×

Revista presei -- Data și ora publicării: 12.03.2021 16:26:48

REVISTA PRESEI / 12 mar 2021 /




Temeri privind viitorul Telekom după preluarea de către Orange.
Vodafone: România are şansa de a deveni un centru global de dezvoltare soft pentru reţele deschise telecom
Echipa „România, te iubesc!” revine cu un sezon nou de duminică. Care e subiectul primei ediții
Sâmbătă seară, „Te cunosc de undeva!” vă invită la o gală dedicată muzicii de film
Modificări la Prima: Emisiunea „Supernanny”, cu Urania Cremene, a fost amânată
Rugby Europe Championship: Portugalia-România, sâmbătă, în direct la TVR 1: „Le datorăm un meci bun portughezilor!”
Românul Florian Munteanu va juca într-un nou film alături de Cate Blanchett și Kevin Hart
Serialul "Las Fierbinţi", lider de audienţă cu peste 2 milioane de telespectatori
Un nou sezon al emisiunii „Europa mea” debutează vineri la TVR 1
AUDIENȚE. Pro TV și Kanal D, cele mai urmărite televiziuni joi seara. Las Fierbinți, programul serii. Survivor a pierdut tinerii. Adela, tot pe trei
Despre clanurile de interlopi din București. Începe un nou sezon România, te iubesc pe Pro TV
Rugby pe TVR. Meciul României cu Portugalia, în weekend
Netflix testează o măsură nouă. Ar putea limita împărțirea parolei unui cont între mai multe persoane
Netflix va restricționa folosirea unui cont de către mai multe persoane

Temeri privind viitorul Telekom după preluarea de către Orange.
Statul ar rămâne cu doar 20% din firma de fix, iar cea de mobil ar ajunge insignifiantă pe piață

La ora actuală, Telekom România este în plin proces de delimitare a celor două entităţi componente, de mobil şi fix, pentru ca la 1 septembrie preluarea Telekom România Comunications (TRC – serviciile fixe) de către Orange România să înceapă efectiv. Surse din piaţă spun că fostul Romtelecom va fi deţinut de o societate nouă care se va înfiinţa până în august 2021, urmând ca după doi ani de funcţionare, aceasta să fie înglobată în Orange România, ceea ce ar reduce participaţiunea statului la maxim 20% din viitoarea companie. Trecerea TRC la Orange va cuprinde şi transferul celor 881.000 de clienţi Telekom care beneficiază acum de serviciile convergente, fix-mobil, ale companiei. Surse din piaţa comunicaţiilor ne-au declarat că reprezentanţii Guvernului şi al Ministerului Digitalizării ar fi nemulţumiţi de faptul că, după finalizarea tranzacţiei dintre Telekom România Communications şi Orange România statul român va ajunge să mai deţină 20% din acţiunile viitoarei entităţi Orange în România. Aceeaşi surse arată că Telekom România a început deja să se despartă în mai multe companii pentru ca în august segmentarea celor două companii Telekom, de fix şi mobil, să fie gata, şi să permită preluarea Telekom România Communications de către Orange România începând cu data de 1 septembrie 2021. Deja departamentul IT ar fi fost externalizat către o societate care face acelaşi lucru şi pentru Orange România şi alte companii de comunicaţii. Departamentul de HR a pentru mai multe companii de Europa Centrală şi de Est care aparţin Telekom este deja coordonat de o firmă din România, în timp ce departamentul financiar are sediul la Bratislva, iar cel de call-center în Slovenia. Odată cu finalizarea acestei acţiuni (care implică şi apariţia departamentelor regionale Telekom şi pentru marketing, vânzări, retail, etc), care ar necesita un plus de 600 de oameni faţă de ce există la ora actuală, şi după obţinerea acordului de la Comisia Europeană, preluarea efectivă ar urma să aibă loc începând cu data de 1 septembrie 2021. În plus, angajaţii Telekom România și-ar dori fie trecerea la Orange România, fie concedierea în baza unor salarii compensatorii, în niciun caz continuarea activităţii în noile departamente/companii înfiinţate de Telekom. Până la această dată, 1 septembrie 2021, Orange România ar urma să înfiinţeze o companie specială aparţinând Orange şi statului român, companie care ar trebui să aibă o durată de viaţă de maximum doi ani, potrivit aceloraşi surse din piaţă.
https://www.economica.net/temeri-privind-viitorul-telekom-dupa-preluarea-de-catre-orange-statul-ar-ramane-cu-doar-20-din-firma-de-fix-iar-cea-de-mobil-ar-ajunge-insignifianta-pe-piata_498007.html


Vodafone: România are şansa de a deveni un centru global de dezvoltare soft pentru reţele deschise telecom
, pentru că operatorii fug de concentrarea puternică a pieţei determinată de posibila interzicere a Huawei

După discuţiile cu mai mulţi membri ai guvernului oportunitatea pare să fi fost înţeleasă, dar autorităţile nu au luat nicio decizie, doar au bifat ideea în planul naţional de rezilienţă. România ar putea fructifica oportunitatea uriaşă de a deveni un furnizor de software la nivel global pentru reţelele de comunicaţii dacă ar sprijini cu fonduri publice crearea de centre de cercetare şi dezvoltare mixte între operatori de comunicaţii, universităţi şi companii de software - în condiţiile în care actori cu greutate din industria globală de telecom pun bazele unei adevărate revoluţii: migrarea de la o lume în care echipamentele şi aplicaţiile sunt livrate practic de trei mari companii către una în care zeci sau chiar sute de furnizori vor face acest lucru, la fel ca în industria de IT, unde mai multe componente şi aplicaţii de la diferiţi furnizori pot fi combinate fără nicio problemă. Acest pas făcut la nivel global de marii operatori de telecom a fost provocat de discuţiile politice de a interzice echipamentele Huawei pe mai multe pieţe, decizie care ar duce practic la situaţia în care ceilalţi doi mari jucători – Ericsson şi Nokia – ar ajunge să deţină o cotă de piaţă uriaşă, a explicat într-o întâlnire cu media Cătălin Buliga, director de tehnologie al Vodafone România. “Problema industriei, în special a reţelelor mobile, care s-a acutizat odată cu iniţiativa SUA de a interzice unii furnizori, este că avem un lanţ de furnizori extrem de concentrat. Practic astăzi vorbim de 3 mari furnizori de echipamente de telecom care deţin mai mult de 75% cotă de piaţă, iar ceea ce se întâmplă de doi ani - nu intru în detalii - duce la o concentrare şi mai mare, pentru că de la 3 furnizori se doreşte să ajungem la 2 şi asta vine un pic în antiteză cu ceea ce ne dorim şi noi şi Comisia Europeană în legătură cu rezilienţa reţelelor de telecom, de rezilienţa lanţului de aprovizionare. Operatorii au o mare problemă cu acest lanţ concentrat de furnizori. Cum vom reuşi să obţinem costuri mai mici, să avem mai mulţi furnizori de hardware şi software astfel încât un business case de implementare a unei reţele în mediul rural să aibă sens?”, a explicat Buliga.
https://www.zf.ro/business-hi-tech/vodafone-romania-sansa-deveni-centru-global-dezvoltare-soft-retele-19954234

Echipa „România, te iubesc!” revine cu un sezon nou de duminică. Care e subiectul primei ediții
Scriu istorie pentru jurnalismul de investigație de mai bine de un deceniu – Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu, Cristian Leonte, Paul Angelescu și Rareș Năstase revin cu noi ediții ale emisiunii „România, te iubesc!', duminica aceasta, de la 18:00. Prima ediție este semnată de Cosmin Savu, sub o anchetă denumită „Gruparea criminală, brand de Capitală'. Cosmin a adunat informații din istoria organizațiilor criminale din București, din ultimii 31 de ani, și ne va prezenta cum au pus stăpânire clanurile de interlopi pe Capitală, cum au corupt autoritățile, dar și felul în care au sfidat legea și societatea. „Au ucis, tâlhărit, au vândut droguri și au sechestrat persoane, au făcut miliarde din activitatea infracțională. La nivelul capitalei sunt zeci de astfel de clanuri unite într-un singur scop – să facă bani cu orice preț! Dezechilibrează economia și influențează dezvoltarea sănătoasă a societății', a povestit Cosmin Savu.
https://tvmania.ro/echipa-romania-te-iubesc-revine-cu-un-sezon-nou-de-duminica-care-e-subiectul-primei-editii-285332.html


Sâmbătă seară, „Te cunosc de undeva!” vă invită la o gală dedicată muzicii de film
Maratonul transformărilor continuă, în această sâmbătă, de la ora 20:00, la Antena 1, cu o gală dedicată muzicii de film. Artişti unul şi unul vor urca pe scena transforming show-ului în cea de-a şasea ediţie „Te cunosc de undeva!'. Bella Santiago, Alex Vasilache şi Jukebox vor deschide gala transformărilor cu un mini-recital cum doar ei ştiu să facă. Ana şi Raluka vor aduce pe scena Te cunosc de undeva! un fragment din clasicul musical Grease, în vreme ce Liviu şi Andrei se vor transforma în cei mai iubiţi tineri din Liceenii, interpretaţi de Oana Sârbu şi Ştefan Bănică. De o provocare de zile mari va avea parte şi Cristina Vasiu, care se va transforma tot în Christina…Aguilera şi va cânta într-un loc celebru – Moulin Rouge.
https://tvmania.ro/sambata-seara-te-cunosc-de-undeva-va-invita-la-o-gala-dedicata-muzicii-de-film-285268.html


Modificări la Prima: Emisiunea „Supernanny”, cu Urania Cremene, a fost amânată

Premiera show-ului de parenting găzduit de Urania Cremene nu va mai avea loc sâmbătă, 13 martie, cum anunțase postul inițial. După ce a amânat lansarea serialului „Prietena mea genială', după ce a amânat cu o săptămână emisiunea lui Mircea Dinescu „Poezie și delicatețuri', Prima recidivează și aplică același tratament și noii versiuni a show-ului de parenting „Supernanny', având-o în prim-plan pe Urania Cremene, o foarte apreciată expertă în domeniu. Așadar, sâmbătă, 13 martie, de la 20.00, nu va mai fi difuzată premiera de la „Supernanny', Prima având acum în program, potrivit ultimelor modificări primite în redacție, filmul „Ultimele zile pe Pământ', o aventură SF din 2013, în original „Los ultimos dias', cu Jose Coronado, Marta Etura, Quim Gutierrez în rolurile principale.
https://tvmania.ro/modificari-la-prima-emisiunea-supernanny-cu-urania-cremene-a-fost-amanata-285226.html


Rugby Europe Championship: Portugalia-România, sâmbătă, în direct la TVR 1: „Le datorăm un meci bun portughezilor!”

Stejarii continuă parcursul în Rugby Europe Championship, sâmbătă, 13 martie, de la ora 15.00, în direct la TVR 1. România a jucat prima partidă din competiţie săptămâna trecută, la Soci, unde naţionala condusă de Andy Robinson a întâlnit Rusia. Stejarii vor să îşi ia revanşa în faţa Portugaliei, chiar la Lisabona, pentru înfrângerea suferită anul trecut în faţa lusitanilor. Pe 13 martie, de la ora 15.00, a doua partidă din Rugby Europe Championship, Portugalia – România, poate fi văzută în direct la TVR 1.
https://tvmania.ro/rugby-europe-championship-portugalia-romania-sambata-direct-la-tvr-1-285323.html


Românul Florian Munteanu va juca într-un nou film alături de Cate Blanchett și Kevin Hart

Actorul român Florian Munteanu, care l-a interpretat pe pugilistul Viktor Drago în filmul „Creed 2' (2018), alături de Sylvester Stallone, Michael B. Jordan și Dolph Lundgren, va juca în filmul „Borderlands', alături de Cate Blanchett, Kevin Hart, Jamie Lee Curtis și Jack Black, informează hollywoodreporter.com. Filmul „Borderlands', inspirat de jocul video de mare succes cu același nume, va fi regizat de Eli Roth după scenariul lui Craig Mazin, iar producția sa va începe la jumătatea lunii aprilie în Ungaria. Acțiunea filmului produs de studiourile Lionsgate este plasată într-un viitor îndepărtat, când patru vânători de comori călătoresc spre îndepărtata planetă Pandora pentru a descoperi un faimos loc unde se zvonește că extratereștrii au depozitat o tehnologie avansată.
https://tvmania.ro/actorul-roman-florian-munteanu-va-juca-intr-un-nou-film-alaturi-de-cate-blanchett-si-kevin-hart-285197.html


Serialul "Las Fierbinţi", lider de audienţă cu peste 2 milioane de telespectatori

Serialul "Las Fierbinţi", difuzat joi seară de Pro TV, a fost lider de audienţă la nivel naţional, cu peste 2 milioane de telespectatori. Serialul a înregistrat, pe targetul comercial naţional, o medie de 13.5 puncte de audienţă şi 29.8% share pe segmentul de public 21-54 naţional, din categoriile ESOMAR ABCD, în timp ce televiziunea de pe poziţia a doua înregistra 8.4 puncte de rating şi 18.4% share. Pe targetul comercial, lucrurile au stat la fel. Serialul a înregistrat o medie de 10.9 puncte de rating şi 28.7% cotă de piaţă, pe segmentul comercial, format din persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 49 de ani, din mediul urban, în timp ce televiziunea de pe poziţia secundă avea 6.7 puncte de rating şi 17.6% share.
https://www.news.ro/cultura-media/serialul-las-fierbinti-lider-de-audienta-cu-peste-2-milioane-de-telespectatori-1922402412272021031120060617


Un nou sezon al emisiunii „Europa mea” debutează vineri la TVR 1

Emisiunea „Europa mea”, realizată de Gabriel Giurgiu, este reluată vineri, de la ora 13.30, la TVR 1, într-un moment de cotitură a evoluţiei întregului mapamond. „Debutul de sezon Europa mea vine într-un moment aparte al evoluţiei europene. S-ar zice că e de cumpănă, dar prea multe momente din acestea au tot fost, aşa că expresia şi-a pierdut din valoare. După consolidarea surprinzătoare a solidarităţii celor 27 în vremea negocierilor pentru Brexit, a venit pandemia şi a început goana politicienilor naţionali pentru note mari la propriul electorat. Orice merge rău este, bineînţeles, pus în cârca generoasă a Comisiei Europene. Cu un entuziasm demn de o cauză mai bună, Comisia condusă de Ursula von der Leyen reuşeşte să comită suficiente gafe de comunicare, astfel încât să dea apă la moară euroscepticilor de toate culorile. Rusia şi China avansează solid în diplomaţia soft a vaccinurilor puţin testate, dar ieftine şi, mai ales, disponibile, în timp ce italienii, de nevoie, opresc un transport de vaccin către Australia”, explică realizatorul contextul internaţional ce va oferi, cu siguranţă, subiecte de abordat în emisiune. Situaţia la nivel mondial ne interesează mai ales în măsura în care suntem afectaţi personal.
https://www.news.ro/cultura-media/un-nou-sezon-al-emisiunii-europa-mea-debuteaza-vineri-la-tvr-1-1922400612052021030720060276


AUDIENȚE. Pro TV și Kanal D, cele mai urmărite televiziuni joi seara. Las Fierbinți, programul serii. Survivor a pierdut tinerii. Adela, tot pe trei

AUDIENȚE. Pro TV și Kanal D și-au adjudecat primele locuri în topul celor mai urmărite televiziuni, joi seară. Cele mai urmărite programe ale serii au fost Las Fierbinți și Survivor. Adela, de pe Antena 1, a ocupat locul trei. Cu Las Fierbinți, Pro TV a fost lider incontestabil pe toate targeturile timp de o oră. Când serialul a ajuns la final, Kanal D a recuperat și a trecut pe primul loc la nivel național și în mediul urban, cu Survivor. De notat că Pro TV a câștigat publicul tânăr toată seara. Chiar și în cele patru ore Suvivor, tot Pro TV era lider pe publicul comercial (la diferență mică de Kanal D, ce-i drept). Pe lângă Las Fierbinți, Pro TV a mai avut serialul Profu' și emisiunea Pe bune (care s-a terminat la 23:30).
https://www.paginademedia.ro/2021/03/audiente-las-fierbinti-survivor-11-martie/


Despre clanurile de interlopi din București. Începe un nou sezon România, te iubesc pe Pro TV

Emisiunea „România, te iubesc!” se întoarce cu un nou sezon, la Pro TV. Prima ediție se va difuza duminică, 14 martie, de la ora 18:00. Echipa rămâne neschimbată, la fel ca în sezoanele anterioare: Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu, Cristian Leonte, Paul Angelescu și Rareș Năstase. Prima ediție va difuza un reportaj de Cosmin Savu, care este denumit „Gruparea criminală, brand de Capitală”. Jurnalistul a adunat informații din istoria organizațiilor criminale din București, din ultimii 31 ani. Reportajul va arăta cum clanurile de interlopi s-au înmulțit în Capitală, cum au corupt autorițățile, dar și cum au sfidat legea și societatea. Cosmin Savu a vorbit cu deținuți, ofițeri sub acoperire, ofițeri sub acoperire, procurori și miniștri. Cosmin Savu, despre reportajul din noul sezon România, te iubesc!:„Au ucis, tâlhărit, au vândut droguri și au sechestrat persoane, au făcut miliarde din activitatea infracțională. La nivelul capitalei sunt zeci de astfel de clanuri unite într-un singur scop - să facă bani cu orice preț! Dezechilibrează economia și influențează dezvoltarea sănătoasă a societății.”
https://www.paginademedia.ro/2021/03/romania-te-iubesc-pro-tv-sezon-nou/


Rugby pe TVR. Meciul României cu Portugalia, în weekend

Televiziunea Publică va transmite următorul meci al naționalei României din Rugby Europe Championship, care va avea loc în deplasare, în Portugalia. Duelul dintre Portugalia și România va fi transmis sâmbătă, 13 martie, de la ora 15:00, pe TVR 1. Este cea de-a 26-a întâlnire dintre cele două echipe, 21 de victorii revenind până acum „Stejarilor” și patru lusitanilor. În această competiție, Rugby Europe Championship, cele două echipe s-au întâlnit de 18 ori, România câștigând 14 partide, iar portughezii doar patru. Ediţia din acest an a Rugby Europe Championship contează şi pentru calificarea la Cupa Mondială din 2023, găzduită de Franţa. Primele două clasate în clasamentul competiției din sezonul 2021 – 2022 se vor califica direct la Cupa Mondială, în timp ce ocupanta locului 3 va merge la turneul final de recalificare. România a debutat în competiție cu o înfrângere. „Stejarii” au pierdut cu 18-13 în fața Rusiei, în deplasare.
https://www.paginademedia.ro/2021/03/tvr-rugby-meci-romania-portugalia/


Netflix testează o măsură nouă. Ar putea limita împărțirea parolei unui cont între mai multe persoane

Netflix testează o măsură nouă. Platforma de streaming ar intenționa să restricționeze folosirea unui cont de către mai multe persoane, relatează BBC. Mai exact ar fi vorba despre limitarea împărțirii parolei unui cont între utilizatorii care-l folosesc. Conform BBC, unii utilizatori ar fi primit următorul mesaj: „Dacă nu locuiți cu proprietarul acestui cont, aveți nevoie de propriul cont pentru a continua vizionarea”. Ulterior, un purtător de cuvânt a declarat: „Derulăm acest test pentru a ne asigura că persoanele care utilizează conturi Netflix sunt autorizate să facă acest lucru”, a spus aceasta, citat de BBC. Compania încă nu a decis dacă va implementa măsura la nivelul intregii rețele. În perioada de test, utilizatorii pot primi un cod pe telefon sau e-mail pentru logare. Platformele de streaming, inclusiv Netflix, HBO GO, Amazon Prime și Disney +, permit utilizatorilor să creeze mai multe profiluri în cadrul contului. În anumite situații este limitat numărul de dispozitive care pot rula aplicația simultan. Ar putea limita împărțirea parolei unui cont între utilizatori.
https://www.paginademedia.ro/2021/03/netflix-restrictionare-cont/

Netflix va restricționa folosirea unui cont de către mai multe persoane

Platforma de streaming Netflix a început să testeze restricţionarea conturilor partajate între mai multe persoane, însă momentan nu a fost luată o decizie cu privire la implementarea restricţiilor, informează BBC. Unii utilizatori ai platformei de filme şi seriale au primit un mesaj în care li se transmitea: „Dacă nu locuiți cu proprietarul acestui cont, aveți nevoie de propriul cont pentru a mai putea viziona”. „Acest test este realizat cu scopul de a ne asigura că persoanele care utilizează conturi Netflix sunt autorizate să facă acest lucru”, a declarat un purtător de cuvânt pentru BBC. Potrivit acestuia, încă nu a fost luată o decizie cu privire la restricţionarea conturilor de pe platformă. În cadrul testului, utilizatorii sunt verificaţi printr-un cod trimis pe telefon sau e-mail. Potrivit Netflix, cu un singur cont poţi avea până la cinci profiluri. „Profilurile permit mai multor membri ai familiei tale să se bucure de Netflix în mod personalizat”, se arată pe site-ul platformei. Noua măsură ar urma să împiedice utilizatorii neeligibili. În 2016, Reed Hastings, cofondatorul și directorul executiv al Netflix, spunea că „partajarea parolelor este ceva cu care trebuie să te obişnuieşti, pentru că există atât de multe partajări legitime de parole, cu soțul tău, cu copiii tăi, așa că nu e o linie clară, și ne merge bine așa cum este”.
https://www.libertatea.ro/stiri/netflix-va-restrictiona-folosirea-unui-cont-de-catre-mai-multe-persoane-3447979
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL