×

Programe TV -- Data și ora publicării: 23.12.2019 13:23:11

FILMBOX-FILME DE SĂRBĂTORI / FilmBox recomandă trei filme de sărbători



București (MEDIA EXPRES) / 23 dec 2019 / FilmBox a pregătit mai multe filme pentru zilele festive de la sfârșitul anului, printre care ”Grace of Monaco” (”Grace de Monaco”), marți, 24 decembrie, de la 19:15, la FilmBox Premium, ”Finding Neverland” (”În căutarea tărâmului de nicăieri”), miercuri, 25 decembrie, de la ora 22:00, la FilmBox și ”From Dusk Till Dawn” (”De la apusul la răsăritul soarelui”) miercuri, 1 ianuarie 2020, de la ora 1:00 noaptea, la FilmBox.

În Ajun de Crăciun, urmărim drama ”Grace of Monaco” (”Grace de Monaco”), cu Nicole Kidman în rolul principal - un film care a stârnit controverse. Prima proiecție a fost chiar la festivalul de film de la Cannes, în 2014. În ianuarie 2013, cu un an înainte de premieră, copiii lui Grace Kelly, Prințul Albert, Princesa Caroline și Prințesa Stephanie de Monaco au dat publicității o declarație prin care anunțau că nu au nicio legătură cu acest film. Familia afirma că producția conține multe inexactități istorice importante și că regizorul Olivier Dahan le-a ignorat cererea de a face modificări.

Nu a fost singura controversă legată de această producție. Premiera filmului a fost întârziată pentru că au existat reale dispute privind montajul acestuia. Olivier Dahan și scenaristul Arash Amel au intrat într-un adevărat conflict cu producătorul american Harvey Weinstein.

Pentru rolul principal din acest film au mai fost luate în calcul și nume precum Jessica Chastain, Emily Blunt, Charlize Theron, Reese Witherspoon, Gwyneth Paltrow, Kate Hudson, Rosamund Pike, Amy Adams, January Jones și Elizabeth Banks. A fost aleasă însă Nicole Kidman care declara despre această producție: ”Nu este un film documentar sau biografic. Este doar o mică parte din viața lui Grace Kelly, o parte în care își arată umanitatea, fricile și slăbiciunile.”

”Nu sunt jurnalist sau istoric. Sunt artist. Nu am creat o biografie. Am creat, în mod subiectiv, un portret uman a unei femei moderne care vrea să împace viața de familie cu cea de cuplu și cu viața profesională. Dar care va renunța la cariera ei și-și va inventa un alt rol. Iar asta va fi dureros”, a fost și explicația regizorului Olivier Dahan.

”Grace of Monaco” (”Grace de Monaco”) este difuzat marți, 24 decembrie, de la 19:15, la FilmBox Premium.

În ziua de Crăciun, intrăm într-un univers de poveste. ”Finding Neverland” (”În căutarea tărâmului de nicăieri”) este o fantezie istorică regizată de Marc Forster. Scenariul este semnat de David Magee și se bazează pe piesa de teatru ”The Man Who Was Peter Pan” a lui Allan Knee. Filmul vorbește despre J.M. Barrie, creatorul lui Peter Pan. Relația platonică a acestuia cu Sylvie Llewelyn Davies și cei patru fii ai ei au dus la apariția celebrului personaj.

Producția are nu mai puțin de 7 nominalizări la premiile Oscar, inclusiv pentru Cea Mai Bună Imagine, Cel Mai Bun Scenariu, Cel Mai Bun Actor, dar a câștigat premiul pentru Best Original Score. Filmul a fost inspirație pentru musicalul cu același nume. Producția are o distribuție de excepție: Johnny Depp, Kate Winslet, Dustin Hoffman și Julie Christie.

”Când am citit scenariul mi-am zis că este o poveste frumoasă și un film rar, nu este ceva ce vezi în mod obișnuit. Ceea ce cred că este esențial să înțeleagă oamenii care privesc filmul este cât de important este să-ți lași imaginația liberă, să inventezi lucruri, oricât de ridicole ar părea”, spune Johnny Depp

Kate Winslet s-a îndrăgostit și ea pe loc de scenariu și de personajul pe care avea să-l interpreteze. ”Sylvie Llewelyn Davies este fascinată de el, de J.M. Barrie. Este fascinată de el la fel de tare pe cât sunt băieții ei fascinați de el. Este o poveste de dragoste, dar este o poveste de dragoste între J.M. Barrie și o întreagă familie. Așa că este diferită de alte astfel de povești”, explică actrița de Oscar. ”Finding Neverland” (”În căutarea tărâmului de nicăieri”) este miercuri, 25 decembrie, de la ora 22:00, la FilmBox.

Iar în primele ore din 2020, FilmBox a pregătit un film fenomen. ” From Dusk Till Dawn” (”De la apusul la răsăritul soarelui”) este o combinație de horror și acțiune, regizat de Robert Rodriguez, în scenariul lui Quentin Tarantino. De altfel, este primul scenariu plătit al lui Tarantino pentru care acesta a primit 1500 de dolari.

Și distribuția este una impresionantă: Harvey Keitel, George Clooney, Juliette Lewis, Salma Hayek și din nou, Tarantino. A fost primul film la Hollywood pentru Clooney, iar prezența actorului în acest film i se datorează lui Quentin Tarantino. De altfel, și Rodriguez i-a atribuit succesul imens al acestui film lui Tarantino și eforturilor acestuia. ”Eram toți atât de tineri în această industrie, pur și simplu ne-am testat limitele. Tarantino creează cele mai bune personaje, de aceea ele vor fi iubite pentru totdeauna”, mai povestește regizorul.

Un rol dificil a avut Salma Hayek, nevoită să danseze cu un șarpe în jurul gâtului. ”Quentin mi-a spus pur și simplu: Apropos, va trebui să dansezi cu un șarpe. Eu i-am spus că nu pot face asta, este cea mai mare fobie a mea. Ca să mă ambiționeze, Tarantino mi-a spus că Madonna își dorește și ea acest rol și că ea nu ar avea nicio problemă în a dansa cu un piton. Așa că a trebuit să-mi înfrâng cea mai mare frică. Am intrat ca într-o transă ca să pot dansa. Mai ales că nu exista o coregrafie, totul era improvizat”, a povestit actrița.

”From Dusk Till Dawn” (”De la apusul la răsăritul soarelui”) este miercuri, 1 ianuarie 2020, de la ora 1:00 noaptea, la FilmBox.

Pachetul de televiziuni FilmBox, care include FilmBox Premium, alături de FilmBox, FilmBox Extra HD, FilmBox Family și FilmBox Plus, aduce filme noi, la scurt timp de la lansare – fie că sunt blockbustere de la Hollywood, fie comori ale cinematografiei europene sau serii TV cu bugete mari și distribuții pe măsură. Compania este deținută de SPI International, care are la bază cel mai mare distribuitor de filme din Polonia.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL