×

Revista presei -- Data și ora publicării: 28.05.2021 14:35:20

REVISTA PRESEI / 28 mai 2021 /




Secțiunea istorică din cadrul Bucharest International Film Festival este dedicată anului Centenar Regele Mihai
De azi, cinematografele ne așteaptă cu filme de toate genurile și pentru toate generațiile
Marius Pancu a plecat de la Digi24 la Voiculescu, la Antena 1: „Ne revedem cu aceleasi interviuri intransigente”
Antenele si RTV au ramas cu buzele umflate. Guvernul Citu nu da niciun leu pentru campania de informare privind vaccinarea
Vodafone România - amendă pentru GDPR. Facturile unor clienți ar fi fost transmise unor terți
Telekom România continuă digitalizarea la nivel intern şi implementează chatbot-ul ANA, ce are rolul de a automatiza fluxurile de administrare a activităţilor interne de resurse umane
Autorităţile antitrust germane lansează proceduri împotriva Google
Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor, a discutat cu Daniel Dines, CEO UiPath
Antena 1, amendată de CNA pentru o emisiune Acces Direct / 10.000 de lei pentru ”viceprimarul arab”
Posturile Televiziunii Române marchează 1 iunie cu programe special
Finala UEFA Champions League, dintre Manchester City şi Chelsea Londra, în direct pe Look Sport + şi Look 4K
„Paris Calligrammes” şi „Petit Samedi” vor deschide cea de-a 14-a ediţie One World România
Digitalizarea administrației publice: Două treimi dintre români vor să poată depune online cererile și se declară nemulțumiți de interacțiunea la ghișee – Sondaj
Mesajele concurenţilor înainte de finala „Românii au talent“. Cine va câştiga premiul de 120.000 de euro?
Cheluțu lovește din nou! Dorian Popa și câinele lui sunt protagoniștii unui joc video!
Sezonul 11 „Românii au talent” ajunge la final. Cine sunt câștigătorii primelor 10 sezoane
AUDIENŢE. Las Fierbinţi, final de sezon pe primul loc. Survivor, lider pe propriul interval
Moment hilar la CNA. Un fost deputat, acum membru în for, a vrut să „spargă” uşa la final de program. Era cât pe ce să nu voteze. Somaţii pentru Gâdea şi Radu Tudor
Acces Direct la amenzi. Antena 1, penalizată de CNA pentru emisiunea tabloidă. "Pentru rating m-au terfelit"


Secțiunea istorică din cadrul Bucharest International Film Festival este dedicată anului Centenar Regele Mihai
Cea de-a XVII-a ediție a Bucharest International Film Festival, care va avea loc între 3 - 12 septembrie 2021, pe lângă continuarea tradiției de a arăta publicului cinefil, în premieră în România, unele dintre cele mai așteptate filme recente din întreaga lume, aduce și o serie de evenimente speciale pentru iubitorii de film. Una dintre aceste secțiuni în premieră este cea istorică, dedicată celebrării a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României, și este organizată cu sprijinul Casei Regale Române.
Documentarul istoric "Războiul Regelui" deschide programul aniversar
Dan Drăghicescu, producător asociat al Bucharest International Film Festival 2021, împreună cu Dana Dimitriu-Chelba, inițiatoarea și directorul BIFF, au inițiat în acest an aniversar secțiunea istorică dedicată Regelui Mihai iar în cadrul festivalului va putea fi vizionat filmul cap de afis al acestui centenar, "Razboiul Regelui". Această producție istorică este filmată în cinci tări, în regia lui Trevor Poots, avându-i ca producător executiv pe John Florescu, producător senior pe Viorel Chesaru și producător asociat pe Dan Drăghicescu.
“Filmul “Războiul Regelui” vine precum ploaia după o lungă secetă. După ani de propagandă comunistă și necunoaștere, documentarul arată modestia, loialitatea și curajul Regelui Mihai. Era timpul ca acest film să apară, o dovedește și felul în care este primit de oameni. Filmul are calități remarcabile. Este documentat atent. Are vivacitate, culoare, inedit și este veridic și convingător în fiecare clipă.”, M.S.R. Margareta, Custodele Coroanei României
Filmul aduce în prim-plan perioada celui de-al doilea Război Mondial prin ochii Regelui Mihai, ca pe o lecție de istorie. Alături de "Maria, inima României", documentar despre Regina Maria și Primul Război Mondial, "Războiul Regelui" a fost inclus într-un program educațional prin primul turneu istoric național iar aceste două filme documentare acoperă perioada istoriei moderne a României până în anii '47 și începutul erei comuniste în România.
"Regele Mihai a avut o viață plină de provocări. "Războiul Regelui" surprinde curajul acțiunilor Regelui Mihai la finalul celui de-al Doilea Război Mondial. Documentarul vine cu explicații la suferințele de durată ale poporului român din acele vremuri tulburi până la sfârșitul zilelor Regelui Mihai în 2017. Acest an 2021 Centenar ne dă șansa de a reflecta la contribuția sa către nație și popor.", John Florescu, Executive Producer "Războiul Regelui"
Acest an unic, ce aniversează centenarul nașterii Regelui Mihai, își propune să ofere publicului timpul necesar pentru a înțelege istoria, lucru care ajută la reflectarea în viitorul apropiat.
“Cum se spune, a înțelege istoria ne ajută să nu repetăm greșeli din trecut și să onorăm eroii. Modele pentru tinerele generatii sunt greu de găsit în aceste zile și ne bucurăm cu atât mai mult pentru audiența BIFF căci în această toamnă, pe lângă filme bune din festivaluri internaționale, vom pune pe ecran și istoria noastră, mai ales pentru publicul tânăr.”, Dan Drăghicescu, producător asociat al Bucharest International Film Festival.
Bucharest International Film Festival este prima mare competiţie cinematografică de film de lung metraj organizată în capitală și a fost conceput ca un festival deschis cinematografului de artă, care încurajează curente cinematografice nou-apărute, descoperă talente și promovează tineri realizatori de film. În 2021 este organizat de către Fundaţia CHARTA, în colaborare cu Asociația Culturală “Grigore Vasiliu Birlic”, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României.
Cele 16 ediţii anterioare ale Festivalului au confirmat necesitatea existenţei unui asemenea eveniment ṣi recunoaṣterea sa pe plan naţional si internaţional prin prezenţa publicului ṣi prin invitati de notorietate precum: Nikita Mihalkov, Andrei Konchalovsky, Amos Gitai, Danis Tanovic, Rutger Hauer, Jerzy Skolimovsky, Jan Harlan, Radu Mihăileanu, Franco Nero, Vanessa Redgrave.
Pentru cea de-a XVII-a ediție, festivalul va organiza atât proiecții în săli, cât și în aer liber, respectând toate măsurile de protecție sanitară și normele prevăzute de contextul epidemiologic actual.
Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, AGERPRES, Cațavencii, Spotmedia, IQads, Romania Journal, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Liternet, The Institute, Cinemap, dinfilme.ro, AARC, filme-carti.ro, MovieNews, Iqool.
https://www.iqads.ro/articol/54967/sectiunea-istorica-din-cadrul-bucharest-international-film-festival-este#

De azi, cinematografele ne așteaptă cu filme de toate genurile și pentru toate generațiile
După cea mai lungă absență din fața marelui ecran, de astăzi, 28 mai, putem vedea în cinematografe o mulțime de premiere tentante. „Ținutul nomazilor' / „Nomadland' – Dramă, SUA/ Germania, 2020 – Premiera: 28 mai. Campionul acestui sezon cinematografic, „Ținutul nomazilor' a câștigat trei premii Oscar (pentru cel mai bun film, regie – Chloé Zhao și actriță în rol principal – Frances McDormand) și încă trei nominalizări (pentru scenariu, montaj și imagine), 2 Globuri de Aur și 4 BAFTA – în total, 227 de premii. Povestea melancolică a lui Fern, o femeie de peste șaizeci de ani care rătăcește prin America după ce a pierdut totul a transformat-o pe regizoarea chineză Chloé Zhao în vedetă și a fost apreciată în toată lumea.
https://tvmania.ro/filme-la-cinema-28-mai-2021-295396.html

Marius Pancu a plecat de la Digi24 la Voiculescu, la Antena 1: „Ne revedem cu aceleasi interviuri intransigente”
Prezentatorul Marius Pancu de la Digi24 anunta ca va pleca la Antena 1, post controlat de Dan Voiculescu. El va face parte din echipa Observator, principala emisiune a postului. Pancu va prezenta unul dintre jurnalele de stiri de la Antena 1. „Ne revedem curand in echipa Observator”, a scris Pancu pe Facebook. „Dragilor, azi ne vedem la ultima editie Stirile Serii, iar duminica la ultima Editie Speciala la Digi24. Stiu ca publicul celor doua emisiuni e diferit, asa ca anuntul il fac de pe acum. Nu vreau sa devin emotional, dar va multumesc ca ati fost cu mine in astia 10 ani… de la primul breaking news (care a fost o deraiere de tramvai 41 cu Andreea Georgescu si @anca dumitrescu) la toate atentale teroriste, caderile de guverne si de meteoriti, la toate interviurile: de la fete regale, la artisti, scriitori si politicieni – toate realizate cu aceeasi intransigenta si opozitie indiferent de personajul din fata mea tocmai pentru ca stiam ca acasa am sustinerea voastra.
https://www.aktual24.ro/marius-pancu-a-plecat-de-la-digi24-la-voiculescu-la-antena-1-ne-revedem-cu-aceleasi-interviuri-intransigente/

Antenele si RTV au ramas cu buzele umflate. Guvernul Citu nu da niciun leu pentru campania de informare privind vaccinarea
Premierul Florin Citu a anuntat, joi, ca Guvernul nu va plati niciun leu pentru noua campanie de informare publica privind vaccinarea. Unul dintre motivele pentru care fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, a fost linsat de trusturile TV a fost ca s-a impotrivit unei ordonante de urgenta prin care sa se acorde bani pentru difuzarea in presa a clipurilor de promovare a vaccinarii. O campanie similara s-a derulat anul trecut, cei mai mari beneficiari fiind cei de la Antene si Romania TV. „Aceasta campanie are o tema: Impreuna invingem pandemia. Doar impreuna reusim sa invingem pandemia, e nevoie sa ne vaccinam cu totii. Astazi introducem un element noi, intrebarea ce contine vaccinul? Nu vorbim despre componenta clara, despre elemente chimice sau lista ingredientelor vaccinului, ci e mai mult despre ce inseamna vaccinul pentru noi. Este o incercare de a afla ce inseamna pentru fiecare dintre noi ce inseamna acest vaccin si cum ne ajuta sa revenim la normalitate. Incercam sa aflam de la dumneavoastra de ce va este dor”, a afirmat Florin Citu. El a explicat ca vor fi 11 spoturi care vor fi difuzate in mass media: 3 generale, care arata de ce ne este dor, 7 facute pe public tinta: elevi, bunic, turist, festivalier. „Sunt spoturi facute pentru a ne putea regasi fiecare dintre noi pentru ca tuturor ne-a lipsit cel putin un lucru. Pentru cei mai multi ne-au lipsit cei dragi”, a aratat Citu. El a spus ca romanii trebuie sa se gandeasca ce le lipseste, de ce le este dor: „Poate va e dor sa mergeti la un concert, sa calatoriti, fara grija restrictiilor si a altor masuri de siguranta, daca doriti acest lucru, vaccinati-va”.
https://www.aktual24.ro/antenele-si-rtv-au-ramas-cu-buzele-umflate-guvernul-citu-nu-da-niciun-leu-pentru-campania-de-informare-privind-vaccinarea/

Vodafone România - amendă pentru GDPR. Facturile unor clienți ar fi fost transmise unor terți
Vodafone România, al doilea jucător local de telecomunicații mobile, a fost amendat cu 5.000 lei pentru că ar fi transmis facturile unor clienți către adresele de e-mail ale unor terțe persoane, încălcând astfel prevederile Regulamentului General privind Protecția Datelor (GDPR). "Autoritatea a finalizat în luna mai a acestui an o investigație la Vodafone România și a constatat încălcarea prevederilor articolului 3, aliniatul (1) și aliniatul (3), litera a) și b) din Legea nr. 506/2004, modificată și completată. Ca atare, Vodafone România a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei. Investigația a fost demarată ca urmare a unei notificări de încălcare a securității datelor cu caracter personal care a fost transmisă de operator, în baza dispozițiilor articolului 33 din Regulamentul General privind Protecția Datelor. În cadrul acesteia, s-a constatat că au fost transmise eronat facturile aferente ale unor clienți Vodafone pe adresele de e-mail ale unor terțe persoane. Aceasta a condus la prelucrarea și accesul neautorizat la anumite date cu caracter personal ale clienților Vodafone, cum ar fi numele, prenumele, numărul de telefon, codul client, adresa", susține Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).
https://www.profit.ro/stiri/vodafone-romania-amenda-pentru-gdpr-facturile-unor-clienti-ar-fi-fost-transmise-unor-terti-20221107

Telekom România continuă digitalizarea la nivel intern şi implementează chatbot-ul ANA, ce are rolul de a automatiza fluxurile de administrare a activităţilor interne de resurse umane
Telekom România continuă digitalizarea la nivel intern şi anunţă implementarea chatbot-ului ANA, un asistent virtual care are rolul de a automatiza fluxurile de administrare a activităţilor interne de resurse umane şi de a oferi suport de tip „self-service” pentru angajaţi, au transmis reprezentanţii companiei. „ANA continuă promisiunea de digitalizare şi ne ajută să reducem semnificativ procese care presupun o activitate de rutină, iar rezultatele obţinute în faza de testare, peste 200 de utilizări, ne demonstrează că angajaţii sunt dornici să intre în conversaţie cu cel mai nou membru al echipei de HR Telekom”, a spus Carmen Dumitrache, director executiv al departamentului de Resurse Umane din cadrul Telekom România. Chatbot-ul a fost implementat de Future WorkForce, companie specializată în automatizarea proceselor de afaceri, şi are la bază tehnologia companiei DRUID, care dezvoltă asistenţi virtuali (chatboţi) pentru organizaţii de tip Enterprise.
https://www.zf.ro/business-hi-tech/telekom-romania-continua-digitalizarea-la-nivel-intern-si-20104412

Autorităţile antitrust germane lansează proceduri împotriva Google
Autorităţile antitrust din Germania anchetează gigantul tech Google în linie cu noua legislaţie din domeniul concurenţei adoptată în ianuarie, scrie Deutsche Welle. Acestea au acum puterea de a interzice marilor companii digitale să se angajeze în practici anticompetitive. Germania, Franţa şi Olanda s-au plâns recent că UE nu este suficient de aspră cu marile companii tech, potrivit Financial Times.
https://www.zf.ro/business-international/autoritatile-antitrust-germane-lanseaza-proceduri-impotriva-google-20104569

Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor, a discutat cu Daniel Dines, CEO UiPath
, cea mai valoroasă companie care a pornit din România, să facă un centrul de excelenţă RPA în cadrul ministerului de Finanţe pentru accelerarea digitalizării

Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor, a discutat vineri cu Daniel Dines, CEO UiPath, cea mai valoroasă companie care a pornit din România, să facă un centrul de excelenţă RPA - Robotic Process Automation - în cadrul ministerului de Finanţe pentru accelerarea digitalizării, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook. ”Am avut o întâlnire de lucru cu Daniel Dines, fondatorul primului unicorn românesc, UiPath, pe care l-am felicitat personal pentru succesul listării la bursa din New York”. Ministrul Nazare spune că în cadrul întrevederii, au discutat despre potenţialul tehnologiei RPA (Robotic Process Automation) de a accelera iniţiativele de digitalizare derulate în cadrul Ministerului de Finanţe. ”Totodată, am identificat o bună oportunitate de colaborare prin crearea şi operaţionalizarea unui centru de excelenţă RPA în cadrul ministerului. Un astfel de centru de excelenţă ar reprezenta o inovaţie pentru administraţia publică românească, oferind un impuls care să accelereze procesul de digitalizare pe care l-am început deja la nivelul administraţiei fiscale”.
https://www.zf.ro/business-hi-tech/alexandru-nazare-ministrul-finantelor-discutat-daniel-dines-ceo-20105732

Antena 1, amendată de CNA pentru o emisiune Acces Direct / 10.000 de lei pentru ”viceprimarul arab”
Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, joi, cu amendă de 10.000 de lei, postul de televiziune Antena 1, din cauza încălcării prevederilor legislaţiei audiovizuale referitoare la informarea corectă şi pentru proferarea unor afirmaţii discriminatoare la adresa unei persoane de origine arabă, transmite Agerpres. Propunerea, care a întrunit şase voturi pentru, a fost făcută de Dorina Rusu, membru CNA, potrivit căreia postul a încălcat articolele 64, alin. 1, a şi b şi 47, alin. 4 din Codul de reglementare în audiovizual, prin referirea la un viceprimar din Arad cu apelativul "arab", în ediţia din 19 februarie a emisiunii "Acces direct", prezentată de Mirela Vaida. O propunere de somaţie, pentru încălcarea articolului 47, alin. 4, a preşedintelui CNA, Monica Gubernat, nu a întrunit votul membrilor Consiliului. "Am votat amenda de 10.000 pentru că este un caz de discriminare, de denigrare şi pentru că s-a insistat, adică s-a voit să se facă asta. Din burtiera în care Tatiana era bătută în primărie de viceprimarul 'arab', (...) s-a subliniat de două sau de trei ori viceprimarul 'arab' şi nu este nicidecum aşa cum ne-a expus doamna Ionescu (Norina Ionescu, reprezentantul Antena Grup la CNA n.r.) în punctul de vedere, că asistăm la cum sunt trataţi cetăţenii într-o primărie, într-o instituţie. Da, nu suntem de acord cu un comportament violent, dar, în acelaşi timp, nu suntem de acord să legăm o astfel de chestiune de etnia cuiva", a declarat Cristina Pocora, membru CNA. Potrivit acesteia, "acel om, care stă în România de 30 de ani (...), care s-a simţit atacat pe această chestiune de etnie, este discriminat". Răsvan Popescu, fost preşedinte al CNA, a arătat că a votat pentru acordarea amenzii deoarece "bine ar fi să nu perseverăm într-o asemenea direcţie". "Şi eu am votat amenda propusă de Dorina, pentru că, într-adevăr, sunt lucruri pe care dacă le laşi, pot să prolifereze. E destul de uşor să împingi lumea - mai ales că e o lume din mediul rural - să se întoarcă împotriva unor oameni de altă etnie. Aceştia vor fi din ce în ce mai mulţi în România şi bine ar fi să nu perseverăm într-o asemenea direcţie, mai ales că nu în calitate de arab a împins-o respectivul viceprimar, ci în calitate de viceprimar. Sigur că nu asta trebuia să facă, dar nu are nicio legătură cu faptul că era de etnie arab şi, în ultimă instanţă, el era un om ales de români acolo. Nu cred că votul românilor poate fi contestat", a spus Popescu.
https://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-24823132-antena-1-amendata-cna-pentru-emisiune-acces-direct.htm

Posturile Televiziunii Române marchează 1 iunie cu programe special
Posturile Televiziunii Române marchează 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului, cu spectacole muzicale, filme şi emisiuni cu invitaţi speciali. Marţi, la TVR 1 la matinalul „Cu capu-n zori” vor fi prezenţi cântăreaţa Andra Gogan şi Valentin Urziceanu, fondatorul festivalului internaţional de film de animatie - ABIFF. Echipa matinalului a pregătit teme de actualitate, precum educaţia financiară în rândul copiilor şi sănătatea cardiacă a lor, dar şi un mesaj special de la Mirela Retegan şi Gaşca Zurli. La „România 9”, de la ora 21:00, Mihai Mărgineanu va vorbi despre muzică, iluzii şi deziluzii, dar şi despre ce crede că se va întâmpla cu generaţia actuală de elevi şi studenţi. La TVR 2, Medeea Marinescu, Adrian Vîlcu şi Jojo concurează la „Câştigă România!”. De la ora 20:00, într-o ediţie de colecţie „Câştigă România!”, cei trei artişti vor povesti despre debut, dar şi despre provocările prin au trecut în carieră. Întrebările adresate de Virgil Ianţu vor face referire la filme ale copilăriei, ca „Veronica”, „Pistruiatul”, „Toate pânzele sus”, „Maria Mirabela”, „Racheta albă”, „Fram” „Saltimbancii”. Banii strânşi în cadrul ediţiei speciale de 1 iunie (câte 1.500 lei pentru fiecare răspuns corect) vor merge către Asociaţia Vera, care sprijină cazurile medicale ale copiilor care necesită intervenţii chirurgicale în clinici private de top din România, de către cele mai performante echipe medicale. Programul va fi difuzat de la ora 22:00, pe TVR Internaţional, şi de la ora 22:10, pe TVR Moldova.
https://www.news.ro/cultura-media/posturile-televiziunii-romane-marcheaza-1-iunie-cu-programe-speciale-1922402328102021051220222472

Finala UEFA Champions League, dintre Manchester City şi Chelsea Londra, în direct pe Look Sport + şi Look 4K
Finala UEFA Champions League, dintre Manchester City şi Chelsea Londra, care se va juca pe 29 mai, în Porto, va fi transmisă în direct, de la ora 22:00, pe Look Sport + şi Look 4K. Manchester City va lupta pentru prima oară în ultimul act al celei mai importante competiţii fotbalistice intercluburi, în timp ce echipa londoneză deţine deja un trofeu UCL. Este pentru a treia oară în istorie când în finala Champions League se întâlnesc două cluburi din Anglia. Manchester City este antrenată de Pep Guardiola, tehnicianul care deţine recordurile pentru cele mai multe meciuri consecutive câştigate în La Liga, Bundesliga şi Premier League, proaspăt campion al Angliei. Chelsea Londra este condusă de Thomas Tuchel, primul antrenor din istoria UEFA Champions League care ajunge în două finale consecutive cu echipe diferite.
https://www.news.ro/sport/finala-uefa-champions-league-dintre-manchester-city-si-chelsea-londra-in-direct-pe-look-sport-si-look-4k-1922403027172021051820221562

„Paris Calligrammes” şi „Petit Samedi” vor deschide cea de-a 14-a ediţie One World România
Cea de-a 14-a ediţie One World România va începe la Bucureşti pe 11 mai, cu proiecţia simultană a două dintre cele mai aşteptate titluri ale ediţiei din acest an: de la ora 19:00, la Cinema „Elvire Popesco” va rula cel mai recent film al cineastei Ulrike Ottinger, „Paris Calligrammes”, căreia OWR îi dedică în acest an o retrospectivă, iar de la ora 20:00, la Cinema Muzeul Ţăranului Român va rula „Petit Samedi”, documentarul cineastei belgiene Paloma Sermon-Daï. În cel mai recent film al său, „Paris Calligrammes”, Ulrike Ottinger rememorează anii de tinereţe petrecuţi în Parisul anilor ’60, înaintea revenirii în Germania şi începerii unei cariere cinematografice. Cineasta îşi propune să reviziteze spaţiile definitorii pentru formarea sa culturală, adesea dispărute între timp, să recupereze figuri legendare pentru lumea artistică a vremii, multe dintre ele căzute în uitare, şi să recompună un anumit spirit al epocii şi, mai ales, al cercurilor de prieteni şi al locurilor importante pentru boema din care făcea parte.
https://www.news.ro/cultura-media/paris-calligrammes-si-petit-samedi-vor-deschide-cea-de-a-14-a-editie-one-world-romania-1922401027002021051520221313

Digitalizarea administrației publice: Două treimi dintre români vor să poată depune online cererile și se declară nemulțumiți de interacțiunea la ghișee – Sondaj
Două treimi dintre participanții la un sondaj privind digitalizarea și automatizarea administrației publice în România spun că și-ar dori să depună online cereri și documente pentru obținerea unor adeverințe sau beneficii sociale și aproape jumătate se declară nemulțumiți de interacțiunea de la ghișee. În pofida declarațiilor, dar și a pandemiei, cei mai mulți dintre români continuă să interacționeze cu instituțiile administrației publice prin deplasarea la ghișeu. Doar circa o cincime dintre români au optat în 2020 pentru plata electronică a impozitelor, taxelor sau a altor tarife. Mai bine de jumătate dintre românii intervievați au mers la ghișeu, iar mai puțin de o zecime au apelat atât la internet, cât și la ghișeu, relevă un sondaj de opinie realizat de Socius - Centrul de Cercetări Sociale Aplicate la solicitarea companiei din domeniul automatizării UiPath. Potrivit sondajului, 8 din 10 români s-au deplasat, anul trecut, la sediul autorităților publice pentru diverse scopuri.
https://www.profit.ro/insider/fiscalitate/digitalizarea-administratiei-publice-doua-treimi-dintre-romani-vor-sa-poata-depune-online-cererile-si-se-declara-nemultumiti-de-interactiunea-la-ghisee-sondaj-20221352

Mesajele concurenţilor înainte de finala „Românii au talent“. Cine va câştiga premiul de 120.000 de euro?
Emoţii incredibile pentru cei 11 finalişti „Românii au talent”, care vineri seara urcă pe scenă pentru o ultimă prestaţie decisivă. Unul dintre ei va câştiga marele premiu de 120.000 de euro. Cel clasat pe locul doi va lua 20.000 de euro, iar locul 3 are un premiu de 10.000 de euro. Norocoşii câştigători vor fi aleşi prin vot de publicul de acasă. Sezonul 11 „Românii au talent” (PRO TV) a ajuns la final. După 27 de ediţii de preselecţii, în care am văzut peste 300 de concurenţi din toată lumea, care mai de care mai impresionant şi mai original, după două semifinale live, care ne-au ţinut cu sufletul la gură, în marea finală de vineri seara vor urca pe scenă ultimii 11 concurenţi. Câte 5 dintre ei au fost selectaţi în fiecare semifinală, în urma voturilor primite de la public, iar cel de-al 11-lea a fost ales de juraţi, printr-un „wild card”. Cu toţii se vor bate pentru marele premiu de 120.000 de euro şi pentru titlul de „cel mai talentat român”.
https://adevarul.ro/entertainment/tv/mesajele-concurentilor-finala-romanii-talent-castiga-premiul-120000-euro--1_60b087605163ec4271818cee/index.html

Cheluțu lovește din nou! Dorian Popa și câinele lui sunt protagoniștii unui joc video!
După succesul singleului „Înoată Cheluțu', din vara anului trecut, Dorian Popa și simpaticul lui câine sunt protagoniștii unei premiere în România: Dorian Popa, alături de casele lui de discuri, MediaPro Music & Universal Music România, lansează un joc disponibil gratuit pentru descărcare, în care utilizatorii îl ajută pe celebrul Cheluțu să înoate și să ajungă cât mai departe. Pentru utilizatorii români, jocul se numește Înoată Cheluțu', iar pentru publicul internațional – Frenchie The Swimmer'. În joc le putem găsi ca personaje pe cei doi protagoniști, Dorian Popa și cățelul lui, Cheluțu. Jocul va beneficia de update-uri în funcție de fiecare etapă din viața lui Cheluțu și / sau anotimp.
https://tvmania.ro/chelutu-loveste-din-nou-dorian-popa-si-cainele-lui-sunt-protagonistii-unui-joc-video-295224.html

Sezonul 11 „Românii au talent” ajunge la final. Cine sunt câștigătorii primelor 10 sezoane
Sezonul 11 al talent-show-ului „Românii au talent' ajunge la final pe 28 mai, când vom afla cine este concurentul – din cei 11 intrați în finala „Românii au talent' – care va convinge publicul că merită titlul de cel mai talentat român și premiul de 120.000 de euro. Iată însă care au fost câștigătorii celor 10 sezoane precedente ale emisiunii de la Pro TV, prezentate de Smiley și Pavel Bartoș.
https://tvmania.ro/sezonul-11-romanii-au-talent-ajunge-la-final-cine-sunt-castigatorii-primelor-10-sezoane-295254.html

AUDIENŢE. Las Fierbinţi, final de sezon pe primul loc. Survivor, lider pe propriul interval
AUDIENŢE. Las Fierbinţi încheie încă un sezon pe primul loc. Serialul de comedie a pus Pro TV pe primul loc pe toate segmentele de public, aseară. Survivor, în schimb, era pe primul loc pe intervalul său. Pro TV a început seara de joi pe prima poziţie, cu serialul Las Fierbinţi. Ultimul episod al sezonului 18 era urmărit de peste 1,6 milioane de români, la nivelul întregii ţări. De menţionat: Începând de săptămâna viitoare, Pro TV a programat în fiecare seară, de luni până vineri de la 20:30, reluări din Las Fierbinţi. Kanal D şi Survivor au stat mai bine pe propriul interval, de aproape patru ore. Mai bine de 1,5 milioane de români au ales să urmărească show-ul filmat în Dominicană.
https://www.paginademedia.ro/audiente-tv/audiente-las-fierbinti-final-sezon-survivor-27-mai-2021-20222473

Moment hilar la CNA. Un fost deputat, acum membru în for, a vrut să „spargă” uşa la final de program. Era cât pe ce să nu voteze. Somaţii pentru Gâdea şi Radu Tudor
Antena 3 a încasat două avertismente, azi, de la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Postul a fost somat pentru o emisiune a lui Mihai Gâdea şi pentru una a lui Radu Tudor. Votul, care era cât pe ce să fie amânat pentru o altă zi, s-a dat la capătul unei şedinţe în care s-au vizonat zeci de minute din emisiunile postului Intact. De altfel, un moment hilar s-a petrecut la finalul şedinţei chiar înainte de votul pe speţa Antena 3. Unul dintre membrii CNA a vrut să „spargă” uşa când i s-a terminat programul. La ora 17:00, chiar în momentul în care se aştepta votul, Ionel Palăr (propunerea PNL în CNA) a cerut amânarea votului pentru o şedinţă ulterioră. Argumentul său a fost că ar vrea „să aprofundeze mai bine subiectul”, iar un astfel de vot „nu poate fi dat pe genunchi, în grabă, la finalul programului”, după cum le-a spus chiar el colegilor. Intervenţia fostului deputat a venit în condiţiile în care propunerile de sancţionare fuseseră deja formulate. Până la urmă a votat. Propunerea de amânare a votului a fost respinsă de colegi, drept pentru care s-au votat mai departe somaţiile pentru Antena 3. De notat că la CNA există o cutumă prin care membrii forului mai stau peste program câteva minute în eventualitatea unui vot.
https://www.paginademedia.ro/cna/moment-hilar-cna-somatii-antena-3-20221499

Acces Direct la amenzi. Antena 1, penalizată de CNA pentru emisiunea tabloidă. "Pentru rating m-au terfelit"
CNA. Antena 1 s-a ales cu o amendă şi cu două somaţii din partea membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului, pentru mai multe ediţii ale Acces Direct, emisiunea prezentată de Mirela Vaida. "Pentru rating m-au terfelit", acuză un viceprimar. "Am fost supus unui şantaj mediatic, am fost prezentat ca un criminal, terorist", reclamă el. Pentru ce a fost sancţionată Antena 1, mai exact? Detalii, în continuare: Cazul unui viceprimar arab dintr-o comună: "Am fost supus unui linşaj mediatic". Membrii CNA au fost deranjaţi de modul cum echipa Acces Direct a prezentat cazul lui Hamad Al-Essa Talal, viceprimar arab din comuna Măgura, jud. Bacău, acuzat că ar fi lovit o femeie pe nume Tatiana Daviduţă. Însuşi viceprimarul a făcut sesizarea la CNA pentru ediţia din 19 februarie 2021. Dorina Rusu a propus o amendă de 10.000 de lei pentru Antena 1. Aceasta a trecut cu şase voturi „pentru” şi patru „împotrivă”. Ce a reclamat viceprimarul la CNA: "Am fost supus unui linşaj mediatic".
https://www.paginademedia.ro/cna/acces-direct-amenda-cna-20221171
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL