×

Programe TV -- Data și ora publicării: 27.01.2021 17:26:00

HBOGO-COVID19-DOCUMENTAR / Un documentar despre lupta cu COVID-19 în Spania intră pe HBO GO



București (MEDIA EXPRES) / 27 ian 2021 / Miniseria documentară „Semne Vitale” / „Vitals. A True Human Story” despre pandemia COVID-19 din Spania intră din 7 februarie pe HBO Go, potrivit unui comunicat de presă difuzat de serviciul de conținut online.

„Semne vitale” / „Vitals. A True human story” este un portret profund și emoționant al vieții dintr-un spital din Barcelona în timpul pandemiei Covid-19. Serialul în trei părți explorează provocările fizice și emoționale prin care trec pacienții și personalul, nu doar la serviciu, ci și acasă, alături de familiile lor și de cei dragi.

Capturând poveștile foarte personale ale subiecților lui, regizorul Fèlix Colomer ne reamintește de capacitatea remarcabilă a omenirii de iubire și bunătate, atunci când se confruntă cu cele mai dure situații.

Producția va avea premiera pe 7 februarie pe HBO GO și este produsă de El Terrat (The Mediapro Studio) și Forest Film Studios pentru HBO Europe.

„Vitals” urmărește pacienți și personal medical de la spitalul Parc Taulí din Sabadell, timp de câteva săptămâni, în perioada martie – iunie 2020, în timpul celor mai dificile momente ale primului val al pandemiei. Documentarul merge dincolo de ideea de a vedea pacienții ca pe simple cifre și îi invită pe telespectatori să-i cunoască pe cei afectați de pandemie.

Pe lângă expunerea situațiilor din spital, regizorul „Vitals” merge și mai departe, dincolo de limitele spitalului și se alătură membrilor personalului medical în casele lor. Acolo ei trăiesc bucuria de a se reuni cu familiile lor, dar și frustrarea legată de indiferența lumii de afară. „Vitals” asistă la modul în care familiile pacienților reacționează la cele mai emoționante conversații, apeluri video și momente de rămas-bun dureroase.

„De când a început criza COVID-19, politicienii și media ne-au copleșit cu date. În fiecare zi, 500 de decese, 2.000 de infecții, 300 de internări la terapie intensivă, 200 de profesioniști medicali de care e nevoie în spitale… cifre. „Vitals. A true human story” lasă deoparte cifrele și vorbește despre oameni. De exemplu, îi cunoaștem pe Alfredo și Matilde, un cuplu care, după 50 de ani, încă se iubesc la fel ca în prima zi în care s-au cunoscut, vedem dăruirea incredibilă a asistentelor medicale Silvia și Isa și auzim mărturii ale unora dintre pacienții care se luptă cu o moarte inevitabilă. Toți sunt vitali. Să învățăm de la ei este vital”, explică Fèlix Colomer, creatorul proiectului.

Hanka Kastelicová, VP Documentaries, HBO Europe, și producător executiv al proiectului, spune: „Regizorul Fèlix Colomer a reușit să expună fragilitatea umană, dar și imensa putere a iubirii, a familiei, alături de devotamentul profesional și personal al personalului medical atunci când se confruntă cu un nou inamic necunoscut. „Vitals. A true human story” oferă o perspectivă profundă a momentelor foarte intime ale protagoniștilor săi și va rămâne o cronică excepțională a acestor vremuri de neuitat”.

Alfredo și Matilde sunt pe cale să sărbătorească 50 de ani de căsnicie când, brusc, ajung amândoi la spital. Ei sunt tratați în aceeași cameră. La puțin timp după acest moment, Matilde este externată și trebuie să-și aștepte soțul acasă, care este din ce în ce mai bolnav.

Vanessa, în vârstă de doar 34 de ani, devine pacientă la același spital la care lucrează ca asistentă medicală. Are probleme respiratorii grave și se simte foarte slăbită. Singura ei alinare este să vorbească cu partenerul ei și să-și vadă câinele prin intermediul apelurilor video.

Sandra și Noemi sunt asistente medicale care au ajuns să se obișnuiască cu moartea. Prietenia lor este cel mai important lucru pe care îl au la spital, le dă forța necesară să se confrunte cu decesele zilnice pe care le văd la serviciu și cu neînțelegerile de care au parte câteodată în afara spitalului.

Producători executivi pentru HBO Europe sunt Hanka Kastelicová, Miguel Salvat și Antony Root.

Trailerul poate fi urmărit la adresa de YouTube a HBO GO din România, https://youtu.be/01K0WrLFCMQ.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL