×

Cinema -- Data și ora publicării: 20.05.2021 11:18:50

Festivalul de filme pentru copii KINOSAGA este organizat între 28 mai și 1 iunie 2021 la Drobeta-Turnu Severin



București (MEDIA EXPRES) / 20 mai 2021 / Asociaţia ENKIDU anunță lansarea primei ediții a Festivalului de filme pentru copii Kinosaga ce va avea loc între 28 mai și 1 iunie la Palatul Culturii „Teodor Costescu” din Drobeta-Turnu Severin. Festivalul își propune să își întâmpine spectatorii mici și mari cu o selecție de filme, cluburi de lectură, ateliere și discuții, potrivit unui comunicat de presă.

Timp de cinci zile vor fi proiectate peste 25 de filme de scurt și lung metraj, animație sau ficțiune din Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca, Germania, Olanda și România dintre care amintim: „Opinci” – Cel mai bun scurtmetraj de animație la TIFF 2019, Cea mai bună animație românească la Anim’est 2019, Cel mai bun film la Tbilisi IAF; „Cei mai duri din curtea școlii” | De tøffeste gutta – Premiul Publicului la Kristiansand IFF; „Cele mai bune” | Vi är bäst! – Lorens Award la Göteborg Film Festival 2014, Cel mai bun film într-o limbă străină 2015 - Central Ohio Film Critics Association; „În pădurea Hakke” | Dyrene i Hakkebakkeskogen – Cel mai bun film pentru copii în 2017 la Amanda Awards, Norvegia, „Sune vs. Sune” – nominalizat în 2019 la Berlinale sau „Heliu” | „Helium” – scurtmetrahul premiat în 2013 cu Oscar pentru Cel mai bun film de scurtmetraj.

De la povestea lui Viggo din Gooseboy, un băiețel obsedat de jocurile video care va începe o aventură incredibilă alături de o gâscă vorbitoare, la cea a lui Chikara, un micuț japonez care își dorește să devină luptător de sumo în ciuda faptului că e foarte emotiv, sau cea a istețului Iqbal (din „Iqbal Farooq și rețeta secretă”) care descoperă un exploziv ce poate cauza mult rău, la problemele în dragoste ale Annei din „Iubire adevărată” sau frica de întuneric a lui Idunn („Lașul”), toate poveștile din programul ediției de anul acesta îi vor încânta pe cei mici, vorbindu-le despre situații cu care s-ar putea confrunta și ei într-un fel sau altul.

„Kinosaga s-a născut din dorințele celor peste 30 000 de copii care au participat la caravanele ENKIDU și care nu mai voiau să părăsească sălile de proiecție, cerând încă un film și încă unul. Pentru cinci zile vom fi într un maraton de povești scrise și filmate, într-un carusel de emoții, suspans, lecții despre bucuria de a fi și de a rămâne copii.” declară Ciprian Nedelcu – unul dintre organizatorii evenimentului.

Programul de proiecții este completat de ateliere și cluburi de lectură - unde copiii vor începe să citească și să discute câteva dintre cărțile pe care le vor primi apoi cadou. Întregul program poate fi deja consultat pe : http://cinematour.ro/program-kinosaga-film-festival. Intrarea va fi liberă.

„Festivalul nostru nu e despre realitatea imediată în care copilăria poate fi o dramă. Încercăm, cu resursele pe care le avem să contribuim la ceea ce ar trebui să însemne o copilărie normală, fericită.” adaugă Ciprian Nedelcu.

Mai multe despre #Kinosaga puteți găsi și pe: Facebook: https://www.facebook.com/KinosagaFF; Instagram: https://www.instagram.com/kinosagaff sau @kinosagaff.

Kinosaga este organizat de Asociația ENKIDU în parteneriat cu: Palatul Culturii ‘Teodor Costescu’ din Drobeta-Turnu Severin, Ambasada Norvegiei la București, Norwegian Film Institute, Ambasada Danemarcei în România, Danish Film Institute, Ambasada Suediei la București, Swedish Institute, Swedish Film Institute. Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Partener de mobilitate: Autonom. Parteneri media: Radio România Cultural, Cinemagia, Ziarul Metropolis, LiterNet, Movie News, CineGhid, AARC – All About Romanian Cinema.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL