×

Revista presei -- Data și ora publicării: 09.01.2020 13:13:55

REVISTA PRESEI / 9 ian 2020 /




Pro TV anunță un nou sezon din serialul „Profu’”. Au început filmările pentru sezonul 2
Grecii de la OTE au pierdut bani în România în 2018 şi cu firma de servicii de call center E Value.
2019. Cele mai tari emisiuni de divertisment. Ce experimente au mers și cine a eșuat
AUDIENȚE. România TV trece peste Antena 3 și ajunge prima pe linie. Peste tot. Realitatea „Plus” și fără Rareș Bogdan, cele mai mari scăderi
Serviciul de ştiri al Apple a ajuns la 100 de milioane de utilizatori activi pe lună
Gala premiilor Oscar, din nou fără gazdă
Gala Primetime Emmy Awards va avea loc pe 20 septembrie la Los Angeles
Lenovo a prezentat un laptop cu 5G care promite o autonomie de 24 de ore


Pro TV anunță un nou sezon din serialul „Profu’”. Au început filmările pentru sezonul 2

Săptămâna aceasta au început filmările pentru un nou sezon din serialul Profu. Andi Vasluianu, Aida Economu, Cosmin Natanticu și ceilalți actori au revenit pe platourile de filmare pentru a duce mai departe misiunea celui mai excentric profesor din București: de a-și pune amprenta pe educația și viața adolescenților din liceul Emil Gârleanu. 'Pe la începutul carierei am auzit o propoziție, filmarea e o sărbătoare, rostită de Vivi Drăgan Vasile, de atunci numai așa am privit filmările. Noi am început să sărbătorim sezonul 2 din Profu, povestea e din ce în ce mai captivantă și sper să îi bucure și mai mult pe spectatorii noștri', a spus Andi Vasluianu, care-l interpretează pe Mihai Iacob în serialul Profu`.
https://tvmania.ro/pro-tv-anunta-un-nou-sezon-din-serialul-profu-au-inceput-filmarile-pentru-sezonul-2-266140.html

Grecii de la OTE au pierdut bani în România în 2018 şi cu firma de servicii de call center E Value.
Cele 8 companii controlate de grupul german Deutsche Telekom şi cel grec OTE în România au înregistrat în anul 2018 afaceri cumulate de 5,1 mld. Lei

Compania E-Value International, care a fost înfiinţată în anul 2014 pe piaţa locală de grupul elen de comunicaţii OTE şi care oferă servicii de tip call center, a înregistrat pierderi nete de peste 1,2 mil. lei, în scădere cu aproximativ 50% faţă de anul precedent, conform datelor din bilanţul companiei, depus recent la Ministerul Finanţelor Publice. Cifra de afaceri a companiei a crescut în 2018 cu 37% la 50,3 mil. lei, în timp ce numărul mediu de angajaţi a urcat cu 25 de persoane, la 106. Datoriile totale ale companiei au scăzut la finele lui 2018 cu 6%, la aproape 30 mil. lei.
https://www.zf.ro/business-hi-tech/grecii-ote-au-pierdut-bani-romania-2018-firma-servicii-call-center-e-value-cele-8-companii-controlate-grupul-german-deutsche-telekom-cel-grec-ote-romania-au-inregistrat-anul-2018-afaceri-cumulate-5-18691737

2019. Cele mai tari emisiuni de divertisment. Ce experimente au mers și cine a eșuat

Show-urile de divertisment au fost motoarele de audiență pentru marile generaliste. Ca de obicei, cel mai tare au "turat" motoarele Pro TV și Antena 1. Kanal D a avut câteva emisiuni de divertisment, însă s-a concentrat în 2019 mai mult pe serialele turcești. Care a fost cea mai urmărită emisiune de divertisment a anului 2019? Nicio surpriză. La fel ca în fiecare an, de nouă ani, Românii au talent a fost show-ul cu cea mai mare audiență. Ratingul mediului al emisiunii de pe Pro TV s-a apropiat de trei milioane de telespectatori. Podiumul este completat de Antena 1, cu cea mai urmărită emisiune a sa, Chefi la cuțite. Clasamentul audiențelor este dominat mai ales de emisiuni cu „tradiție”: Românii au talent, Chefi la cuțite, Visuri la cheie, Vocea, iUmor sau Ferma. 2019, televiziunile n-au dat niciun „Exatlon”. Adică nicio emisiune nouă care să aducă audiențe mari. Posturile au avut totuși câteva "experimente".
https://www.paginademedia.ro/2020/01/audiente-tv-cele-mai-urmarite-emisiuni-divertisment-in-2019

AUDIENȚE. România TV trece peste Antena 3 și ajunge prima pe linie. Peste tot. Realitatea „Plus” și fără Rareș Bogdan, cele mai mari scăderi

AUDIENȚE POSTURILOR DE ȘTIRI - 2019 vs. 2018. România TV a detronat Antena 3 în topul celor mai urmărite televiziuni de știri în 2019, atât pe intervalul de maximă audiență cât și raportat la media zilnică. Realitatea TV este stația cu cele mai vizibile scăderi, după anul dificil pe care l-a traversat. Postul a rămas fără licență și apoi s-a transformat în Realitatea Plus, dar și fără Rareș Bogdan - vedeta postului (acum europarlamentar). O bătălie destul de strânsă s-a dat între Digi 24 și B1 TV. Cum și-au împărțit posturile audiența? Care au fost diferențele de audiență dintre acestea?

Cazul Caracal, alegerile Europarlamentare și cele Prezidențiale, arestarea lui Liviu Dragnea sau moțiunea de cenzură prin care a căzut Guvernul Dăncilă au fost unele dintre subiectele care au marcat spațiul public românesc în 2019. De asemenea, a fost și anul marilor plecări de la posturile de știri: Alice Iacobescu, Tudor Mușat sau Adriana Nedelea (de la Digi 24), Rareș Bogdan (de la Realitatea TV) sau Carmen Avram (de la Antena 3). România TV a devenit, în 2019, cel mai urmărit post de știri din România. Creșterea a venit, în principal, pe fondul izbucnirii Cazului Caracal în luna iulie (subiectul principal al stației timp de câteva luni). Antena 3 este pe locul secund în topul celor mai urmărite televiziuni de știri din țară, atât raportat la media zilnică cât și în intervalul de maximă audiență. Cazul special Realitatea. Postul de știri Realitatea TV a avut o audiență vizibil mai mică în 2019, comparativ cu 2018. În primăvara lui 2019, postul a rămas fără vedeta Rareș Bogdan, care a fost ales Europarlamentar PNL. Scăderea s-a intensificat în toamnă, când pentru o scurtă perioadă stația nu a mai existat în rețelele de cablu. Televiziunea s-a închis la finalul lunii octombrie 2019, însă a revenit rapid ca Realitatea Plus. Digi 24 și B1TV au avut cifre în creștere, atât după media zilnică cât și în prime time, în anul care tocmai s-a încheiat față de 2018.
https://www.paginademedia.ro/2020/01/audiente-posturi-de-stiri-2019-vs-2018

Serviciul de ştiri al Apple a ajuns la 100 de milioane de utilizatori activi pe lună

Serviciul de ştiri al Apple a ajuns la 100 de milioane de utilizatori activi pe lună, iar clienţii au cheltuit peste 1,4 miliarde de dolari în App Store, între Crăciun şi Anul Nou, acestea fiind cele mai recente semne de creştere a veniturilor afacerilor cu servicii ale producătorului de iPhone-uri, transmite Reuters. În condiţiile în care cererea de smartphone-uri şi de alte dispozitive a ajuns la nivelul maxim, Apple a încercat să crească veniturile din achiziţii de aplicaţii şi servicii pe bază de abonament, cum ar fi serviciul de streaming proaspăt lansat Apple TV+ sau pachetele de întreţinere Apple Care. Compania a anunţat că în perioada 24 decembrie-1 ianuarie 2020, clienţii săi au cheltuit 1,42 de miliarde de dolari în App Store, o creştere de 26% comparativ cu anul precedent, 386 de milioane de dolari fiind cheltuite doar pe 1 ianuarie, o creştere de 20%. Numărul utilizatorilor aplicaţiei News a crescut cu aproape 18% faţă de anul anterior, dar compania nu a oferit date privind numărul de abonaţi ai serviciului Apple News+, care costă 9,99 de dolari pe lună. Apple a lansat în 2019 mai multe servicii noi, între care serviciul de streaming, un serviciu pentru jocuri video şi un card de credit.
https://www.news.ro/economic/serviciul-de-stiri-al-apple-a-ajuns-la-100-de-milioane-de-utilizatori-activi-pe-luna-1922402509002020010919221265

Gala premiilor Oscar, din nou fără gazdă

Gala premiilor Oscar nu va avea nici anul acesta o gazdă, a confirmat Karey Burke, şefă a ABC Entertainment, citată de Variety. Nominalizările pentru cea de-a 92-a ediţie a galei de decernare a premiilor Oscar vor fi anunţate pe 13 ianuarie 2020. Ceremonia va avea loc pe 9 februarie, la Los Angeles. Producătoarele galei vor fi Lynette Howell Taylor şi Stephanie Allain. „Ne aşteptăm că vom avea un set de nominalizări foarte comercial şi multe elemente ne-au făcut să credem că vom avea din nou un show foarte distractiv”, a spus Burke. Anul trecut a fost prima dată în trei decenii când Oscarurile nu au avut o gazdă. Kevin Hart fusese anunţat, însă a renunţat la rol din cauza scandalului iscat privind mesaje homofobe publicate online de el în urmă cu câţiva ani. Totuşi, audienţa galei din 2019 a fost mai crescută faţă de cea din 2018, ajungând la aproximativ 30 de milioane de telespectatori. Gala premiilor Oscar, difuzată în Statele Unite de postul ABC, este supervizată de Academia americană de film (AMPAS), iar reţeaua de televiziune poate oferi consultanţă şi poate face recomandări.
https://www.news.ro/entertainment/gala-premiilor-oscar-din-nou-fara-gazda-1922405409002020010719221308

Gala Primetime Emmy Awards va avea loc pe 20 septembrie la Los Angeles

Gala de decernare a premiilor Primetime Emmy din acest an va avea loc pe 20 septembrie, au anunţat, miercuri, reprezentanţii ABC şi The Television Academy, instituţia care decernează aceste distincţii, considerate cele mai prestigioase trofee din industria de televiziune americană, informează site-ul revistei Variety. Gazda şi producătorii ceremoniei vor fi anunţaţi la o dată ulterioară. Ceremonia Creative Arts Emmy Awards va avea loc din nou de-a lungul a două seri consecutive, pe 12 septembrie, respectiv pe 13 septembrie, la Microsoft Theater. Ultima ediţie a galei premiilor Emmy a fost difuzată de ABC, în 2016. Atunci, gazdă a fost Jimmy Kimmel şi a avut o audienţă de 11,3 milioane de telespectatori. Cea mai recentă ediţie, a 71-a, fără gazdă, a fost o producţie Fox. Audienţa a fost de 6,9 milioane de telespectatori. Câştigătorii celei mai recente ceremonii Emmy Awards includ: "Game of Thrones" (HBO), care a primit 12 trofee, "Fleabag" (Amazon Prime Video), cu şase statuete în total. "Chernobyl" (HBO) a primit 10 trofee.
https://www.news.ro/cultura-media/gala-primetime-emmy-awards-va-avea-loc-pe-20-septembrie-la-los-angeles-1922400008002020011919221034

Lenovo a prezentat un laptop cu 5G care promite o autonomie de 24 de ore

Yoga 5G este primul laptop care se bazează pe platforma Qualcomm Snapdragon 8cx 5G. 2020 va fi anul 5G-ului, iar asta are implicații nu doar în zona smartphone-urilor, ci pentru toate produsele care folosesc conexiuni la internet, inclusiv laptopurile. Cu un design care nu iese din tiparele Lenovo, Yoga 5G face abstracție de omniprezentele procesoare Intel și preferă să adopte Snapdragon 8cx 5G al celor de la Qualcomm. În fapt, este pentru prima oară când chipset-ul Snapdragon 8cx și modemul X55 5G sunt puse împreună. Îmbucurător este faptul că sunt suportate atât rețelele cu frecvențe de sub 6 GHz, cât și millimeter wave, cea mai rapidă specificație a spectrului 5G.
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/it-c/foto-lenovo-a-prezentat-un-laptop-cu-5g-care-promite-o-autonomie-de-24-de-ore-19220552
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL