×

Revista presei -- Data și ora publicării: 21.07.2020 13:55:29

REVISTA PRESEI / 21 iul 2020 /




Pro TV, afaceri de 76 mil.dolari la S1/2020, în scădere cu 12%, din cauza crizei din T2; profitul operaţional, 33 mil.dolari, în scădere cu 20%
Serialul „Mă numesc Zuleyha” ajunge la final. Ce serial turcesc va difuza în continuare Kanal D
Cazul Andreea Esca. Cum și-a trădat PROTV telespectatorii de dragul imaginii
Actorul Idris Elba va primi trofeul special BAFTA TV
Emisiuni noi la postul E! Un show cu Brad Pitt, Will Smith, Lady Gaga și Keanu Reeves
Un nou caz de Covid în TVR. "Nu are legătură cu cel de săptămâna trecută"
Gusti Roman, șeful onlineului Antena Group, pleacă după aproape 20 de ani în grupul Intact. Cine vine în loc?
Cabral, gazda unei emisiuni online. Tema: educația financiară
AUDIENȚE. Câți români s-au uitat la primele declarații făcute de Andreea Esca, după infectarea cu Covid-19?
EFECTUL COVID. Cât au scăzut veniturile și profitul Pro TV? 34 de milioane de dolari este profitul pe șase luni
Festivalul Cinemascop - între 1 şi 5 august, la Grădina de vară din Eforie Sud
Rartel câștigă contul de comunicații prin satelit al Armatei


Pro TV, afaceri de 76 mil.dolari la S1/2020, în scădere cu 12%, din cauza crizei din T2; profitul operaţional, 33 mil.dolari, în scădere cu 20%
Grupul de televiziune ProTV a raportat la S1/2020 venituri de 76,7 milioane dolari, în scădere cu 12%, cu un profit operaţional de 33 milioane dolari, în scădere cu 20%. Trimestrul al doilea, când a început criza, a avut un impact major în rezultatele grupului: veniturile au fost de 37 milioane dolari, în scădere cu 23%, iar profitul operaţional (OIBDA) a fost de 18,7 milioane dolari, în scădere cu 25%. Pro TV face parte din grupul CME, cel mai mare operator de televiziune din Europa Centrală şi de Est, care a raportat la S1 venituri de 279 mil.dolari, în scădere cu 15%, şi un profit operaţional de 91,6 mil.dolari, în scădere cu 17%. În T2, veniturile grupului CME au fost de 133,5 mil.dolari, în scădere cu 26%, cu un profit operaţional de 54,5 mil.dolari, în scădere cu 25%. Grupul american are posturi de televiziune în România, Cehia, Bulgaria, Slovacia, Slovenia.
https://www.zf.ro/media-advertising/pro-tv-afaceri-de-76-mil-dolari-la-s1-2020-in-scadere-cu-12-din-19433576

Serialul „Mă numesc Zuleyha” ajunge la final. Ce serial turcesc va difuza în continuare Kanal D
Serialul turcesc „Mă numesc Zuleyha' ajunge astăzi la final, ultimul episod fiind difuzat de Kanal D în intervalul orar 20.00-22.30. Pe tronsonul orar lăsat liber, Kanal D va difuza începând de mâine, de luni până vineri, serialul „Dragoste și secrete' care a debutat pe micile ecrane pe 15 iulie și îl are în rolul principal pe Keremcem, pe care l-ați urmărit și în producția „Bahar viata furată' (rolul Ates) și în „Dragoste și ură’ (rolul Yaman), ambele producții difuzate de același post de televiziune. În centrul intrigii serialului „Dragoste și secrete’ se află Ali (Keremcem), un tânăr ambițios, care trebuie să facă față unui tumult de evenimente teribile. Toate acestea se succed odată ce frumoasa Sevda, interpretată Özgü Kaya, intră în viața lui Ali. Cu personalități complet opuse, aceștia se vor îndrăgosti unul de celălalt și vor fi nevoiți să lupte pentru iubirea lor. Relația celor doi va fi supusă unor încercări care le vor testa adevăratele sentimente.
https://tvmania.ro/serialul-ma-numesc-zuleyha-ajunge-la-final-ce-serial-turcesc-va-difuza-in-continuare-kanal-d-274113.html

Cazul Andreea Esca. Cum și-a trădat PROTV telespectatorii de dragul imaginii
Am urmărit la Mihai Gâdea interviul dat de Andreea Esca. Și mi-am dat seama că asistăm la o mini-telenovelă din care nu putea să lipsească Cristian Tudor Popescu și Mugur Ciuvică. Așa cum am mai spus, capital.ro a publicat primul informația că o vedetă a PROTV a fost infectată cu noua spaimă mondială, Covid-19. Știam din start că era vorba despre Andreea Esca, soțul ei, Alexandre Eram și băiatul lor. Știam și că Alexandre ajunsese la ATI. Era o dramă, dar nu în ultimul rând, era o știre. Ne-am gândit cum să o dăm fără să-i afectăm drepturile consființite de GDPR, o invenție stupidă a unor europarlamentari care nu au scris o știre în viața lor. Cu o zi înainte primisem o notificare din partea PROTV în care eram avertizați că nu avem voie să dăm vreo știre despre vreo vedetă a lor infectată cu coronavirus. Nu asta ne-a blocat, ci amintitul GDPR, care are prevederi ciudate. Am folosit un subterfugiu spunând că este vedeta cu cea mai mare vechime, cea de care este legată imaginea postului, etc. Imediat am primit o altă notificare. O instituție de presă cerea altora să nu publice o știre importantă. O atitudine cel puțin ciudată, care a transformat un eveniment medical nefericit într-o dezbatere națională. Numai că ea s-a dus într-o direcție greșită. Aici cred că PROTV și-a ratat misiunea de instituție de presă și ne-a arătat doar partea urâtă a corporatismului, obsedat de problema propriei imagini, de prețul acțiunilor la bursă, de calupurile publicitare, de memo-urile interne care poluează căsuțele de mail într-o asemenea situație. PROTV a uitat că este o televiziune în slujba oamenilor, că le-a promis că va pune informația deasupra intereselor. Ca să nu mai vorbim despre faptul că, așa cum au făcut și alți ziariști din lumea întreagă, un asemenea moment are valoarea unei campanii guvernamentale, fără să coste atât. Bănuiesc că marea problemă a boșilor de la PROTV a fost cum va justifica încasarea a 1,2 milioane de euro de la Guvern pentru campania de purtarea măștilor de protecție, când principala vedetă a știrilor nu o poartă și se îmbolnăvește de coronavirus.
https://evz.ro/cazul-andreea-esca-cum-si-a-tradat-protv-telespectatorii-de-dragul-imaginii.html

Actorul Idris Elba va primi trofeul special BAFTA TV
Actorul britanic Idris Elba va primi, la finalul lunii, trofeul special BAFTA TV pentru activitatea lui în televiziune şi pentru susţinerea diversităţii şi a tinerelor talente. Starul din serialele „Luther” şi „The Wire” va primi distincţia în cadrul ceremoniei online BAFTA TV, care va avea loc pe 31 iulie. Între cei care au mai primit acest trofeu se numără Clare Balding, Cilla Black, Sir Lenny Henry şi comentatorul John Motson. „Este o misiune a mea să ofer oportunităţi şi acces tinerelor talente din diverse zone ale acestei industrii, ocazie pe care am avut-o şi eu acum mulţi ani”, a spus Elba, citează BBC. Idris Elba a pus bazele companiei de producţie Green Door Pictures în 2013, care se concentrează pe incluziune şi descoperirea de noi talente. Născut pe 6 septembrie 1972, în Londra, într-o familie cu origini în Sierra Leone şi Ghana, Idris Elba a jucat în filme ca „Mandela: Long Walk to Freedom” (2013), „Beasts of No Nation” (2015), „The Mountain Between Us” (2017”, „Avengers: Infinity War” (2018) şi „Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw” (2019). A fost de şase ori nominalizat la Globurile de Aur şi a câştigat un trofeu, în 2012, pentru interpretarea din serialul „Luther".
https://www.news.ro/cultura-media/actorul-idris-elba-va-primi-trofeul-special-bafta-tv-1922400421002020070919427047

Emisiuni noi la postul E! Un show cu Brad Pitt, Will Smith, Lady Gaga și Keanu Reeves
Postul E! Entertainment pregătește producții noi. În total sunt cinci proiecte: trei care vor debuta în august și la începutul lui septembrie și două aflate în producție. Este vorba despre: Celebrity Game Face, cu premiera pe 7 august, de la 23:00. Programul prezentat de Kevin Hart și soția sa, Eniko. Familia Hart conduce echipele invitate printr-o serie de provocări amuzante.
Celebrity Call Center, produsă de Nick Cannon, care are premiera pe 14 august. Acest call center oferă oamenilor obișnuiți șansa de a primi sfaturi de la vedetele lor preferate. Subiectele includ discuții despre familie, prieteni, relații, serviciu și altele.
10 Things You Don’t Know ce va fi lansat pe 11 septembrie. Fiecare episod de 30 de minute va prezenta o vedetă și va expune 10 informații unice, uimitoare și surprinzătoare, pe care publicul nu le știa despre aceasta.
Câteva nume: Brad Pitt, Jennifer Lopez și Tiffany Haddish, Will Smith, Lady Gaga sau Keanu Reeves.
https://www.paginademedia.ro/2020/07/e-entertainment-emisiuni-noi/

Un nou caz de Covid în TVR. "Nu are legătură cu cel de săptămâna trecută"
Televiziunea publică anunță un nou caz de Coronavirus în instituție. Încă un angajat al TVR a fost depistat pozitiv la testul Covid-19, anunță reprezentanții postului. În acest context, postul public anunță sporirea măsurilor de prevenție: „dezinfecţii în spaţiile în care s-a aflat persoana respectivă şi în mai multe încăperi, plus asigurarea suplimentară a unor materiale de protecţie”. De asemenea, lista contacţilor direcţi cu persoana depistată pozitiv a fost întocmită şi va fi inclusă în programarea pentru testare, spun reprezentanții TVR. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, ar fi vorba de un angajat din zona carelor de transmisie ale TVR. Reamintim că la finalul săptămânii, TVR a anunțat că un angajat a fost depistat pozitiv. Era vorba de un angajat de la departamentul știri, din zona tehnică. TVR punctează că acest al doilea caz "acesta şi cel depistat pozitiv săptămâna trecută, sunt două cazuri fără legătură unul cu celălalt. Este doar o evoluție normală în condițiile unei transmisii comunitare extinse".
https://www.paginademedia.ro/2020/07/nou-caz-de-covid-tvr/

Gusti Roman, șeful onlineului Antena Group, pleacă după aproape 20 de ani în grupul Intact. Cine vine în loc?
Plecare din grupul Intact. Gusti Roman, Head of Digital Antena Group a decis să prăsească grupul media cu care a lucrat aproape 20 de ani. El a fost opt ani Head of Digital Antena Group și, înainte, director executiv la Convergent Media (Gazeta Sporturilor), din 2003 (atribuțiile erau preponderent pe online). Contactat de Paginademedia.ro, Gusti Roman a declarat că este o plecare "de comun acord, amiabilă". "Le mulțumesc pentru cei opt ani și le doresc mult succes în continuare. Sunt convins că las în urma mea o structură foarte bine pusă la punct, atât din punct de vedere tehnic, cât și editorial și financiar", a spus Gusti Roman. Cât despre motive: "Au fost opt ani frumoși, dar foarte grei și era momentul pentru o schimbare. Am nevoie de un moment de respiro." Poziția lui Gusti va fi preluată de Paul Muntenescu, care a mai lucrat în trecut în Intact (7 ani la GSP), apoi la Pro TV (7 ani ca Digital Content Manager), iar acum vine de la Digi 24 (unde a fost Head of Digital).
https://www.paginademedia.ro/2020/07/gusti-roman-antena-plecare-intact/

Cabral, gazda unei emisiuni online. Tema: educația financiară
Cabral va prezenta o emisiune online, de educație fianciară. Se numește „La Taclale și Parale” și va fi lansată pe 25 iulie, de la ora 11:00, anunță platforma dreptullabanking.ro. Formatul este cel al unui show-concurs, de cunoștințe generale pe teme legate de bani. În primul sezon vor fi cinci emisiuni, difuzate săptămânal pe Facebook și pe dreptullabanking.ro. De notat că emisiunile vor fi făcute de-acasă, pe Zoom. Cabral va avea și un invitat special alături de care va dezbate subiecte relevante și utile din piața financiar-bancară. De asemenea, la fiecare emisiune se acordă un premiu - voucher eMAG de 500 de lei.
https://www.paginademedia.ro/2020/07/cabral-taclale-si-parale-emisiune/

AUDIENȚE. Câți români s-au uitat la primele declarații făcute de Andreea Esca, după infectarea cu Covid-19?
AUDIENȚE. Prima ieșire a prezentatoarei Andreea Esca, după o perioadă în care doar s-a speculat că ar fi fost infectată cu Covid-19, a stârnit interes din partea telespectatorilor. Aseară, Esca a confirmat: „Am avut Covid. Eu, soțul meu și unul din copii”, într-un dialog cu Cosmin Stan difuzat chiar în cadrul jurnalului pe care ea îl prezintă în mod normal. Aproape 1,3 milioane de români au fost cu ochii pe televizoare, când Andreea Esca a povestit despre infectarea cu Covid. Audiențele au crescut considerabil față de săptămâna trecută, când pe același interval se uitau, la Știrile Pro TV, aproximativ 900.000 de oameni. Prima ieșire a Andreei Esca, după o absență aproape două săptămâni, a clasat Pro TV pe primul loc în audiențe la nivel național, în mediul urban și pe segmentul comercial. Audiența Știrilor Pro TV s-a menținut ridicată și după interviul cu Andreea Esca.
https://www.paginademedia.ro/2020/07/audiente-prima-iesire-esca-dupa-infectare/

EFECTUL COVID. Cât au scăzut veniturile și profitul Pro TV? 34 de milioane de dolari este profitul pe șase luni
RAPORT. Veniturile și profiturile Pro TV au fost afectate de pandemie, iar scăderile se numără în zeci de procente. Și după aceste scăderi, Pro TV a avut un profit (OIBDA) de aproape 34 de milioane de dolari. Datele apar în ultimul raport financiar către bursă al companiei-mamă a Pro TV, Central European Media Enterprises. În același raport, se punctează când este estimată preluarea companiei de către fondul de investiții PPF Group: "Ne așteptăm să obținem un răspuns de la Comisia Europeană în cel de-al treilea trimestru, astfel încât tranzacția să fie finalizată înainte de 27 octombrie 2020".
https://www.paginademedia.ro/2020/07/venituri-profit-pro-tv-2020-raport/

Festivalul Cinemascop - între 1 şi 5 august, la Grădina de vară din Eforie Sud
Festivalul Cinemascop, ediţia a treia, se va desfăşura în perioada 1 - 5 august, în aer liber, la Grădina de vară din Eforie Sud. Cinemascop va debuta cu filmul belgian "Testamentul nou-nouţ", comedie nominalizată la Globurile de Aur, oferită festivalului de Delegaţia Valonia-Bruxelles, iar weekend-ul va continua cu un film de Oscar - "Kolya", venit de la Centrul Ceh, informează organizatorii. Pe 3 august va fi prezentat filmul polonez - "Excentricii: Pe partea însorită a străzii" -, din partea Institutului Polonez, iar pe 4 august va fi rândul filmului suedez "Bărbatul de 100 de ani care a sărit pe fereastră şi a dispărut", oferit de Ambasada Suediei. Festivalul se va încheia pe 5 august cu un film din partea Institutului Cultural Român, clasicul "Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarăşi, frumoasă e viaţa!". Arta nu lipseşte nici anul acesta de la Cinemascop. Anul trecut, trei dintre pereţii exteriori ai grădinii au primit haine noi - picturi murale. Acestea pot fi în continuare admirate de trecători. Totodată, vizitatorii vor putea admira în grădina festivalului o galerie de artă organizată de "E T A J on wheels" în care vor fi expuse, solo sau duo, lucrări ale unor artişti români, precum şi o expoziţie de fotografie care va ilustra evoluţia proiectului de la început până în prezent, precizează sursa citată.
https://www.agerpres.ro/cultura/2020/07/20/festivalul-cinemascop-intre-1-si-5-august-la-gradina-de-vara-din-eforie-sud--543080

Rartel câștigă contul de comunicații prin satelit al Armatei
Asocierea formată din Rartel și Adisam Telecom a câștigat o licitație pentru furnizarea de servicii de comunicații prin satelit destinate structurilor Armatei României dislocate în teatrele de operații (misiuni terestre, aeriene și navale). Estimat la 46,3 milioane de euro, fără TVA, pentru 4 ani, contractul a fost atribuit pentru suma de 37,2 milioane de euro, fără TVA. La procedură au depus oferte și Digitronix Technology, Agro-Ind Management și asocierea formată din Global Communications Services Romania și Marlink SAS. Rartel este o subsidiară a Telespazio Italia. În 2019, potrivit www.termene.ro, afacerile Rartel au atins 36,97 milioane de lei, de la 35,7 milioane de lei în anul precedent, iar profitul net a urcat de la 5 milioane de lei la 5,65 milioane de lei. Telespazio este un joint venture între Leonardo - 67% și Thales - 33%.
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/it-c/rartel-castiga-contul-de-comunicatii-prin-satelit-al-armatei-19423887
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL