×

Revista presei -- Data și ora publicării: 17.07.2020 17:45:26

REVISTA PRESEI / 17 iul 2020 /



...
HBO GO prezintă în iulie și august colecția de filme „Star Wars”
Google a lansat Fabricius – un instrument de traducere și scriere în hieroglife
Un procuror din DNA rescrie scenariile premiate la Festivaluri internaţionale de film
„Dosare de presă”- Doina Gradea: „În fiecare zi aveam cel puțin nouă bombe plasate. Și le dezamorsam la timp”
George Mihai și Andreea Străvoiu prezintă la „ROventura” (Kanal D) spectacolul naturii din Banatul montan
Andreea Mantea va prezenta o nouă emisiune la Kanal D
TVR: Al doilea caz de infectare cu Covid-19
Orlando Nicoară, director general eAD.ro, deţinătorul drepturilor TV pentru Liga 1: Nu susţinem întreruperea campionatului.
Ted Sarandos, desemnat co-CEO al Netflix alături de Reed Hastings
Netflix a dezvăluit lista celor mai urmărite filme de pe platformă
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene anulează acordul UE-SUA “Privacy Shield” cu privire la transferul de date
Antologie de 14 scurtmetraje create în timpul izolării, disponibilă pe HBO GO
Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti lansează canalul TNB-TV 6
Gersim, cel mai mare distribuitor local de telefoane mobile, va dota STS cu echipamente IT de recunoaștere optică cu stylus, necesare alegerilor și referendumurilor
30 de milioane de euro pentru asigurarea competențelor digitale în întreprinderi mari și IMM
Cluj: TIFF va avea proiecţii doar în aer liber, din cauza pandemiei de COVID-19
Teatrul Bulandra deschide a patra ediţie 'Teatru în TVR' cu spectacolul 'Zadarnicele chinuri ale dragostei'
Gabriel Guță, director la Huawei România: „Compania a fost pregătită să intervină oricând pentru funcționarea optimă a rețelelor”
Rețeaua Vodafone devine verde! Planuri mari pentru companie până la jumătatea anului viitor

...
HBO GO prezintă în iulie și august colecția de filme „Star Wars”
Filmele din seria „Star Wars” / „Războiul stelelor” reintră pe HBO GO în fiecare vineri, începând cu 17 iulie și până la 7 august, informează Media Expres. În prima săptămână, pe 17 iulie, HBO GO difuzează trilogia de prequel-uri – primele trei episoade din saga -, dar și „Solo: A Star Wars Story” / „Solo: O poveste Star Wars”, care prezintă aventurile tânărui Han Solo, înainte ca acesta să devină un erou al Rebeliunii. De asemenea, filmul animat „Star Wars: The Clone Wars” / „Star Wars: Războiul clonelor” va putea fi urmărit alături de primele cinci sezoane ale serialului cu același nume, deja disponibile pe HBO GO. Toate aceste filme au acțiunea plasată înainte ca Alianța Rebelilor să fie înființată, notează Media Expres. Pe 24 iulie, HBO GO va readuce în difuzare trilogia originală de filme din anii ‘70 și ‘80, dar și „Rogue One: A Star Wars Story” / „Rogue One: O poveste Star Wars”, care are acțiunea plasată înainte de evenimentele din primul film apărut pe marile ecrane, „Star Wars: A New Hope” / „Războiul stelelor – Episodul IV: O nouă speranță” (1977).
https://www.forbes.ro/bo-go-prezinta-iulie-si-august-colectia-de-filme-star-wars-174708

Google a lansat Fabricius – un instrument de traducere și scriere în hieroglife
Google a anunțat la 15 iulie lansarea unei noi aplicații în Google Arts & Culture, denumit Fabricius prin intermediul căruia utilizatorii pot folosi în mod interactiv limbajul hieroglifelor, informează Media Expres. Aplicația poate „traduce” cuvinte şi mesaje în hieroglife, pe care utilizatorii le pot trimite apoi prietenilor și familiei, provocându-i să le descifreze, notează Media Expres. Folosite în urmă cu mai bine de 4000 de ani, hieroglifele erau cunoscute şi utilizate doar de un grup restrâns şi privilegiat. Începând de astăzi însă, cu ajutorul noului instrument. Pentru profesori şi cercetători, Fabricius include primul instrument digital lansat ca open source pentru a sprijini dezvoltarea în continuare a studiului limbilor antice – care decodifică hieroglifele egiptene pe baza învăţării automate (machine learning). Instrumentul folosește tehnologia Google Cloud AutoML, AutoML Vision, care a fost utilizată pentru a crea un model de învățare automată care să poată “înțelege” ce reprezintă o hieroglifă.
https://www.forbes.ro/google-lansat-fabricius-un-instrument-de-traducere-si-scriere-hieroglife-174646

Un procuror din DNA rescrie scenariile premiate la Festivaluri internaţionale de film
În dosarul inventat de DNA, al așa-zisului prejudiciu care ar fi fost cauzat de predarea cu întârziere a filmelor, mascarada continuă. După ce procurorul ierarhic superior Călin Nistor a infirmat punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lui Eugen Șerbănescu, fost director la CNC în perioada oct. 2006 - iunie 2013, procurorul de caz Cosmin Ștefăniță Stroie a impus-o a doua oară, deși la dosar nu a apărut nicio probă nouă. Din contră, Stroie a refuzat să ia în considerare hotărârea Tribunalul București de desființare completă a sechestrului pe bunurile lui Șerbănescu, emisă săptămâna trecută prin sentință definitivă, după ce același Stroie instituise sechestrul la prima inculpare. Nu se înțelege de ce procurorul de caz escaladează orbește această speță, în realitate inexistentă. Șerbănescu este acuzat că, în perioada 2010-2013, nu a recuperat în Justiție - deși legea nu impune așa-ceva - sumele alocate de Consiliul de Administrație pentru producția unor filme (predate ulterior cu întârziere, din motive obiective, față de termenul contractual), după ce banii fuseseră deja cheltuiți de producători chiar pentru producția filmelor în cauză, unele dintre ele fiind ulterior și premiate la festivaluri internaționale. Filmul « Eu când vreau să fluier, fluier », distins cu Ursul de Argint la Berlin în 2010, este declarat prejudiciu. Reamintim că, la expirarea perioadei de zece ani de la primul leu încasat, filmul intră în patriomoniul statului, datoria nerambursată stingându-se prin efectul legii.
https://www.ziuanews.ro/stiri/un-procuror-din-dna-rescrie-scenariile-premiate-la-festivaluri-interna-ionale-de-film-1490157

„Dosare de presă”- Doina Gradea: „În fiecare zi aveam cel puțin nouă bombe plasate. Și le dezamorsam la timp”
„Cum rezist? Probabil nici cei care țipă pentru demiterea mea nu înțeleg. Sunt un om extrem de rezistent. Și cel mai simplu lucru pe care pot să-l spun, e că atunci când e greu, mie mi-e ușor. Pentru că am fost antrenată toată viața să depășesc limite”, este declarația pe care Doina Gradea a făcut-o în emisiunea „Dosare de presă”. Doina Gradea a declarat, în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, că, în momentul în care a acceptat funcția de Președinte-Director General al SRTV, nu avea nicio idee despre ceea ce înseamnă managementul unei instituții publice, „la acest nivel care este extrem de înalt”. „Ce pot să vă spun este că am muncit ca un rob. De dimineață, până noaptea. Am avut momente când am muncit până la 2-3 noaptea, încercând să desțelenesc… (…) Desțeleneam lucrurile și, vorba acestei echipe cu care lucram, în fiecare zi aveam cel puțin nouă bombe plasate. Bombă! Bombă însemnând tot felul de probleme care puteau exploda într-un fel groaznic. Și le dezamorsam la timp. Mi se plasau bombițe. În fiecare zi. De ce? Probabil că este în firea unora să facă așa. Nu știu, poate că o fac în joacă, poate că le mângâie orgoliul. Eu le-am spus tuturor, inclusiv colegilor mei din echipa de management, care au câteodată niște momente de răbufnire, pentru că toată lumea spune „Rating, management dezastruos” și noi de-abia ne descurcăm… Tot bugetul e să plătim salarii și încă ceva câtuși de puțin. Cu ce anume să faci? Ceea ce este în fișa de post sau în responsabilitățile Președintelui General e scris în lege. Precis. Cu subiect și predicat. Dar eu sunt trasă la răspundere pentru orice, chiar și pentru ce nu am făcut”, a declarat Doina Gradea.
https://evz.ro/dosare-de-presa-doina-gradea-in-fiecare-zi-aveam-cel-putin-noua-bombe-plasate-si-le-dezamorsam-la-timp.html

George Mihai și Andreea Străvoiu prezintă la „ROventura” (Kanal D) spectacolul naturii din Banatul montan
Sambata, 18 iulie, intr-o noua editie a emisiunii „Roventura', difuzata la ora 15:00, la Kanal D, George Mihai si Andreea Stravoiu își continuă periplul prin Banatul Montan. Începută din Clisura Dunării și continuată în Cheile Nerei, prezentatorii vor ajunge într-una dintre cele mai frumoase și, totodată, puțin cunoscute zone din țară. Despre Oravița sau Anina ați auzit, probabil, îndeosebi datorită mineritului. Zona are însă și o istorie bogată și atracții dintre cele mai spectaculoase. Două treimi din lungimea Semmeringului bănățean' – cum a fost botezat acest traseu feroviar, atât de asemănător celei mai faimoase căi ferate din Austria – sunt cu adevărat un spectacol.
https://tvmania.ro/george-mihai-si-andreea-stravoiu-prezinta-la-roventura-kanal-d-spectacolul-naturii-din-banatul-montan-274026.html

Andreea Mantea va prezenta o nouă emisiune la Kanal D
După ce a anunțat că a renunțat la show-ul matrimonial „Puterea dragostei', Andreea Mantea a dezvăluit în cadrul emisiunii „Teo Show', difuzată de Kanal D că pregătește un nou proiect. „V-am pregătit o mare surpriză, nu scăpați de mine! Aș putea să vă dau un indiciu: voi avea un partener!', a lansat vedeta vestea cea mare. Până la noi informații legate de noul proiect, prezentatoarea așteaptă marea finală a sezonului 2 „Puterea dragostei', care va fi difuzată în direct pe Kanal D, pe 26 iulie.
https://tvmania.ro/andreea-mantea-va-prezenta-o-noua-emisiune-la-kanal-d-273983.html

TVR: Al doilea caz de infectare cu Covid-19
Un angajat al Televiziunii publice a fost depistat pozitiv la testul COVID-19, informează vineri TVR, citat de Agerpres. Este al doilea caz la TVR, după cel înregistrat săptămâna trecută la instituția media cu peste 2.500 de angajați. „Conducerea TVR a dispus sporirea măsurilor în astfel de cazuri: dezinfecţii atât în spaţiile în care s-a aflat persoana respectivă, cât şi în mai multe încăperi şi asigurarea suplimentară a unor materiale de protecţie. Lista contacţilor direcţi cu persoana depistată pozitiv a fost întocmită şi va fi inclusă în programarea pentru testare. Facem precizarea că acesta şi cel depistat pozitiv săptămâna trecută sunt două cazuri fără legătură unul cu celălalt. Este doar o evoluţie normală în condiţiile unei transmisii comunitare extinse”, arată TVR într-un comunicat.
https://www.g4media.ro/tvr-al-doilea-caz-de-infectare-cu-covid-19.html

Orlando Nicoară, director general eAD.ro, deţinătorul drepturilor TV pentru Liga 1: Nu susţinem întreruperea campionatului.
Întreruperea campionatului cu câteva etape înainte de final vine cu penalităţi şi renegocieri pentru contractul cu LPF
eAD.ro, partenerul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) pentru drepturile de televizare a partidelor din Liga1, nu susţine întreruperea campionatului - soluţie invocată de conducerea FC Dinamo în contextul cazurilor de COVID-19 înregistrate la echipă - afirmă directorul general Orlando Nicoară, argumentând că întreruperea campionatului cu câteva etape înainte de final are drept consecinţă penalităţi şi renegocieri pentru contractul pe care compania pe care o conduce îl are cu Liga Profesionistă de Fotbal. El precizează că înţelege perioada grea pe care o traversează cluburile din Liga 1 şi că deja a făcut o plată către LPF, în pofida amânării mai multor meciuri. ”Am avut şi avem toată înţelegerea pentru perioada grea traversată de cluburile din Liga 1 şi, deşi au tot fost meciuri amânate, marţi am făcut o plată către LPF. Miercuri am avut o întâlnire cu domnii Gino Iorgulescu şi Justin Ştefan asigurându-i că rămânem acelaşi partener pentru LPF şi că ne vom respecta toate obligaţiile, în condiţiile în care acest campionat se va termina pe teren, iar cluburile din Liga 1, împreună cu Liga, îşi vor îndeplini, la rândul lor, obligaţiile contractuale. Ne dorim Dinamo în Liga 1, e un club de tradiţie, un club care a dominat fotbalul românesc în ultimele decenii. La fel cum ne dorim şi Rapidul şi Petrolul şi UŢA şi FC Argeş şi o echipă din Timişoara sau Braşov, oraşe cu tradiţie, oraşe importante, cu mulţi microbişti. Dar, aşa cum am declarat şi data trecută, când s-a cerut întreruperea campionatului, nu susţinem această variantă şi nu o vom susţine. Întreruperea campionatului azi, cu câteva etape înainte de final, vine cu penalităţi şi renegocieri pentru contractul pe care-l avem. Nu suntem de acord, nu susţinem şi nu avem nicio înţelegere pentru cluburile care au cerut şi cer întreruperea campionatului doar pentru a se salva de la retrogradare în afara terenului şi nu prin merit sportiv”, a declarat Orlando Nicoara, director general eAD.ro .
https://www.news.ro/sport/orlando-nicoara-director-general-ead-detinatorul-drepturilor-tv-liga-1-sustinem-intreruperea-campionatului-intreruperea-campionatului-cateva-etape-inainte-final-vine-penalitati-renegocieri-1922405517002020071219423804

Ted Sarandos, desemnat co-CEO al Netflix alături de Reed Hastings
Sarandos, în vârstă de 55 de ani, care s-a alăturat companiei în 2000, va contiua să ocupe funcţia de Chief Content Officer (CCO) şi a fost ales să facă parte şi din comitetul director al Netflix. „Ted a fost partenerul meu timp de decenii”, a spus Hastings în anunţul numirii lui. „Această schimbare face formal ceea ce era deja informal - faptul că Ted şi cu mine împărţim conducerea Netflix”. O altă schimbare la nivelul conducerii o reprezintă numirea lui Greg Peters în funcţia de Chief Operating Officer (COO), pe lângă postul lui de şef de produs. Hastings a mai precizat în anunţul publicat joi că modificările „sunt parte a unui lung proces de planificare a succesiunii”, sugerând astfel că el s-ar putea retrage la un moment dat. În acelaşi timp, şeful Netflix în vârstă de 59 de ani a scris că este „încântat” să fie alături de Netflix în următorul deceniu. De cealaltă parte, Sarandos l-a numit pe Hastings „un model incredibil şi o sursă de inspiraţie”.
https://www.news.ro/economic/ted-sarandos-desemnat-co-ceo-al-netflix-alaturi-de-reed-hastings-1922400017002020070819423513

Netflix a dezvăluit lista celor mai urmărite filme de pe platformă
Netflix a dezvăluit lista celor mai urmărite filme de pe platformă, între acestea aflându-se cele mai noi lungmetraje în care au jucat Sandra Bullock şi Chris Hemsworth şi cea mai recentă producţie lansată de regizorul Martin Scorsese, „The Irishman”. Serviciul de streaming a transmis Bloomberg că filmul de acţiune „Extraction”, cu Chris Hemsworth în rol principal, thrillerul distopic „Bird Box”, cu Sandra Bullock, şi comedia de acţiune „Spenser Confidential”, cu Mark Wahlberg, conduc în lista celor mai urmărite debuturi pe platformă. „Extraction” a atras 99 de milioane de vizualizări în primele patru săptămâni de la premieră, „Bird Box” a fost vizionat în acelaşi interval de pe 89 de milioane de conturi, iar „Spenser Confidential”, de pe 85 de milioane. Netflix înregistrează drept o vizionare dacă de pe un cont filmul este urmărit timp de cel puţin 2 minute.
https://www.news.ro/entertainment/netflix-a-dezvaluit-lista-celor-mai-urmarite-filme-de-pe-platforma-1922402516002020071819423201

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene anulează acordul UE-SUA “Privacy Shield” cu privire la transferul de date
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a anulat joi acordul “Privacy Shield” - numit şi ”scutul de protecţie a datelor” - încheiat de Statele Unite cu Uniunea Europeană (UE), care permite întreprinderilor din domeniul digital să transfere în mod legal date personale ale cetăţenilor europeni în America, reatează Reuters. CJUE stabileşte că datele transferate nu sunt suficient reglementate şi pot face obiectul unui spionaj, fără să fie posibil un recurs, în contextul în care legislaţia americană oferă mai puţină protecţie decât Regulamentul General privind Protecţia Datelor (RGPD) în UE, care a intrat în vigoare în mai 2018. Privacy Shield, elaborat în 2016 cu scopul de a proteja datele persoanle ale europenilor la transferul lor peste Atlantic în scopuri comerciale, înlocuieşte alt acord, intitulat “Safe Harbor” - respins deja de CJUE în 2015. Acest acord şi succesorul său au fost denunţate de către Max Schrems, un austriac care militează în favoarea protecţiei vieţii private a cetăţenilor, care a vrut să intenteze în 2018 un recurs colectiv în numele consumatorilor împotriva Facebook. El aprecia atunci că Facebook încălca legislaţia cu privire la viaţa privată prin transmiterea anumitor date serviciilor americane de informaţii.
https://www.news.ro/externe/curtea-de-justitie-a-uniunii-europene-anuleaza-acordul-ue-sua-privacy-shield-cu-privire-la-transferul-de-date-1922401416002020071719423115

Antologie de 14 scurtmetraje create în timpul izolării, disponibilă pe HBO GO
„Acasă”, antologie de 14 scurtmetraje create în timpul izolării de 16 cineaşti din Polonia, este disponibilă pe HBO GO. „Când omenirea este în izolare, imaginaţia nu are limite”. Toate cele 14 scurtmetraje urmează un set de reguli: acţiunea are loc în timpul pandemiei, durata poveştii nu depăşeşte 10 minute, toate întâmplările trebuie să adere restricţiilor impuse, creatorii trebuie să filmeze singuri timp de patru săptămâni, însă formatul şi genul sunt la alegerea lor. Proiectul „W Domu/ Acasă” (Polonia) a fost creat cu totală libertate artistică şi reprezintă descrierea creativă a situaţiei în care libertatea individuală este restricţionată. Implicaţi în acest proiect HBO Europe sunt Jacek Borcuch, Andrzej Dragan, Krzysztof Garbaczewski, Renata Gąsiorowska, Magnus Von Horn, Paweł Łoziński, Jan P. Matuszyński, Tomek Popakul, Jerzy Skolimowski, Krzysztof Skonieczny, Małgorzata Szumowska & Michał Englert, Mariusz Treliński, Anna Zamecka & Sung Rae Cho şi Xawery Żuławski.
https://www.news.ro/entertainment/antologie-de-14-scurtmetraje-create-in-timpul-izolarii-disponibila-pe-hbo-go-video-1922403817002020071419423983

Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti lansează canalul TNB-TV
Teatrul Naţional ”I.L.Caragiale” din Bucureşti lansează în această lună TNB-TV, un nou canal de YouTube. Prima transmisie live a TNB-TV va începe luni, 20 iulie, la ora 17.00, cu doar câteva zile înainte de data premierei spectacolului „Jurnal de România. 1989”, regizat de Carmen Lidia Vidu la TNB. Spectacolul va fi prezentat în premieră, pe 24, 25 şi 26 iulie, la Amfiteatru TNB, unul dintre puţinele spaţii teatrale deschise publicului în această perioadă. Aici, se derulează şi în acest an programul „Nopţi de vară, sus, pe teatru”, pe acoperişul Teatrului Naţional Bucureşti.
https://www.news.ro/cultura-media/teatrul-national-i-l-caragiale-din-bucuresti-lanseaza-canalul-tnb-tv-1922402317302020071619424127

Gersim, cel mai mare distribuitor local de telefoane mobile, va dota STS cu echipamente IT de recunoaștere optică cu stylus, necesare alegerilor și referendumurilor
Gersim Impex, cel mai mare distributor local de telefoane mobile, a câștigat licitația organizată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) pentru achiziționarea a 50.000 de echipamente de recunoaștere optică cu stylus, care vor fi utilizate în cadrul proceselor electorale și referendumuri și vor fi parte a Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot (SIMPV). Estimat la 134,5 milioane de lei, fără TVA, pentru doi ani, contractul a fost atribuit pentru suma de 134,4 milioane de lei, fără TVA. La procedură s-au înscris cu oferte și Telekom Mobile Romania Telecommunications (fost Cosmote) și asocierea formată din Maguay Computers (lider) și Enterprise Software Development. Stylus-ul este un instrument mic, în formă de stilou, a cărui poziție a vârfului pe un ecran tactil poate fi detectată de acesta. Instrumentul este folosit pentru a desena sau a face selecții apăsând pe dispozitive cu ecran tactil, cum ar fi computere, dispozitive mobile, console de jocuri și tablete.
https://www.profit.ro/stiri/gersim-cel-mai-mare-distribuitor-local-de-telefoane-mobile-va-dota-sts-cu-echipamente-it-de-recunoastere-optica-cu-stylus-necesare-alegerilor-si-referendumurilor-19421945
30 de milioane de euro pentru asigurarea competențelor digitale în întreprinderi mari și IMM
O finanțare totală de 30 milioane de euro va fi alocată, din Programul Operațional Capital Uman, pentru asigurarea competențelor digitale în cazul angajaților din întreprinderile mari și din întreprinderi mici și mijlocii, potrivit unei hotărâri discutate în primă lectură de Guvern. Programul pentru asigurarea competențelor digitale pentru întreprinderile mari are o valoare de 10 milioane de euro, iar în cadrul acestui program vor fi instruiți un număr de aproximativ 1.500 de angajați din 20 de companii. Pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM) valoarea bugetului este de 20 de milioane de euro, urmând a fi instruiți aproximativ 5.000 de angajați din cadrul a 500 de companii.
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/it-c/30-de-milioane-de-euro-pentru-asigurarea-competentelor-digitale-in-intreprinderi-mari-si-imm-19423371

Cluj: TIFF va avea proiecţii doar în aer liber, din cauza pandemiei de COVID-19
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) va avea la ediţia din acest an doar proiecţii în aer liber, în mai multe locuri din judeţul Cluj, pentru a putea să fie respectate măsurile împotriva răspândirii COVID-19. "Festivalul Internaţional de Film Transilvania (31 iulie - 9 august 2020) se reconfigurează, într-un an în care măsurile siguranţă şi cele de distanţare socială sunt prioritare, şi propune o ediţie cu proiecţii exclusiv în aer liber, în peste 10 locaţii din Cluj-Napoca şi din împrejurimi. Măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus vor fi obligatorii atât pentru echipă, cât şi pentru public şi invitaţi, şi vor fi afişate vizibil în toate locaţiile TIFF", se arată într-un comunicat transmis vineri de organizatori.
https://www.agerpres.ro/cultura/2020/07/17/cluj-tiff-va-avea-proiectii-doar-in-aer-liber-din-cauza-pandemiei-de-covid-19--541915

Teatrul Bulandra deschide a patra ediţie 'Teatru în TVR' cu spectacolul 'Zadarnicele chinuri ale dragostei'
Spectacolul "Zadarnicele chinuri ale dragostei" de William Shakespeare, regia Andrei Şerban, deschide cea de-a patra ediţie a evenimentului "Teatru în TVR" cu reprezentaţii care vor avea loc pe 21, 22 şi 23 iulie, de la ora 20,00, în curtea TVR. Potrivit unui comunicat al Teatrului Bulandra transmis AGERPRES, din distribuţie fac parte actorii Şerban Pavlu, George Ivaşcu, Alin State, Lucian Ifrim, Cătălin Babliuc, Constantin Dogioiu, Catinca Maria Nistor, Ioana Anastasia Anton, Alexandra Fasola, Silvana Negruţiu, Maria Vârlan, Adela Bengescu.
https://www.agerpres.ro/cultura/2020/07/17/teatrul-bulandra-deschide-a-patra-editie-teatru-in-tvr-cu-spectacolul-zadarnicele-chinuri-ale-dragostei--541862

Gabriel Guță, director la Huawei România: „Compania a fost pregătită să intervină oricând pentru funcționarea optimă a rețelelor”
În contextul distanțării sociale generate de criza COVID-19, gradul de solicitare al rețelelor telecom a fost la un nivel ridicat în ultimele luni. Am fost pregătiți tehnic pentru acest volum de trafic de date și voce ridicat? Cum s-au comportat rețelele telecom, care a fost impactul și ce schimbare ar aduce dezvoltarea rețelei 5G? Am abordat aceste subiecte într-un interviu cu Gabriel Guță, Assurance and Managed Service Director, Huawei România. Cum s-a resimțit la ”firul ierbii”, la nivelul rețelelor de telecomunicații, creșterea volumelor de date pe fondul epidemidei de COVID-19? Au existat probleme? Cum ați spune că au făcut față rețelele? Unul din efectele crizei COVID-19 a fost cel de creștere a comunicării la distanță între oameni și între companii. Pentru industria de telecomunicații sigur că în aceste condiții am înregistrat un vârf al traficului de date, dar și de voce. Impactul cel mai puternic a fost pe zona de operațiuni fixe. În anumite zone a trebuit să optimizăm parametrii fiecărui nod de rețea, pentru a permite atingerea capacităților maxime planificate. În câteva orașe s-a ajuns până la modificări de topologie și adăugare de noduri noi. Procesul de ajutare a durat mai mult de o lună. Am reușit însă ca inclusiv în această perioadă dificilă să asigurăm funcționarea fără sincope a rețelelor.
https://www.capital.ro/gabriel-guta-director-la-huawei-romania-compania-a-fost-pregatita-sa-intervina-oricand-pentru-functionarea-optima-a-retelelor.html

Rețeaua Vodafone devine verde! Planuri mari pentru companie până la jumătatea anului viitor
Rețeaua Vodafone din Europa va fi alimentată în proporție de 100% cu energie din surse regenerabile până la finalul lunii iulie 2021, transmite compania. Astfel, rețeaua devine Green Gigabit pentru clienții din 11 țări unde compania este prezentă și va opera în mod sustenabil, utilizând doar energie eoliană, solară sau hidroenergie. Vodafone și-a asumat, de asemenea, obiectivul de a-i ajuta pe clienții săi din segmentul business să își reducă amprenta de carbon, de exemplu prin intermediul soluțiilor IoT furnizate, dar și prin alte servicii oferite, precum cloud hosting sau home working. Astfel, emisiile de CO2 vor fi reduse în total cu 350 de milioane de tone la nivel global, pe o perioadă de 10 ani, în intervalul 2020 – 2030 – o nouă țintă ambițioasă ce reprezintă echivalentul emisiilor totale de carbon generate de Marea Britanie în anul 2019.
https://www.capital.ro/reteaua-vodafone-devine-verde-planuri-mari-pentru-companie-pana-la-jumatatea-anului-viitor.html
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL