×


Televiziune -- Data și ora publicării: 26.04.2021 15:14:27

O nouă premieră istorică realizată de Pro TV - prima transmisiune live prin 5G în parteneriat cu Orange Business ServicesBucurești (MEDIA EXPRES) / 26 apr 2021 / Prima transmisiune TV Live în mișcare prin intermediul unei rețele 5G din România a avut loc în weekend-ul 24-25 aprilie, fiind realizată de PRO TV cu Orange Business Services ca partener tehnologic, informează Orange România.

Datorită soluției folosite, echipa tehnică PRO TV a reușit să atingă un standard înalt de calitate a imaginilor video pe întreaga perioadă a difuzării, prin utilizarea echipamentelor portabile de transmisiune și a conectivității Orange 5G cu bandă garantată, se arată în comunicat.

Evenimentul s-a desfășurat pe un traseu de peste 15 kilometri, în București, beneficiind astfel de acoperirea 100% a orașului cu 5G, inclusiv în interiorul Arenei Naționale.

Viteza comparabilă cu cea a fibrei optice, latența scăzută și capacitatea de a gestiona lățimea de bandă acordată unui utilizator, demonstrează viabilitatea conectivității 5G pentru companii media, precum PRO TV, dar mai ales ajută la o simplificare semnificativă a proceselor și echipamentelor necesare la o transmisiune live de înalta calitate.

În mod obișnuit, transmisiunile din teren presupun un efort logistic considerabil și o flexibilitate redusă pentru operatori și reporteri, în mod istoric fiind folosite conexiunile prin satelit.

Conectivitatea 5G cu viteză garantată de upload și sistemele de transmisie portabile pentru imagini video HD și 4K sunt o alternativă fără compromisuri din punct de vedere calitate video la suita de broadcasting folosită în prezent, ce cuprinde conectivitate prin fibră optică cu echipamente de transmisiune prin satelit, cu un consum mare de energie.

Soluțiile pentru broadcasting 5G propuse de Orange Business Services sunt compatibile cu dispozitivele de transmisiune compacte sub formă de rucsac, care pot fi conectate la mai multe camere video, dar și la smartphone-uri ce permit filmarea chiar la o calitate 4K.

Datorită capabilităților rețelei 5G, cantitatea mare de date necesară unei transmisiuni video poate fi tratată diferențiat față de restul traficului și ajunge în studioul central cu respectarea standardelor de broadcast.

„Așteptăm de mult timp lansarea în România a tehnologiei 5G care să ne permită transmisiuni video live la calitate de broadcast, în special pentru filmările cu camere în mișcare care necesită o structură tehnică complexă pe care ne-am dorit întotdeauna să o simplificăm. Colaborarea cu Orange ne-a arătat că tehnologia 5G e pregătită să servească nevoia de calitate fără compromisuri, pe care PRO TV își dorește să o ofere clienților săi”, a declarat Bogdan Andreescu, Director Tehnic PRO TV.

„PRO TV este sinonim cu cele mai înalte standarde în media, iar deschiderea spre utilizarea unor noi tehnologii precum 5G demonstrează calitatea rețelei și oportunitățile oferite afacerilor pentru simplificare fără compromisuri la nivel de calitate. Rețeaua Orange 5G a fost extinsă în 2020, iar astăzi este prezentă în 15 orașe din România, Bucureștiul fiind 100% acoperit. În prezent, infrastructura 5G oferă afacerilor o alternativă de conectivitate, fără cabluri, la viteze de până la 1,2 Gbps. Inovațiile Orange 5G continuă și datorită eforturilor de cercetare făcute în domeniu. Tocmai am deschis primul laborator 5G din România, în colaborare cu Institutul de Cercetare Campus al UPB, un spațiu dotat cu cea mai avansată arhitectură de rețea, care permite testarea soluțiilor bazate pe 5G și deschide oportunități de dezvoltare pentru companii”, a declarat Florin Popa, Director B2B Orange România.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programsAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL