimic violent nu bubuie ca să te trezească din ațipire.

Dar partea interesantă cu distribuția online pe HBO GO este că după șapte zile de acces gratuit absolut suficiente pentru vizionarea Umbre 3, abonamentul lunar este de 3,99 de euro, prețul unui bilet de cinema, pe care dacă mai era cineva în dubii, serialul românesc cred că îi merită cu prisosință. Ca și petiția online cerută de Șerban Pavlu în scurtul cuvânt de pe scena premierei de luni, 18 noiembrie, de la Teatrul Odeon, în care roagă fanii să facă presiuni asupra HBO să aprobe continuarea seriei cu sezonul al patrulea.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL