Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:31.10.2020
Data ultimei ştiri: 30.10.2020 15:33:26
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
ONLINE / VOD / OTT
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată
 ONLINE / VOD / OTT 15.07.2020 20:19:31
GOOGLE-HIEROGLIFE-APP-LANSARE / Google a lansat Fabricius - un instrument de traducere și scriere în hieroglife
București (MEDIA EXPRES) / 15 iul 2020 / Google a anunțat la 15 iulie lansarea unei noi aplicații în Google Arts & Culture, denumit Fabricius (https://artsexperiments.withgoogle.com/fabricius/en) prin intermediul căruia utilizatorii pot folosi în mod interactiv limbajul hieroglifelor.

Aplicația poate “traduce” cuvinte şi mesaje în hieroglife, pe care utilizatorii le pot trimite apoi prietenilor și familiei, provocându-i să le descifreze.

Folosite în urmă cu mai bine de 4000 de ani, hieroglifele erau cunoscute şi utilizate doar de un grup restrâns şi privilegiat. Începând de astăzi însă, cu ajutorul noului instrument

Pentru profesori şi cercetători, Fabricius include primul instrument digital lansat ca open source pentru a sprijini dezvoltarea în continuare a studiului limbilor antice – care decodifică hieroglifele egiptene pe baza învăţării automate (machine learning). Instrumentul folosește tehnologia Google Cloud AutoML, AutoML Vision, care a fost utilizată pentru a crea un model de învățare automată care să poată “înțelege” ce reprezintă o hieroglifă.

În trecut, era nevoie de o echipă de specialiști în date, multe coduri și foarte mult timp, acum AutoML Vision permite dezvoltatorilor să învețe cu ușurință o mașină să recunoască diverse obiecte.

Disponibil în engleză și arabă, Fabricius poartă numele lui Georg Fabricius, părintele epigrafiei (studiul inscripțiilor) și a fost creat în colaborare cu Australian Center for Egyptology de la Macquarie University, Psycle Interactive, Ubisoft și egiptologi din întreaga lume.

Pentru profesorii care folosesc Google Classroom, Google a creat resurse despre Egiptul antic, care să îi ajute în activitatea de predare, inclusiv prin intermediul aplicației gratuite Google Arts & Culture sau accesând site-ul Google Arts & Culture la adresa http://g.co/arts.

Hieroglifele au fost descifrate de cercetătorului Jean-François Champollion după ce la 15 iulie 1799 soldaţii lui Napoleon au descoperit întâmplător într-un zid dintr-o construcţie fortificată din oraşul egiptean Rosetta, situat în Delta Nilului, o piatră pe care era inscripţionat un text în trei limbi şi sisteme de scriere antice diferite: hieroglife, greacă și demotică (o formă de scriere în limba egipteană).
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS

Latest issue Media Expres 1st Cover


Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.