×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 24.09.2020 12:13:02

SES-MICROSOFT-PARTENERIAT / SES a anunțat un nou acord cu Microsoft pentru transformarea digitală



București (MEDIA EXPRES) / 24 sep 2020 / SES a încheiat cu Microsoft un parteneriat pe mai mulți ani, ce include serviciul Azure Orbital, extinderea ariei de utilizare a platformei Azure și dezvoltarea în comun a unor servicii de conectivitate video și date.

SES a prezentat planurile de a extinde transformarea digitală în cadrul operațiunilor companiei, inclusiv dezvoltarea de noi servicii cloud. La baza acestei strategii se află contractul multianual semnat cu Microsoft, prin care SES devine un partener al soluției Azure Orbital, precum și accelerarea și extinderea utilizării platformei Microsoft Azure în operațiunile sale.

De asemenea, SES va dezvolta, în colaborare cu Microsoft, o soluție de conectivitate pentru date și conținut video, de tip „managed services”.

În calitate de partener Azure Orbital, SES va co-loca și gestiona „gateway”-urile O3b mPOWER cu locațiile Microsoft Azure, astfel încât clienții săi să aibă acces rapid la serviciile cloud Azure, de oriunde din lume. În plus, clienții SES vor beneficia de o performanță îmbunătățită a rețelei, timp redus de lansare pe piață, flexibilitate și scalabilitate pentru a accesa rețeaua globală a Microsoft și adăuga funcționalități pe platforma cloud, precum securitate crescută, SD-WAN și alte funcționalități de rețea.

Pentru a impulsiona clienții în a migra către servicii cloud, SES a creat o echipă dedicată, responsabilă cu adoptarea soluțiilor cloud în companie și la nivelul operațiunilor și definirea, dezvoltarea și lansarea de soluții cloud de conținut și conectivitate, care să adreseze toate segmentele cheie de piață ale SES.

De asemenea, în cadrul inițiativei de adoptare a soluțiilor cloud, SES își va muta sistemele și operațiunile IT către servicii și aplicații automatizate cloud.

„Versatilitatea platformei Azure și capabilitățile acesteia fac din Microsoft partenerul ideal pentru strategia noastră de tranziție rapidă către o companie bazată pe cloud, care să ofere soluții cloud administrate pentru conținut video și date. Clienții noștri - din zone urbane aglomerate până la așezări rurale izolate din întreaga lumea - vor fi mai bine deserviți în noul ecosistem, care le permite să fie mai agili, mai flexibili și să dea curs oportunităților de atragere de noi venituri”, a declarat JP Hemingway, CEO SES Networks, care coordonează inițiativa cloud a SES la nivel corporate.

Elementele cheie ale înțelegerii SES – Microsoft includ:
Partener Azure Orbital
SES va fi partener satelitar MEO (medium earth orbit - orbită terestră medie) al Microsoft Azure Orbital, un serviciu administrat care permite operatorilor de rețea să comunice și să-și controleze capacitatea de satelit, să proceseze datele și să-și scaleze operațiunile direct din platforma Azure.

Cele două companii vor face investiții comune în stațiile la sol Azure Orbital pentru segmentele MEO și Earth Observation pe care SES le va implementa și administra bazându-se pe expertiza sa în această industrie. Primul gateway Earth Observation va fi localizat în Quincy, Washington, SUA.

În pregătirea următoarei generații a sistemului de comunicații MEO, SES va opta pentru colocarea sistemelor O3B mPOWER de telemetrie, urmărire și comandă și stațiilor terestre de date, cu situri „edge” Microsoft Azure. SES a dezvoltat un ecosistem operațional cloud, bazat pe Azure Orbital, pentru a oferi soluții data analytics, instrumente geospațiale, machine learning și servicii Azure AI.

În ultimele câteva luni, cele două companii au rulat scenarii cloud de recuperare în caz de dezastru, folosind sateliții SES O3b MEO, pentru a face back-up către platforma
Azure de pe conexiuni pe fibră optică.

Soluții cloud la cheie pentru transmisii video
După ce a demonstrat performanțele tehnice și beneficiile de business ale mutării serviciilor video de playout către Azure, în 2019, SES se angajează să ofere întreaga gamă de servicii video din cloud.  Alături de soluțiile cloud de playout, SES dezvoltă și alte soluții la cheie bazate pe cloud, ce includ codificare, împachetare, streaming și administrare de conținut, livrare de pe platforma Azure.

Transformarea digitală si Centrul de Excelență Cloud
SES colaborează cu Microsoft pentru migrarea infrastructurii sale „on-premise” către platforma cloud Azure și construcția unui Centru de Excelență Cloud pentru implementarea strategiilor „cloud-first” și crearea unui ecosistem deschis pentru clienți. De asemenea, SES utilizează soluții platform-as-a-tool și alte instrumente Azure pentru a crește gradul de automatizare și agilitatea serviciilor sale administrate de rețea.

„Lansarea Azure Orbital și colaborările cu SES evidențiază încrederea noastră în conectivitatea prin sateliți multi-orbită. Considerăm că aceasta va fi factorul cheie pentru următoarea fază a evoluției Azure, pe măsură ce aduce noi piețe și clienți către servicii cloud. În plus, strategia cloud-first a SES și focusul său către standardizare și automatizare se aliniază cu viziunea noastră despre cum lumea se va conecta pentru a munci, pentru educație, servicii medicale și multe altele”, a declarat William Chappell, vicepreședinte, CTO Mission ENG Microsoft.

SES oferă servicii oriunde pe glob, prin distribuția conținutului video de cea mai înaltă calitate și oferind conectivitate neîntreruptă. Ca lider în soluțiile globale de conectivitate pentru conținut, SES operează singura constelație multi-orbită de sateliți, oferind acoperire globală și performanță înaltă, inclusiv sistemul de latență joasă O3b, pe orbită medie.

Prin utilizarea unui rețele extinse și inteligente, pregătită pentru soluții cloud, SES este capabilă să ofere soluții de conectivitate de înaltă calitate oriunde la sol, pe apă și în aer, și este partener de încredere al celor mai importante companii de telecomunicații din lume, operatori de telefonie mobilă, guverne, furnizori de conectivitate și servicii cloud, platforme video și deținători de conținut.

Rețeaua video a SES transmite peste 8.300 de canale și acoperă peste 367 milioane de gospodării, oferind servicii media administrate pentru conținut liniar și non-liniar. Compania este listată la bursele de la Paris și Luxembourg (Semn: SESG). Mai multe informații sunt disponibile la: www.ses.com.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL