×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 18.03.2020 18:35:14

PARLAMENT-ȘEDINȚĂ ONLINE-PREMIRĂ / Parlamentul a realizat în premieră istorică o ședință fără prezența fizică a deputaților în sală



București (MEDIA EXPRES) / 18 mar 2020 / Parlamentul a experimentat la 18 martie 2020, începând cu ora 16.00, o sesiune de acomodare cu sistemul de vot electronic la distanță, configurat în concordanță cu noile prevederi ale Regulamentului activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, înaintea ședinței comună on-line a Camerei Deputaților și Senatului de joi, 19 martie, consacrată încuviinţării stării de urgenţă pe teritoriul României, instituită prin Decretul nr.195/2020, va începe la ora 12.00.

Președinții celor două Camere vor fi prezenți în sala de plen a Camerei Deputaților, iar exercitarea votului se va desfășura prin intermediul unei aplicații care va fi accesibilă parlamentarilor, numele de utilizator și parola fiind securizate și comunicate individual fiecăruia dintre aceștia prin SMS.

Președintele de ședință va deschide ședința din sala de plen și va anunța începerea procedurii de vot electronic la distanță. Din acest moment, timp de minimum cinci minute, fiecare parlamentar își va putea exprima opțiunea de vot prin acționarea unuia dintre butoanele: ”DA”, ”NU”, ”AB” (abținere) și ”NU VOTEZ”.

În cazul în care parlamentarul nu va apăsa niciunul dintre butoanele enumerate anterior, el va fi considerat absent de la votul respectiv.

Rezultatul este contorizat sub fiecare buton de vot. La încheierea votului, pe ecranul dispozitivului de vot va fi afișat textul ”Vot oprit”.

După finalizarea ședinței, rezultatele voturilor exprimate de fiecare parlamentar vor fi afișate pe site-urilor Camerei Deputaților și Senatului.

Dezbaterile și intervențiile vor fi transmise prin sistemul de teleconferință audio, iar președintelui de ședință îi vor fi afișate mesajele text pe un ecran, în ordine cronologică. Acesta va dispune efectuarea unui apel telefonic prin intermediul căruia parlamentarul își va susține intervenția, în conexiune telefonică directă cu sala de plen. Intervenția parlamentarului va fi transmisă în direct.

Votul deputaților și senatorilor se exercită printr-o aplicație informatică realizată intern de către departamentele de specialitate ale Camerei Deputaților și Senatului, potrivit unui comunicat difuzat de Direcția comunicare și relații publice a Camerei Deputaților.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL