×

Programe TV -- Data și ora publicării: 22.10.2020 16:21:28

HISTORY-MINISERIE-PREMIERĂ / HISTORY difuzează, în premieră, miniseria istorică „GRANT”, produsă de Leonardo DiCaprio



București (MEDIA EXPRES) / 22 oct 2020 / HISTORY transmite, începând de sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 21:00, miniseria de trei episoade „GRANT”, care îl are ca producător executiv pe Leonardo DiCaprio, laureat al premiului Oscar.

Documentarul-eveniment spune povestea remarcabilă, dar mai puțin cunoscută, a celui de-al optsprezecelea președinte al Statelor Unite ale Americii, Ulysses S. Grant, interpretat de actorul britanic Justin Salinger, recunoscut și pentru rolurile sale din producțiile „Doctor Who”, „Ripper Street” și „Dracula”.

Documentarul în trei părți oferă publicului o nouă perspectivă asupra figurii istorice a președintelui Grant. Cele trei episoade urmăresc evoluția acestuia, de la omul umil, dar perseverent care a demonstrat că poate depăși obstacole incredibile, până la personalitatea legendară care a condus națiunea americană în perioada celor mai mari provocări ale sale: Războiul Civil și apoi Reconstrucția.

Născut într-o familie umilă de aboliționiști, Ulysses S. Grant nu a fost niciodată destinat măreției. Într-un moment în care națiunea era sfâșiată de problema sclaviei, Grant se căsătorește într-o familie care deține sclavi și este forțat să se confrunte cu propriile sale sentimente cu privire la egalitate. Pe măsură ce țara se destramă în jurul lui, Grant schimbă mai multe locuri de muncă, la un moment dat fiind nevoit să vândă lemne de foc pe străzi pentru a cumpăra alimente pentru familia sa. Doar câțiva ani mai târziu, acest om liniștit, modest, se va afla la comanda unui milion de oameni, iar strategia sa ingenioasă și determinarea îl vor ridica la rangul de erou național în timpul Războiului Civil, reușind să reunifice națiunea și contribuind la libertatea a 4 milioane de foști sclavi.
„Ulysses S. Grant este unul dintre cei mai străluciți și totuși neînțeleși președinți, iar misiunea HISTORY este de a spune povești convingătoare și inspiraționale precum cea de față, astfel încât tot mai mulți oameni să afle despre președintele Grant, cel care a contribuit semnificativ la modelarea națiunii americane. Aceasta este o parte foarte importantă a istoriei americane care merită să fie cunoscută, de aceea, suntem entuziasmați să oferim publicului cel mai nou documentar care reflectă istoria, în forma sa pură.”, a declarat Eli Lehrer, vicepreședinte executiv și director general HISTORY.

„De-a lungul carierei mele, am avut oportunitatea să joc o varietate de personaje istorice și să aprofundez diferite perioade din fascinanta istorie americană. După cum știm cu toții, trecutul își pune amprenta asupra prezentului și istoria chiar contează. History Channel își reafirmă angajamentul față de povestirile de talie mondială și își continuă misiunea de a spune povești importante din istoria noastră comună. Sper că veți urmări acest documentar care leagă trecutul de prezent și prezintă povești care clarifică, inspiră și delectează. Aceasta este HISTORY”, a adăugat producătorul executiv, Leonardo DiCaprio.

Miniseria „GRANT” este o incursiune reală în istoria americană, redată într-un mod autentic prin scenele dramatice ce reflectă momente cheie din viața personajului, completate de interviuri cu experți de top și personalități marcante din domeniu, precum Ron Chernow, autor câștigător al Premiului Pulitzer, David Petraeus, general retras din cadrul armatei Statelor Unite și fost director al Agenției Centrale de Informații (CIA), Ta-Nehisi Coates, autor și jurnalist, precum și Elizabeth Samet, profesor de engleză la Universitatea West Point.

„GRANT” este cea de-a doua miniserie „prezidențială” difuzată de HISTORY, după „Washington”, ce a putut fi urmărită de telespectatori în luna iulie a acestui an.
Trailerul oficial al documentarului „GRANT” poate fi urmărit pe YouTube la adresa: https://www.youtube.com/watch?v=nYjs5tWfCqQ.

HISTORY® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală, ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.
HISTORY® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisiuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.

HISTORY® emite din 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradusă în 37 de limbi. HISTORY® reprezintă principalul canal din portofoliul A + E Networks.

Televiziunea HISTORY® este disponibilă în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, IPTV și DTH din țară, inclusiv: Akta-DCS, Digi, Orange TV, Telekom și Vodafone.

Pentru mai multe detalii, puteţi accesa site-ul oficial HISTORY România https://www.historytv.ro/, pagina de Facebook https://www.facebook.com/HISTORYRomania și canalul local de YouTube https://www.youtube.com/user/HISTORYRomania.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL