×


Profil -- Data și ora publicării: 24.06.2021 14:09:02

Orange Fab începe colaborarea cu 4 startup-uri ce au soluții tehnologice care pot să transforme orașele RomânieiBucurești (MEDIA EXPRES) / 24 iun 2021 / Patru startup-uri CityDock, CyberEdu, ECON și EmailTree.AI, cu soluții pentru managementul deșeurilor, cybersecurity, încărcarea trotinetelor electrice și eficientizarea proceselor de relații cu clienții prin AI, intră în acceleratorul Orange Fab ca urmare a selecției din programul Cities of the Future, a anunțat Orange la 24 iunie.

Lansat pe 17 martie, Cities of the Future și-a propus să identifice companii tinere care dezvoltă produse ce îmbunătățesc experiența oamenilor în orașe, procesele administrațiilor publice ori care facilitează relația dintre cetățeni și primării.

Datorită programului de accelerare Orange Fab, startup-urile CityDock, CyberEdu, ECON și EmailTree.AI vor beneficia de mentorat pentru dezvoltarea produselor și definitivarea planului de afaceri alături de profesioniști Orange România.

De asemenea, vor avea acces în laboratorul Orange 5G Lab, la echipamente și tehnologii de comunicații de ultimă generație precum LoRaWAN sau LTE-M și vor primi susținere pentru implementarea proiectelor pilot alături de companii și de autoritățile publice.

CityDock – Rețea de stații smart de încărcare pentru trotinetele electrice

CityDock produce stații de încărcare pentru trotinetele electrice după un design propriu, patentat. De asemenea, au dezvoltat o aplicație mobilă care permite managementul utilizatorilor și oferă informații despre ocuparea stațiilor de încărcare. Soluția poate fi integrată de primării, hoteluri, companii sau universități ce vor să faciliteze soluții de micromobilitate pentru beneficiarii și clienții lor.

CyberEdu – Platformă de predare și e-learning pentru specialiștii în securitate

CyberEdu acoperă decalajul dintre teorie și practică în procesul de învățare a securității cibernetice oferind o soluție alternativă de dezvoltare a abilităților practice, concentrându-se pe instruire personalizată în funcție de competențe. Odată cu accelerarea digitalizării din ultimul an, securitatea cibernetică a devenit și mai importantă pentru companii, autorități publice și primării. Misiunea CyberEdu este de a fi un stâlp puternic în creșterea și îmbunătățirea abilităților de securitate cibernetică la nivel mondial.

ECON – Sistem de management al deșeurilor

Plaforma IoT dezvoltată de clujenii de la ECON eficientizează procesul de colectare a deșeurilor. Prin intermediul senzorilor instalați în containere, platforma afișează nivelul de umplere al fiecărui container. Combinând aceste informații cu poziția pe stradă a containerelor, aplicația găsește cele mai eficiente rute pentru colectarea și livrarea către punctul de procesare a deșeurilor.

EmailTree.AI – Soluție ce susține eficientizarea proceselor de relații cu clienții și suport

EmailTree.AI este o soluție end-to-end care automatizează scrierea de e-mailuri si reduce timpul de răspuns pentru acestea. Astfel, companiile și administrațiile publice pot răspunde mai rapid clienților și cetățenilor. Algoritmul parcurge e-mailurile sau orice fel de solicitări sub formă de text, procesează informaţiile pentru a înţelege diferitele situaţii şi probleme semnalate şi pregăteşte sugestii optime si rapide de răspuns, ce pot fi ulterior îmbunătățite de operatori.

Alături de Orange și de partenerii săi, noile startup-uri selectate în Orange Fab vor avea ocazia să participe la evenimentul Cities of the Future Startup Forum în Brașov, în data de 28 iunie, unde vor putea să-și prezinte soluțiile către potențialii clienți din zonă.

"Primăriile și administrațiile publice funcționează, la rândul lor, ca niște companii însă cu nevoi specifice, care să ducă la eficientizarea proceselor, a costurilor și să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor. Noile startup-uri din Orange Fab își propun să aducă soluții pentru a îmbunătăți mobilitatea urbană - o cerință în orașele moderne, să răspundă unei nevoi crescute de securitate cibernetică, să ușureze răspunsul la solicitările din partea cetățenilor și, nu în ultimul rând, să îmbunătățească managementul deșeurilor – o temă foarte importantă pentru orașele de azi. Dezvoltăm aceste colaborări pentru a oferi sprijin atât comunității de startup-uri, cât și autorităților și companiilor care caută soluții tehnologice la problemele întâmpinate", a declarat Cristian Pațachia, Innovation & Development Manager Orange România.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2021-2022 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.
Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL