×

Programe TV -- Data și ora publicării: 01.07.2020 12:38:22

LITORAL TV-PROPRIETAR LIBANEZ-CANDIDAT LA CONSTANȚA / Unul dintre frații Murad a cumpărat Litoral TV din Năvodari



București (MEDIA EXPRES) / 1 iul 2020 / Media Est Vision SRL din Năvodari a cedat licența Litoral TV cu difuzare în județele Constanța, Tulcea și Ialomița către o companie care este deținută de afaceristul libanez Morad EP Hassan Haidar Batoul, unul dintre proprietarii lanțului de hoteluri Phoenicia și fratele candidatului independent la primăria municipiului Constanța la următoarele alegeri, Mohammed Murad (numele fraților este scris Murad în presa din România, n.red.).

Prețul tranzacției sau faptul că a existat o tranzacție nici măcar nu au fost amintite în ședința CNA din 1 iulie. Singura referire tangențială la cumpărarea licenței a fost a președintelui CNA, Monica Gubernat, care a declarat înainte audierilor „ați preluat o licență pe ușa din spate” (prin preluarea acționariatului majoritar într-o companie care deține deja o licență, situație contestată de o parte dintre membrii CNA care susțin că licențele nu se pot cumpăra ci trebuie obținute doar prin prezentarea unui proiect în fața autorității în audiovizual, n. red.).

CNA a aprobat în unanimitate cedarea licenței, după ce au audiat acționarul majoritar dinaintea cedării, Mureș Geanina Ramona, care rămâne cu 10%, și directorul grupului de hoteluri Phoenicia, Buianu Leonard Claudiu, care este și acționar minoritar cu 0,08% în Brandus Duel SRL, compania ce preia 90% din televiziune.

Brandus Duel SRL este deținută în proporție de 98,5% de Morad Hassan și 1,5% de către Văsii Alexandru.

Membrii CNA au remarcat că televiziunea va trebui să respecte legislația în cazul în care unul dintre frații Murad intră în cursa electorală pentru primăria Constanței.

Radu Herjeu au citat un articol din Adevărul în care omul de afaceri a anunțat candidatura sa ca fiind certă, în contradicție cu afirmațiile lui Buianu Leonard din timpul audierilor, care a încercat să minimalizeze intenția de a folosi televiziunea în campania electorală, spunând că participarea la viitoarele alegeri nu este certă și că televiziunea va fi folosită pentru a sprijini afacerile din turism ale investitorului.

Buianu a mai spus că formatul generalist al televiziunii va fi păstrat, cât și angajații.

Litoral TV este singura televiziune locală după ce Neptun TV „a decedat”, a spus Radu Herjeu, sugerând astfel că ea va fi foarte importantă în context local pentru viitoarele alegeri.

Gubernat a avertizat noul acționar că „nu știți la ce v-ați înhămat, vom fi foarte atenți”.

Litoral TV s-a extins de la licența locală la cea regională din prezent în anul 2014 și potrivit unui studiu publicat de ActiveWatch în același an, „Harta Politică a Televiziunilor Locale”, televiziunea s-a aflat în sfera de influență a fostului primar din Năvodari la acea dată, Nicolae Matei.

Hassan Morad este unul din cei trei frați care dețin afaceri în industria alimentară, turism și imobiliare în România, dintre care Phoenicia reprezintă cel mai mare grup de hoteluri din România, potrivit directorului acestora, Buianu Leonard Claudiu. Frații Murad dețin cele mai multe spații de cazare de pe litoralul românesc, potrivit unor relatări din presa de business. De asemenea, dintre aceștia, fratele Mohammed este și șeful Federației Patronatelor din Turismul Românesc.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL