×

Programe TV -- Data și ora publicării: 09.05.2021 18:23:26

10 mai Ziua Regală este reflectată la tv și online prin inițiativele Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei la Săvârșin și ale Principelui Nicolae - online. Tronul Regelui Carol I este adus la București de Muzeul Național de Artă al României



București (MEDIA EXPRES) / 9 mai 2021 / Cu ocazia zilei de 10 Mai, zi de sărbătoare națională, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va vorbi despre Coroana Română și rolul ei în zilele noastre, la ediția specială "În fața națiunii" de la televiziunea Antena 3, potrivit unui mesaj publicat pe pagina Familia Regală a României.

Satul Regal și Parcul Regal Săvârșin sunt deschise pentru public în cursul lunii mai, inclusiv cu ocazia zilei de 10 mai, zi de sărbătoare națională. Majestatea Sa Margareta, Principele Radu și Principesa Sofia vor sărbători Ziua Regală la castel, potrivit unui mesaj publicat pe site-ul savarsinregal.ro.

Evenimentele care vor avea loc în aceste zile vor fi transmise live de către Via Cluj TV la adresa https://viacluj.tv/via-cluj-tv-transmite-live-ceremoniile-de-la-castelul-regal-savarsin-din-10-mai/.

Pe de altă parte, Asociația Principele Nicolae va difuza în premieră pe internet filmul “Maria, Inima României”, luni, 10 mai, de la ora 19:00 și Principele va discuta pe Zoom cu unul dintre producătorii asociați ai filmului, Dan Drăghicescu (Chainsaw Film Productions), înainte și după film.

„Luni, 10 mai, Asociația Principele Nicolae va sârbători Ziua Regalității prin difuzarea în premieră, online, a filmului “Maria, Inima României” și vă invitam să îl vizionam împreuna. Câteva cuvinte de introducere vor avea loc la ora 18:50, pe platforma Zoom. La ora 19:00, filmul va incepe și va fi urmat de un Q&A (pe Zoom) cu Nicolae al României și invitatul special, Dan Draghicescu, producător asociat”, scrie pe pagina Nicolae al României de pe Facebook.

Pe pagina Asociației mai scrie că de Ziua Regalității, 10 mai, Muzeul Național de Artă al României va deschide Sala Tronului pentru a prezenta public tronul Regelui Carol I al României, pentru prima dată după peste 70 de ani.

Tronul a fost adus de la Muzeul Golești și va fi așezat din nou la locul său, în Palatul Regal din Centrul Capitalei, în prezent sediul Muzeului Național de Artă al României.

Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor vor putea fi vizitate luni, 10 mai, gratuit, între orele 10.00 și 18.00.

Potrivit paginii de Facebook a MNAR, odată ce România a fost proclamată Regat, au fost confecționate două tronuri, pentru cei doi suverani ai țării, Regele Carol I și Regina Elisabeta.

Tronurile au fost confecționate din lemn aurit și ornate cu pietre prețioase, pe spătar fiind reprezentate cifrele cuplului regal – Carol I și Elisabeta, realizate în bronz poleit și aplicate pe plăci de onix algerian.

Numeroși comentatori de pe Facebook cer aducerea definitivă a Tronului la București.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL