×

Programe TV -- Data și ora publicării: 06.08.2020 15:32:18

NGC-PREMIERĂ / Noi detalii despre premiera verii la National Geographic, "BARKSKINS"



București (MEDIA EXPRES) / 6 aug 2020 / National Geographic a anunțat noi detalii despre miniseria BARKSKINS ce va avea premiera vineri, 7 august, cu episoade duble, de la 22.00 și 23.00 și cartea cu același titlu publicată în 2016 de câștigătoarea premiului Pulitzer Annie Proulx, potrivit unui comunicat semnat de noua responsabilă de pr a televiziunii, Iuliana Popescu, cu titulatura PR Supervisor Central and Eastern Europe, The Walt Disney Company.

Drama istorică în opt episoade documentează, amplificând misterul cu elemente de ficțiune, un masacru al coloniștilor din zona sălbatică a Noii Franțe, de la sfârșitul secolului al XVII-lea, potrivit comunicatului.

Regiunea, revendicată de englezi, de canadienii de la Hudson’s Bay Company, de băștinașii Kanien’kehá:ka (irochezi) și de francezi, riscă să se transforme în teatru de război. În Lumea Nouă, la granița dintre civilizații, proscrișii și visătorii, urmăriți de trecut și agasați de viața dificilă, de interesele divergente și de loialitățile încurcate au un atu: pot fi cine vor ei să fie, așa cum Rene Sel îi promite lui Charles Duquet încă din primul episod.


Personajele din rolurile principale sunt David Thewlis în rolul lui CLAUDE TREPAGNY — un proprietar bogat cu viziuni mărețe pentru Noua Franță. Relațiile amoroase și convingerile religioase controversate ale lui Trepagny îi complică viața pe parcursul sezonului;

Marcia Gay Harden în rolul lui MATHILDE GEFFARD — hangiță și un pion important în jocul de putere din oraș. Știe secretele tuturor și ia sub protecția ei o fată misterioasă, rămasă orfană în urma masacrului din comunitate.

Aneurin Barnard în rolul lui HAMISH GOAMES — un misterios agent al lacomei companii Hudson’s Bay Company. Goames investighează masacrul, dar are un plan personal secret;

James Bloor în rolul lui CHARLES DUQUET — un escroc ingenios și bătăios în serviciul lui Trepagny. Duquet își dă seama rapid că nu este făcut pentru munca fizică și plănuiește să evadeze și să se reinventeze;

Christian Cooke în rolul lui RENE SEL — un servitor al lui Trepagny, fără strop de sarcasm și plin de moralitate. Sel își dorește să lucreze pământul și să își întemeieze o familie în Noua Franță;

David Wilmot în rolul AGENTULUI BOUCHARD — Agentul local arțăgos al Regelui Ludovic al XIV-lea însărcinat să mențină legea și ordinea în orașul fără de lege Wobik;

Thomas M. Wright în rolul lui ELISHA COOKE — un producător de butoaie și contrabandist englez nemilos care a ajuns în New France prin uneltiri și e mereu în conflict cu localnicii francezi;

Tallulah Haddon în rolul lui MELISSANDE — o tânără Fiică a Regelui calculată care urmează să se mărite cu un francez și să ajute la popularea noului ținut;

Kaniehtiio (Tiio) Horn în rolul lui MARI — o femeie aparținând atât națiunii franceze cât și celei Wendat care locuiește cu Trepagny. Bănuiește că acesta intenționează să se însoare cu o Fiică a Regelui și ia măsuri;

Lily Sullivan în rolul DELPHINE — o Fiică a Regelui inocentă, cu un secret teribil. A trecut Atlanticul sub patronajul Regelui Ludovic al XIV-lea pentru a-și găsi un soț francez și a popula Noua Franță;

Zahn McClarnon în rolul lui YVON — un tânăr Anishinaabe (Ojibwe) educat la Harvard care lucrează pentru Hudson’s Bay Company;

De asemenea, acum avem la dispoziție rezumatul episoadelor:

101: Noua Franță
În primul episod, o navă ajunge în Wobik cu servitori și Fiicele Regelui. Trepagny merge în oraș pentru a-și lua în primire noii oameni. Melissande și Delphine sunt printre Fiicele Regelui pregătite să își înfrunte destinul de către Maica Sabrine. Între timp, Goames și Yvon, agenți ai companiei Hudson’s Bay, o chestionează pe hangița Mathilde cu privire la evenimentele legate de tragedia care avusese loc recent în comunitate.

102: Regele țestoaselor
Scăpat recent din servitute, Duquet este nevoit să supraviețuiască în pădurea vastă și sălbatică din Noua Franță. Goames îi încredințează lui Mathilde misiunea de a-i proteja pe supraviețuitorii masacrului de la râu. Mari apelează la ajutorul lui Sel pentru a descoperi secretul lui Trepagny. Gus îi cere fiului său să participe la un complot pentru a-și recupera poziția de la Cooke. Trepagny primește o scrisoare din Quebec care îi va schimba viața.

103: Pretendenții
În timp ce se recuperează după atac, Mathilde restabilește ordinea la han și trece la treabă. Trepagny se alătură oamenilor eligibili din Wobik în timp ce sunt prezentați oficial în fața Fiicelor Regelui într-o noapte de veselie și pețit. Între timp, Sel începe să lucreze la planurile lui Trepagny și Duquet încearcă să dovedească de ce este capabil în fața unui nou stăpân.

104: Legea dualității
Irochezii vin la Wobik să își ia morții. Trepagny o conduce pe Melissande înapoi la Doma în timp ce Delphine începe o nouă viață alături de Pierre Gasquet. Goames și Yvon călătoresc la Quebec în căutare de răspunsuri pe care speră să le găsească la Căpitanul Wale de la Hudson’s Bay Company. Mathilde primește o propunere neplăcută. Sel îi întâlnește pe ceilalți locuitori ai pădurii din Noua Franță.

105: Probleme la han
Mathilde îl încurajează pe Bouchard să își restabilească autoritatea în Wobik înainte de sosirea intendentului Nicolas de Fer. Cooke este tras la răspundere pentru treaba de mântuială făcută de Gus LaFarge la han. Trepagny cere ajutorul populației Wendat pentru o misiune de salvare periculoasă. Între timp, Mari se întâlnește pentru prima dată cu Melissande, iar soarta lui Delphine își schimbă cursul.

106: Ezitarea
Trepagny și Bouchard incită la război cu irochezii când încearcă să îi salveze pe Sel și Părintele Gabriel din captivitate. În timp ce soarta bărbaților atârnă în balanță, Melissande caută adăpost în Wobik și se reîntâlnește cu un vechi prieten. Cross le dezvăluie lui Goames și Yvon ce planuri are după plecarea de la Hudson’s Bay Company. Loialitatea lui Cooke față de soția sa decedată este pusă la încercare.

107: Zumzet de neliniște
Trepagny o reîntâlnește pe Melissande care se teme încă de amenințarea irochezilor. Mathilde o încurajează pe Delphine să răspundă interesului lui Cooke. Sel și Duquet se întâlnesc pentru prima dată după ce Duquet a ieșit din contractul cu Trepagny. Cooke primește misiunea de a recupera preoții morți și pe adjunctul Guy de la locul bătăliei.

108: Soarele negru
Odată cu apropierea iernii, încep pregătirile pentru nunta lui Trepagny cu Melissande. Melissande vine cu o soluție în ceea ce o privește pe Mari care i-ar permite să locuiască în continuare în Doma lui Trepagny. În Wobik, Delphine și Cooke explorează posibilitatea unui viitor împreună servind ceaiul faimos al lui Cooke din lavandă și miere. Între timp, Duquet ajunge la o înțelegere cu Goames care ar putea aduce sfârșitul în Wobik.

Miniseria BARKSKINS a fost lansată în 172 de țări și în 43 de limbi și este produsă de Fox 21 Television Studios și Scott Rudin Productions.

Creatorul seriei Elwood Reid („The Bridge”) este și producătorul serialului și producătorul executiv. Scott Rudin („No Country for Old Men”), Garrett Basch („The Night Of”), Eli Bush („Lady Bird”), David Slade („Black Mirror: Bandersnatch”) și Annie Proulx sunt de asemenea producători executivi.

Annie Proulx este autoarea a opt cărți, inclusiv romanul „The Shipping News” și colecția de povestiri “Close Range.” Printre numeroasele distincții primite se numără un premiu Pulitzer, un premiu National Book Award, premiul Irish Times International Fiction și un premiu PEN/Faulkner Award. Ecranizarea povestirii sale, „Brokeback Mountain,” care a apărut inițial în The New Yorker, a câștigat un premiu al Academiei Americane de Film.

National Geographic Partners LLC (NGP), companie joint-venture dintre National Geographic și 21st Century Fox, își propune să ofere publicului internațional conținut premium din domeniile știință, aventură și explorare, prin intermediul unui portofoliu inegalabil de instrumente media. NGP combină televiziunile globale National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo Wild, Nat Geo People, Nat Geo Mundo) cu instrumentele media și cele destinate consumatorilor ale National Geographic: revistele National Geographic, studiourile National Geographic, platormele digitale și social media, cărți, hărți, media pentru copii, activități auxiliare ce includ călătorii, experiențe globale și evenimente, vânzări, licențe și activități e-commerce. Organizația National Geographic funcționează de 128 de ani. Produsele National Geographic au în prezent o audiență de 730 de milioane de oameni din toată lumea, în 171 de țări, în 45 de limbi, în fiecare lună. NGP alocă 27% din câștigurile sale Societății nonprofit National Geographic pentru a finanța proiecte de știință, explorare, conservare și educare. Pentru mai multe informații, vizitează www.natgeotv.com sau www.nationalgrographic.com.

Fox 21 Television Studios, o divizie a Disney Television Studios, este dedicată producție de seriale pentru toate platformele de distribuție. Fox 21 Television Studios a realizat producțiile câștigătoare ale premiilor Emmy și Golden Globe ale producătorilor Ryan Murphy, Nina Jacobson și Brad Simpson, „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story” (împreună cu FX Productions), precum și continuarea sa, „The Assassination of Gianni Versace,” care a câștigat de asemenea premiul Emmy și premiul Golden Globe pentru cea mai bună miniserie.

Alte producții sunt „Homeland”, care a obținut premiile Emmy și Golden Globe, cu Claire Danes și Mandy Patinkin în rolurile principale, acum la cel de-al optulea și ultimul său sezon; „Fosse/Verdon”, câștigător al premiului Emmy (împreună cu FX Productions) produse de Thomas Kail, Steven Levenson, Joel Fields și Lin-Manuel Miranda și avându-i în rolurile principale pe Sam Rockwell și Michelle Williams; blockbuster-ul “Sons of Anarchy” precum și continuarea sa, “Mayans M.C.” (împreună cu FX Productions) produs de Kurt Sutter și Elgin James; „Queen of the South,” ai cărui producători executivi sunt David T. Friendly, Dailyn Rodriguez și Benjamin Daniel Lobato; „Pose”, câștigător al premiului Emmy (împreună cu FX Productions) produs de Ryan Murphy, Brad Falchuk, Nina Jacobson, Brad Simpson, Steven Canals, Janet Mock, Alexis Martin Woodall și Sherry Marsh; franciza nominalizată la Emmy, GENIUS, aflată în prezent în producție pentru a treia parte GENIUS: ARETHA, cu Cynthia Erivo, Courtney B. Vance, Malcolm Barrett și Rebecca Naomi Jones în rolurile principale, precum și Anthony Hemingway ca producător executiv și director de producție al sezonului.

Printre serialele viitoare se numără „Ratched” al lui Ryan Murphy, cu câștigătoarea premiilor Golden Globe și Emmy, Sarah Paulson, în rolul principal; „The Old Man” (împreună cu FX Productions), cu câștigătorul premiului Academiei Jeff Bridges și câștigătorul a șase premii Emmy John Lithgow în rolurile principale și noul sezon din „American Crime Story,” intitulat „Impeachment: American Crime Story:” (împreună cu FX Productions), cu Sarah Paulson, Beanie Feldstein și Annaleigh Ashford în rolurile principale.

Serialele Fox 21 Television Studios au primit în total 120 de nominalizări la Emmy și au câștigat 34 de premii Emmy, precum și numeroase premii Golden Globes, Humanitas Prizes și Peabody.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL