×

ONLINE VOD OTT -- Data și ora publicării: 15.04.2020 18:59:53

BOCELLI-CONCERT-YOUTUBE-RECORD / Concertul lui Andrea Bocelli - Music For Hope – din Domul Milano de Paștele catolic a devea cel mai vizionat concert de muzică clasică din toate timpurile pe YouTube



București (MEDIA EXPRES) / 15 apr 2020 / Concertul tenorului italian Andrea Bocelli din 12 aprilie, prima zi a Pastelui catolic, lansat în exclusivitate pe YouTube la adresa https://youtu.be/huTUOek4LgU, a intrat in istoria muzicii cu peste 2,8 milioane de oameni care au urmarit transmisia live, devenind apoi cel mai vizionat concert al unui artist de muzica clasică, de pe YouTube.

Potrivit unui comunicat difuzat de Universal Music România, în doar 24 de ore, concertul video a adunat peste 28 de milioane de vizualizari, iar înainte de începere, peste un milion de oameni au așteptat interpretarea tenorului.

Concertul "Music for Hope" a ajuns pe primul loc în topurile YouTube (Trending, Charts), în țări precum UK, SUA, Italia, Canada, Spania, Argentina, Bolivia, Chile, Columbia, Costa Rica, Peru, Uruguay, Brazilia etc. În România, concertul a ajuns pe poziția a 15-a. De asemenea, la ora difuzării acestui articol pe concertul avea puțin peste 35,5 milioane de vizionări.

Evenimentul a avut un program de muzică sacră, într-un moment de liniște totală, într-un oraș cu străzile goale, cu restricții legate de circulație. Principalul scop a fost transmiterea către public a unui mesaj de iubire, vindecare și speranță prin muzică.

Andrea Bocelli a declarat: "Sunt emoționat și încântat de multitudinea de reacții pozitive pe care le-am primit, care au fost peste așteptările noastre. Pentru un artist, momentul de pe 12 aprilie este motivul pentru care a sacrificat o viață întreagă, pentru un credincios și un catolic, ca mine, a fost confirmarea zâmbetului cu care Dumnezeu s-a uitat către noi, copiii lui. A fost o onoare incomensurabilă și un privilegiu pentru mine să-mi folosesc vocea ca rugă pentru milioane de oameni. Este un mic-mare miracol la care întreaga populație a globului a fost protagonistă și care imi confirmă optimismul în ceea ce privește viitorul lumii. Mulțumesc tuturor celor care au muncit timp de câteva săptămâni, de la management pănă la casa de discuri, și, în special, celor care au distribuit acest moment cu noi, pentru a rămâne uniți."

Acompaniat de către Emanuele Vianelli la orgă, Bocelli a interpretat live o serie de melodii, special alese și aranjate muzical pentru această ocazie. Printre melodiile incluse s-au numarat "Panis Angelicus" și "Ave Maria".

"În aceste momente sensibile, ca cele în care ne aflăm, este foarte important să rămânem împreună si să ne conectăm prin intermediul muzicii. YouTube este onorat să participe în cadrul acestui eveniment inedit, în care lumea a devenit o familie muzicală, să asculte și să vadă interpretarea lui Andrea Bocelli, o zi care a intrat în istoria muzicii", a declarat Lyor Cohen, Global Head of Music, YouTube.

Dickson Stainer, Președinte și CEO al Global Classics & Jazz, Universal Music Group, a adaugat: "Duminică, 12 aprilie, muzica lui Andrea Bocelli a ajuns instant la sufletele milioanelor de oameni. Acest eveniment este o demonstrație a unei munci de echipa incredibilă. Universal Music si Decca Records sunt onorate să fie parte din acest proiect".

Evenimentul, o invitație din partea orașului Milano și a Catedralei Domului, a fost promovat de către Milano și Veneranda Fabbrica del Duomo, produs de către Sugar Music, Universal Music Group si Decca Records, cu o contribuție generoasă din partea YouTube.

Andrea Bocelli, prin intermediul fundației sale, este implicat într-o campanie legată de Covid-19 și a început să strângă fonduri pentru a ajuta spitalele să achiziționeze instrumente și echipamente necesare protejării cadrelor medicale. Cei interesați pot dona prin GoFundMe https://www.gofundme.com/f/wk67wc-abfxcamerino sau contactând Andrea Bocelli Foundation la adresa de email - development@andreabocellifoundation.org.

Intregul material live poate fi ascultat si pe platformele de streaming: https://umusic.lnk.to/MusicForHope-DuomoMB
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL