×

Programe TV -- Data și ora publicării: 16.06.2021 14:43:35

Finala Roland-Garros a plasat Eurosport pe locul al treilea în topul televiziunilor din România



București (MEDIA EXPRES) / 16 iun 2021 / Finala masculină de la Roland-Garros a fost cel mai urmărit meci de tenis transmis de Eurosport 1 în acest an - care nu a avut-o în prim-plan pe Simona Halep - și a poziționat Eurosport 1 în topul televiziunilor de sport din România, potrivit unui comunicat.

Meciul dintre Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas, câștigat de numărul 1 mondial după mai bine de patru ore de joc, a ajuns la 640.000 de persoane la nivel național, având un rating mediu de 177.000 de persoane.

Eurosport 1 a ocupat locul trei în topul celor mai urmărite televiziuni în intervalul orar al finalei pe segmentul comercial (bărbați, 18-54 ani), înregistrând o creștere cu 90% față de cifrele finalei din 2020 dintre Djokovic și Rafael Nadal. Audiența medie a întregului turneului de la Paris pe Eurosport 1 pentru meciurile transmise live a fost de 41.320 de oameni la nivel național, din care 36.130 în mediul urban și 8.000 în segmentul comercial, bărbați cu vârsta cuprinsă între 18 și 54 de ani.

În total, peste 2.5 milioane de români la nivel național au intrat în contact cu unul dintre meciurile de la Roland-Garros de anul acesta, transmise de Eurosport 1 și Eurosport 2.

În ceea ce privește evoluțiile jucătoarelor de tenis din România, în absența Simonei Halep de la Roland-Garros, meciurile Paula Badosa - Ana Bogdan (129.000 rating, 453.000 reach) și Serena Williams - Mihaela Buzărnescu (116.000 rating, 441.000 reach) au înregistrat cele mai mari cifre de pe tabloul feminin la nivel național.

Cel mai lung timp mediu de vizionare al unui singur meci a fost raportat la finala masculină, cu 80 de minute la nivel național, 97 de minute în urban și 113 minute pe segmentul comercial, în timp ce timpul mediul de vizionare al întregului turneu a fost de 154 de minute la nivel național. Audiența generală a postului Eurosport 1 a crescut cu 73% ca rating și cu 86% ca share față de aceeași perioadă din luna mai.

Televiziunile Eurosport au transmis 133 de meciuri în direct la această ediție a Roland-Garros, toate terenurile fiind acoperite în direct pe tot parcursul turneului pe platforma online. La finalul lunii iunie, Eurosport va transmite Turul Franței, al doilea Mare Tur de ciclism al anului, dar și turneul de tenis de Grand Slam de la Wimbledon. Vara culminează cu difuzarea Jocurilor Olimpice de Vară Tokyo 2020, între 23 iulie și 8 august.

Discovery, Inc. Delube și operează Eurosport. Mai multe informații pe www.corporate.discovery.com și pe platformele sociale @DiscoveryInc.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL