×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 27.02.2020 10:34:43

CORONAVIRUS-CNA-AVERTIZARE / CNA a aprobat difuzarea unui mesaj de avertizare a populației la TV și radio despre criza coronavirusului



București (MEDIA EXPRES) / 27 feb 2020 / CNA a aprobat difuzarea unui mesaj de avertizare cu sfaturi generale de igienă pentru televiziuni și radio realizat de MAI și Ministerul Sănătății, cu completări din partea autorității din audiovizual, într-o ședință specială dedicată subiectului coronavirusului, desfășurată la 27 februarie.

Radu Herjeu a cerut la începutul ședinței desfășurată la sediul CNA și transmisă live pe internet o monitorizare pentru televiziunile care au dat numele persoanei infectate. “Ministrul, Arafat nu au dat numele. Ei au dat nume, prenume, adresă...”, a spus Herjeu.

“Vor fi monitorizate și localele și regionalele din Dolj și Gorj”, a completat Monica Gubernat.

CNA vizionează spotul prezentat de Ministerul Afacerilor Interne - Departamentul pentru Situații de Urgență – solicită Recomandare din partea C.N.A. referitoare la  campania de interes public inițiată de DSU pe problematica coronavirus .

Iulian Drăgoi – șeful serviciului de presă MAI prezent în fața CNA a explicat că este necesar ca informația să ajungă la cât mai mulți oameni în special din mediul rural. "Vă rog ca dacă se poate să recomandați de asemenea furnizarea de informații doar din surse oficiale", a mai spus Drăgoi. "Deja am făcut-o", a replicat Gubernat.

Clipul conține sfaturi generale de igenă valabile pentru toate tipurile de răceli și gripe, inclusiv coronavirus.

Herjeu a spus că infecții respiratorii trebuie înlocuit cu strănută și tușesc, de asemenea ce înseamnă antiviral? Oamenii de la țară nu știu. De asemenea ara trebui să fie asumat, să vină din partea cuiva. Altfel pare un carton pus pe ecran. După carton dacă apare sigla mare, Guvernul României. Toată lumea poartă măști, purtați doar dacă este nevoie, la fel nu luați antiviral doar dacă este nevoie.

Drăgoi a spus că poate fi asumat pe voce, o campanie a... .

Gubernat a spus că a vorbit cu o parte din radiouri și pot pune pe voce explicații – o campanie pentru coronavirus, pentru că nu se aude coronavirus.

S-a constituit un grup de comunicare strategică cu Ministerul Sănătății, MAI, a mai explicat Iulian Drăgoi. Tot în cursul zilei de 27 a spus că vor veni cu modificările cerute.

Orsolya Borsos a făcut o observație de exprimare unitară.

Tufeanu a spus că trebuie adăugat la "o campanie a..." și CNA, difuzarea din oră în oră, înainte de jurnale, a completat Gubernat. Starea de urgență și condițiile legale de impunere a mesajelor nu sunt încă îndeplinite, a mai spus Gubernat.

Pocora a spus că vor fi multe mesaje și le-a mulțumit televiunilor pentru parteneriatul în momentele de criză, în adreseă trebuie insistat și pe mulțumiri și pe necesitatea difuzării. Kocsis a fost de părere că sigla CNA adaugă greutate pe mesaj.

Vom face și mesaje mai elaborate, ne vom adresa CNA imediat, a mai spus Iulian Drăgoi, mesajele sunt validate de medici și de aceea apar cuvintele specifice.

Recomandările sunt de difuzare din oră în oră, separate pentru comercial și televiziunile publice, inclusiv pentru televiziunile locale și regionale. Deși inițial era vorba de o perioadă de difuzare de minimum 6 luni, în final decizia a fost fără perioadă, "cât este nevoie", a spus Gubernat.
Toate hotărârile au fost aprobate în unanimitate.

La ședința CNA au participat Monica Gubernat, Răsvan Popescu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Ramona Sorescu, Orsolya Borsos, Alexandru Kocsis, Ancuța Pocora și Dorina Rusu.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL