×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 08.04.2020 12:20:03

ANCOM-SITE-SUSPENDARE / ANCOM a emis a patra decizie de blocare a unui site la cererea Grupului de comunicare strategică



București (MEDIA EXPRES) / 8 apr 2020 / ANCOM a emis la 7 aprilie cea de-a patra decizie din seria celor care solicită operatorilor de internet să blocheze un site pentru difuzarea de știri false și alarmiste despre Covid-19, de data aceasta fiind vizat site-ul www.cohortaurbană.ro, găzduit de Romarg SRL, cu sediul în Sfântu Gheorghe, județul Covasna.

Potrivit deciziei ANCOM compania a fost obligată să întrerupă imediat, cu informarea utilizatorilor, transmiterea sau stocarea conținutului disponibil prin intermediul site-ului www.cohortaurbana.ro, în caz contrar riscând o amendă între 1.000 și 70.000 de lei. La ora publicării acestei știri pe site-ul respectiv era afișat doar anunțul: „Website suspendat in baza deciziei ANCOM nr.482/07.04.2020”.

Suspendarea a fost impusă la cererea Ministerului Afacerilor Interne la propunerea Grupului de Comunicare Strategică din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență care a constatat că site-ul distribuie „informații false și alarmiste despre noul Coronavirus, într-o notă conspiraționistă și invocând ca argument lupta dintre marile puteri ale lumii, fără să citeze surse oficiale care au stat la baza documentării”, promovează ideea că virusul Covid-19 a fost „creat în laborator pentru a fi folosit ca armă biologică”, respectiv că acest virus „este o armă biologică îndreptată în principal împotriva Chinei și Iranului, dar care a revenit împotriva creatorilor săi”.

Toate aceste informații reies din articolele „Rusia este îngrijorată de proximitatea laboratoarerlor biologice americane de lângă granițele sale”, publicat la 30 martie, “SARS, Bioterorism și mass-media”, publicat la 28 martie și „Cine se află în spatele pandemiei Covid-19 puii. (puii vin acasă pentru friptură)”, publicat la 28 martie 2020, potrivit deciziei ANCOM de suspendare a site-ului care citează din solicitarea Grupului de Comunicare Strategică.

ANCOM a mai emis până în prezent patru decizii de blocare a unor site-uri, cu nr. 482 din 7 aprilie 2020, nr. 454 din 26 martie 2020 (adresată furnizorilor de internet din România pentru blocarea site-ului cu IP din SUA breackingnews.xyz) cu nr. 453 tot din 26 martie 2020 (pentru eliminarea unui articol de pe site-ul de știri bpnews.ro, care a fost lăsat însă să funcționeze în continuare) și nr. 431 din 3 martie 2020 (pentru blocarea unor articole de pe site-ul stiridemoment.ro dar care nu a mai avut obiect la data deciziei ANCOM deoarece site-ul fusese deja închis de către furnizorul serviciului de găzduire).
(MEDIA EXPRES)




Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL