×

ONLINE VOD OTT -- Data și ora publicării: 22.10.2020 16:08:18

BRAINSTORM-UNREAL ENGINE-MEGA GRANT / Brainstorm a primit un MegaGrant de la Epic Games pentru o soluție de realitate augmentat[ bazată pe Unreal Engine



București (MEDIA EXPRES) / 21 oct 2020 / Brainstorm, o companie din Spania specializată în grafică 3D în timp real, decoruri virtuale și soluții de realitate augmentată, a anunțat la 21 octombrie că a fost selectată pentru un MegaGrant de la Epic Games pentru dezvoltarea Edison, un nou șablon bazat pe Unreal Engine și o soluție de AR (Augmented Reality) în scopuri educaționale.

Noua soluție va extinde și mai mult integrarea a altor produse Brainstorm cu Unreal Engine, în special InfinitySet, pentru decoruri virtuale fotorealiste și aplicații de realitate augmentată.

Edison este o nouă abordare a educației și a prezentărilor în general, deoarece este concepută cu având în minte ușurința utilizării, oferind non-experților flexibilitatea și libertatea de a construi prezentări extrem de avansate și atractive vizual folosind fișiere PPT sau PDF, în medii cu fundaluri fotorealiste și conținut de realitate augmentată. Cheia puterii creative a Edison este că permite prezentatorilor să fie incluși în astfel de medii 3D cu ușurință.

Edison este rezultatul migrației către un nou public, după cei peste 25 de ani de experiență pe care Brainstorm i-a acumulat în decoruri virtuale și grafică 3D în timp real. Publicul nou este format din profesori, lectori și educatori de tot felul, prezentatorii de evenimente live și corporative și până la YouTuberi și dezvoltatori de internet din mai multe sectoare. Aceștia au aceeași nevoie esențială - un set de instrumente sofisticat, dar simplu de operat, care să le permită să își îmbunătățească foarte mult prezentările, cu scopul de a informa și educa mai bine publicul în moduri interesante și inovatoare.

Potrivit lui Ricardo Montesa, CEO și fondator al Brainstorm, „acest produs va revoluționa educația utilizând AR fotorealist avansat și va oferi, de asemenea, noi capacități de prezentare virtuală pe alte piețe, cum ar fi evenimente, prezentări corporative și live, care vor beneficia de funcțiile avansate ale Edison, anterior disponibile numai pentru marile companii ca soluții profesionale cu bugete mari”.

La solicitarea Media Expres Brainstorm nu a comunicat valoarea grantului primit, dar a menționat că proiectul are un termen limită de implementare de sub un an de la data anunțării sale publice.

MegaGrants sunt subvenții financiare cu un total de 100 de milioane de dolari în 2020 oferite de creatorul de jocuri Epic Games destinate finanțării proiectelor creative, remarcabile și inovatoare, construite cu și în jurul Unreal Engine sau proiecte care îmbunătățesc ecosistemul grafic 3D open-source și acoperă o varietate de inițiaive, de la dezvoltarea jocurilor, proiectele de arhitectură și producția de filme, până la utilizări academice și dezvoltarea de instrumente software.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL