×


Televiziune -- Data și ora publicării: 29.03.2021 11:51:29

Miliardarul Petr Kellner care deținea printre altele ProTV a murit într-un accident de elicopterBucurești (MEDIA EXPRES) / 29 mar 2021 / Petr Kellner a murit într-un accident de elicopter în Alaska, a anunțat luni grupul financiar PPF, potrivit Reuters, citat de forbes.ro, care menționează că acesta era cel mai bogat om din Cehia, cu o avere estimată la 17,5 miliarde de dolari.

Miliardarul ceh avea 56 de ani, iar potrivit PPF, alți cinci oameni și-au pierdut viața în incidentul aviatic. Elicopterului Airbus AS350 B3 s-a prăbușit lângă Ghețarul Knik. Autoritățile americane investighează accidentul.

Petr Kellner, fondatorul și acționarul majoritar al PPF, are o avere estimată la 17,5 miliarde de dolari. Acesta a înființat compania de investiții PPF în anii ’90, iar împreună cu mai mulți parteneri a făcut parte dintr-o schemă prin care Cehia a privatizat sute de companii de stat.

Grupul PPF a finalizat în 2020 achiziția companiei-mamă a ProTV, Central Media Entreprises (CME). Tranzacția a fost finalizată după ce Comisia Europeană a aprobat preluarea operațiunilor CME din România, Slovacia, Slovenia, Bulgaria și Cehia.

PPF are active în domeniile asigurări, finanțe, telecomunicații, media, manufacturier și biotech, desfășurând afaceri în Europa, Asia și Statele Unite.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programsAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL