×


Televiziune -- Data și ora publicării: 30.04.2021 14:40:45

Realizatorul "Wild Charpathia" Charlie Ottley pregătește masa de Paşti la TVR1București (MEDIA EXPRES) / 30 apr 2021 / Ediţia specială de Paşti a emisiunii „Exclusiv în România” difuzată duminic, 2 mai, de la ora 16.00, îl are în prim-plan pe Charlie Ottley, realizatorul documentarelor "Wild Charpatia" și "Flavors of Romania" la casa sa din Şirnea, Brașov, pregătind o masă de Paște.

Filmările au fost realizate în timpul ninsorilor de la începutul primăverii la casa din România restaurată de Charlie Ottley, realizatorul britanic de film care își dedică timpul salvării patrimoniului natural și tradițional românesc.

Autorul seriilor “Wild Carpathia” și “Flavours of Romania” și-a petrecut ultimele luni transformând o casă bătrânească de la poalele Pietrei Craiului în propriul său cămin, cald, primitor și dotat cu tot confortul unei locuințe de secolul XXI.

Realizatorul emisiunii de la TVR, Cristi Tabără, a ajuns la casa lui Charlie într-o sanie trasă de cal, pentru a afla povestea transformării locuinței dar și alte istorii din viața de zi cu zi pe care Charlie o duce printre sătenii care l-au adoptat.

Cât timp Charlie îi dezvăluie lui Cristi Tabără secretele noii sale vieţi, restul echipei „Exclusiv în România” urcă pe dealuri mai puțin umblate, pentru a descoperi, călare și la pas, Șirnea tainică: vechi cărări ce legau casele, odinioară pline de viață și peisaje care îți taie răsuflarea.

Drumeția se termină cu Charlie și Cristi în ipostaza de ucenici ai doamnei Mărioara, la pregătirea mesei de Paști. O masă la care se reuneşte întreaga echipă pentru a spune “Hristos a înviat!”.

Charlie Ottley, realizatorul celebrelor documentare "Wild Carpathia" (2011) și "Flavors of Romania" (2017, poate fi văzut pe Netflix unde se distribuie din septembrie 2020), a devenit unul dintre cei mai asidui ambasadori neoficiali ai ţării noastre, alături de Prinţul Charles al Marii Britanii, potrivit unui articol din republica.ro prilejuit de filmarea de către britanic a unei serii de spoturi de promovare pentru orașul Brașov difuzată pe BBC World. "Wild Charpathia" a fost o producție susținută de Prințul Charles al Marii Britanii și de căre Majestatea Sa Margareta a României. În ianuarie 2021, Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Ottley cu Ordinului Meritul Cultural în grad de ofițer.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programsAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL