×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 18.02.2020 13:55:57

DIGI-PORTARE-BILANȚ / Rețeaua de mobil Digi a atras cel mai mare număr de portări din 2008 și în ianuarie 2020



București (MEDIA EXPRES) / 18 feb 2020 / Digi Mobil a depășit pragul de două milioane de numere de telefonie mobilă portate, din octombrie 2008, când a fost lansată această posibilitate în România, și până la 31 ianuarie 2020, potrivit statisticilor comunicate de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM/ portabilitate.ro) și preluate într-un comunicat Digi.

Cu 2.033.468 numere de telefonie mobilă portate, rețeaua Digi Mobil se menține ca principală destinație de portare pe segmentul comunicațiilor electronice mobile în România. În aceeași perioadă, rețeaua fixă a atras peste 258.000 de numere, Digi fiind, de asemenea, operatorul preferat pentru portare de utilizatorii acestor servicii.

În total, 2.291.536 de numere de telefonie fixă și mobilă au venit prin portare în rețeaua Digi, în cei peste 11 ani de existență ai serviciului de portabilitate, conform datelor prezentate de autoritatea de reglementare.

Luna ianuarie 2020 a marcat un nou record al ultimelor 24 de luni pentru Digi Mobil, cu 36.048 de numere de telefonie mobilă portate. Digi | RCS & RDS s-a menținut ca lider la portabilitatea totală (numere de telefonie fixă și mobilă portate), cu 37.922 numere portate, reprezentând 44% din totalul portărilor înregistrate de serviciul ANCOM, în prima lună a anului.

Digi Mobil și Digi Tel au înregistrat o creștere a atractivității față de prima lună a anului 2018, atrăgând cu 48% mai multe numere de telefonie fixă și mobilă în ianuarie 2020 decât în ianuarie 2018 și cu 14 % mai multe numere decât în aceeași perioadă a anului anterior (33.355 numere portate în rețeaua fixă și mobilă).

Digi Mobil este serviciul de telefonie și date mobile din portofoliul grupului Digi | RCS & RDS. Liderul pieței de internet, pay-tv și servicii convergente, în România, cu operațiuni și în Ungaria, Spania și Italia, Digi | RCS & RDS figurează în top 3 operatori tradiționali de cablu în Europa. Compania deține cea mai modernă (state of the art) și mai extinsă rețea de fibră optică din regiune, ajungând la o acoperire de circa 7,8 milioane de gospodării în România și Ungaria. În domeniul serviciilor mobile de voce și date, Digi a fost mereu un adept al pionieratului, implementând de timpuriu cele mai avansate tehnologii.

În iunie 2019, a lansat serviciile comerciale în rețeaua Digi Mobil 5G Smart, iar rețeaua se află în plină dezvoltare în mai multe localități din țară (București, Brașov, Bușteni, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Mamaia, Oradea, Poiana Brașov, Predeal, Timișoara, Sibiu și Ploiești).
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL