= Media Expres

Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:06.06.2020
Data ultimei ştiri: 05.06.2020 17:47:19
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
ONLINE / VOD / OTT
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansatăGlosar

 _Comunicaţii 29.11.2019 20:35:20
RCS&RDS-AKTA-DCS-OPERARE REȚELE / RCS & RDS va opera rețelele AKTA și DCS pentru care va plăti 77 milioane de euro
București (MEDIA EXPRES) / 29 nov 2019 / RCS & RDS SĂ a încheiat un "contract de operare de rețele" urmând să plătească 77 de milioane de euro pentru cei aproximativ 540.000 de abonați ai Akta Telecom și Digital Cable Systems, într-o tranzacție care se întinde pe cel puțîn 3 ani și care implică și firma ATTP Telecommunications SRL, potrivit unui anunț publicat la Bursă de către RCS & RDS.

Potrivit anunțului, RCS & RDS S.A., filiala din România a Societățîi („RCS&RDS”), a încheiat contracte de transmitere a dreptului de a opera rețelele de comunicații electronice aparținând companiilor din Romania Digital Cable Systems S.A., AKTA Telecom S.A. și ATTP Telecommunications S.R.L.

RCS informează investitorii și acționarii că, la data de 28 Noiembrie 2019, RCS&RDS, denumita în continuare „Cesionarul” și Digital Cable Systems S.A., AKTA Telecom S.A., respectiv ATTP Telecommunications S.R.L., denumiți în continuare împreună „Cedenții”, au încheiat contracte (împreună „Contractele”) având că obiect operarea de către RCS&RDS a activelor prin care se furnizează servicii de comunicații electronice către clienții de tip rezidențial.

Contractul încheiat cu ATTP Telecommunications S.R.L. are că obiect și vânzarea unor active constând în infrastructura, clientela etc., la data împlinirii condițiilor suspensive indicate mai jos. În baza acestor Contracte, RCS&RDS vă opera rețelele de comunicații electronice ale Cedenților și vă furniza servicii de comunicații electronice către clienți, în schimbul plații de către RCS&RDS a unei chirii în cuantumul agreat de parti.

În baza Contractelor, RCS&RDS ar urma să furnizeze un număr de aproximativ 540 de mii de servicii de acces la Internet, televiziune prin cablu, telefonie fixa și telefonie mobila. Contractele sunt încheiate pentru o durata inițială de 3 ani, care poate fi prelungita la opțiunea oricăreia dintre parti pentru un nou termen de 3 ani. Sumele totale plătibile cu titlu de chirie sau preț de către RCS&RDS în temeiul acestor Contracte sunt de maximum 77 milioane Euro exclusiv TVA.

Operarea rețelelor, respectiv vânzarea activelor pot avea loc după împlinirea următoarelor condiții suspensive: (a) obținerea aprobării autorității de concurenta și (b) dobândirea de către ATTP Telecommunications S.R.L. în mod cumulativ (i) a drepturilor necesare transmiterii folosinței activelor transmise prin contractul încheiat în acest sens de ATTP Telecommunications S.R.L. și RCS&RDS, (îi) a majorității acțiunilor Digital Cable Systems S.A. și (iii) a majorității acțiunilor AKTA Telecom S.A..

În baza acestor Contracte, Cedenții intenționează să asigure propriilor clienți de tip rezidențial servicii de calitate superioara la preturi avantajoase, RCS&RDS dispunând de toate resursele, capabilitatile și cunoștințele necesare pentru a asigura acest lucru, prin exploatarea sinergiilor dintre rețeaua proprie de comunicații electronice și rețelele ce formează obiectul Contractelor.

Potrivit site-ului Ministerului de Finanțe ATTP Telecommunications are ca obiect de activitate "Activități de telecomunicații prin rețele cu cablu", dar în 2018 figurează fără angajați și cu o pierdere de 25.930 de lei, fără cifră de afaceri.

Firma ATTP Telecommunications este o firmă din Cluj-Napoca, deținută de Adrian Gheorghe Tomșa (67,46%) și de firma Quantum Projects SRL din București (32,54%), potrivit Termene.ro citată de Hotnews.ro. Firma Quantum Projects SRL este deținută integral de către Vasile Iuga, fostul manager de țară al PwC România. Iuga Vasile ai deține și 27,29% din firma eAD.ro Interactive SRL din București, potrivit Termene.ro.

eAD.ro Interactive și Clever Media Network, societatea care deține televiziunile Look Plus şi Look Sport, au semnat contractul pentru drepturile de televizare a partidelor de fotbal din Liga 1 pentru următoarele cinci sezoane, informa News.ro în luna iulie 2019, citată de Forbes România. Acționarii companiei Clever Media Network sunt Adrian Tomșa (96,77%) și Victor Gongolea (3,23%)

În ultima ediție a Anuarului Media Expres DCS figurează pe locul 5 în topul cifrelor de afaceri la capitolu furnizori de televiziune prin cablu, satelit și IPTV cu 37 de milioane de euro și AKTA pe locul 8, cu 11,3 milioane de euro.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.