×

Programe TV -- Data și ora publicării: 19.11.2019 14:33:58

AMARO TV-ACȚIONARIAT-PRELUARE / Tematic Media Group a preluat televiziunile pentru etnicii rroma Amaro TV



București (MEDIA EXPRES) / 19 nov 2019 / Amaro TV televiziunile pentru minoritatea rroma licențiate de CNA în 2018 au fost preluate de Tematic Media Group din Ungaria, companie deținută de Radu Nicolae Morar, cunoscut în România pentru lansarea televiziunii pentru copii Minimax, înainte ca aceasta să fie vândută grupului american AMC.

Paul Manta, avocat, prezent în fața CNA a explicat că Playtime Media, care deține licențele pentru Amaro TV și Amaro TV.ro, este o companie deținută de Fashion Media care a fost deținută de două persoane fizice care nu au reușit să facă un proiect viabil financiar, acestea luând decizia să vândă unui investitor care să ducă mai departe proiectul. Detaliile financiare ale tranzacției nu au fost însă făcute publice.

Tematic Media Group deține mai multe televiziuni, principala fiind Fishing & Hunting TV, dar și televiziunile de muzică Slager TV. Compania a mai deținut în trecut Sport Klub și televiziunea de documentare DoQ.

Amaro TV nu are distribuție pe cablu, în prezent, fiind în discuții cu RCS, UPC și Telekom, după ce însă termenul de lansare de la jumătatea anului 2019 a fost depășit, lansarea fiind acum preconizată „până cel mai târziu în februarie 2020”.

În Ungaria, Tematic Media Group deține printre altele o televiziune cu aceeași tematică, denumită Dikh TV. „Vor păstra denumirea de Amaro, care înseamnă „al nostru” în toate dialectele rroma din Europa”, a mai spus printre altele avocatul Paul Manta.

Companiile din România care fac parte din Tematic Media Group, Tematic Cable SRL și Fishing & Hunting Tematic SRL au avut în 2018 cifre de afaceri de 2,5 și, respectiv, 1,2 milioane de euro, ambele având un profit cumulat de aproape 300.000 de euro, potrivit Anuarului Media Expres 2019-2020.

Membrii CNA prezenți în ședința publică la 19 noiembrie, Răsvan Popescu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Nicolae Bălașa, Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Orsolya Borsos, Alexandru Kocsis și Dorina Rusu au votat în unanimitate cedarea licenței.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL