×

Revista presei -- Data și ora publicării: 03.09.2021 15:31:34

REVISTA PRESEI / 3 sep 2021 /



...
Topul televiziunilor cu cele mai mari audiențe la nivel NAȚIONAL – AUGUST 2021
Topul televiziunilor cu cele mai mari audiențe la nivel URBAN – AUGUST 2021
Amazon va lansa o serie proprie de televizoare
Google dezvoltă propriile procesoare pentru laptopuri și tablete
Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 24 septembrie la București și Cluj-Napoca
Fiul unui fost baron al celebrului cartel al drogurilor din Columbia dă în judecată platforma de streaming Netflix
Arte, cu o audienţă record anul acesta, vrea să devină ”prima platformă culturală audiovizuală europeană"
Actriţa Kate Walsh, din nou în serialul „Anatomia lui Grey”
YouTube Music vine tare din urmă
Sistem de supraveghere video în Sectorul 6 estimat la peste 38 milioane lei. Un singur ofertant s-a înscris la licitație
A APĂRUT TRAILERUL DOCUMENTARULUI DIFUZAT DE NETFLIX DESPRE LEGENDARUL MICHAEL SCHUMACHER
Delia, Cheloo şi Bendeac se întorc. Începe un nou sezon iUmor
AUDIENŢE. România a câştigat pe teren, Pro TV la rating. Cifrele serii de joi, cu Islanda-România cap de afiş
EXCLUSIV. Costi Mocanu a plecat de la Aleph. Felix Drăghici, colegul lui, e acum la Antena 1
Emisiunea lui Bogdan Uritescu, sezon nou la Digi Animal World. Fotograful Andrei Lazăr, primul invitat
Somaţie pentru B1 şi Silviu Mănăstire. Imagini cu Băsescu şi Dragnea pe un subiect din Bragadiru. Membru CNA: nu are legătură cu subiectul
Puterea Dragostei ajunge la final de sezon duminică, dar revine cu unul nou luni
Surpriză la „X Factor”, sezonul 10. Cine urcă pe scenă chiar în prima ediție
ICR: Lungmetrajul ''Miracol'', în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia

...
Topul televiziunilor cu cele mai mari audiențe la nivel NAȚIONAL – AUGUST 2021

Ultima lună a verii a adus scăderi de audiență pentru televiziunile comerciale Pro TV și Kanal D la nivel național, față de luna precedentă, dar a consemnat creșteri pentru televiziunile de știri. Audiența generală a televiziunii Antena 1 a crescut cu 15.000 de telespectatori la nivel național, în luna august, față de iulie. Astfel, Antena 1 este singura mare televiziune care a reușit să-ș crească ratingul general în ultima lună de vacanță. Pro TV a pierdut 43.000 de persoane, iar Kanal D, 79.000. Pierderile sunt sezoniere pentru că, odată cu venirea toamnei și lansarea noilor grile TV, cele trei mai televiziuni (Pro TV, Antena 1 și Kanal D) vor reveni la audiențele maxime. Chiar și într-o lună de vacanță, precum august, cele trei televiziuni au avut o cotă totală de piață (de vizionare) de 40,13%, conform măsurătorilor Kantar Media. Adică, 40,13% dintre românii care s-au uitat la televizor au urmărit unul dintre cele trei programe. DigiSport 1 a obținut cea mai mare creștere de audiență dintre televiziunile din TOP 15, pentru că a beneficiat de debutul sezonului intern și internațional de fotbal: 23.000 de persoane în plus față de audiența din iulie. Happy Channel, televiziune orientată către publicul feminin, a câștigat 4.000 de persoane, ocupând locul 7 în topul audienței naționale, și s-a distanțat față de TVR 1, care a pierdut 9.000 de telespectatori față de iulie. Televiziunea publică a avut în august un rating mediu de 59.000 de telespectatori pe minut, conform sondajelor Kantar Media. Televiziunea de știri Aleph News, care a împlinit pe 1 septembrie un an de la lansarea pe piața românească, deținută de Adrian Sârbu, a avut în august o medie de 4.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), ocupând locul 58 în topul audienței naționale, dintr-un total de 72 de stații. Alte televiziuni care au câștigat audiență față de iulie: România TV (+3.000 de persoane), Antena 3 (14.000), Realitatea Plus (6.000), Prima TV (6.000), Digi24 (4.000), TVR 2 (2.000) și DIVA (1.000).
Televiziuni care au pierdut rating față de iulie: Național TV (-5.000) și Antena Stars (-11.000).
https://www.forbes.ro/topul-televiziunilor-cu-cele-mai-mari-audiente-la-nivel-national-august-2021-228959

Topul televiziunilor cu cele mai mari audiențe la nivel URBAN – AUGUST 2021

Audiențele principalelor televiziuni (top 15), în mediul urban, s-au menținut la nivelul specific sezonului estival. Televiziunea publică TVR 1 a atins o medie de 28.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), fiind în pericol să fie depășită de „sora sa mai mică”, televiziunea TVR 2 (24.000 de telespectatori pe minut). În luna august, TVR 1 a pierdut 5.000 de telespectatori la nivel urban față de iulie, ajungând la un rating general de 28.000 de orășeni pe minut (toată ziua), conform măsurătorilor Kantar Media. Chiar dacă a fost o lună de vacanță, audiența principalului post public al Televiziunii Române este umilitoare și penibilă. TVR 1 se află la mare distanță în sondaje față de televiziunile comerciale Happy Channel (43.000) și Digi 24 (39.000) și la „ani lumină” depărtare de Pro TV (254.000) și Antena 1 (208.000). TVR 1 riscă să devină o televiziune pierdută în anonimat. Televiziunea de știri deținută de Adrian Sârbu, Aleph News, lansată pe 1 septembrie 2020, a avut în august 2021 o medie de doar 2.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), la nivelul Taraf TV, AXN Black, Magic TV și N24 PLUS. Televiziuni care au pierdut audiență față de iulie: Pro TV (-30.000 de telespectatori), Kanal D (-36.000), Național (-3.000) și Antena Stars (-7.000). Televiziuni care au câștigat audiență față de iulie: Antena 1 (+8.000 de telespectatori), Romania TV (+1.000), Antena 3 (7.000), DigiSport 1 (12.000), Happy Channel (2.000), Digi 24 (3.000), Realitatea Plus (4.000), DIVA (2.000) și Prima TV (1.000).
https://www.forbes.ro/topul-televiziunilor-cu-cele-mai-mari-audiente-la-nivel-urban-august-2021-228969

Amazon va lansa o serie proprie de televizoare

Gigantul american Amazon va începe îm scurt timp să vândă televizoare sub brand propriu, prin care va încerca să crească numărul de utilizatori ai serviciilor sale de streaming, transmite News.ro. Începând cu luna octombrie, Amazon va începe să comercializeze televizoare sub propriul brand, susţine Business Insider. Acestea vor fi vândute, la început, doar în Statele Unite. Viitoarele televizoare Amazon, cu rezoluţii ce vor fi cuprinse între 55 şi 75 de inch, vor fi dezvoltate de mai mulţi producători terţi, printre care TLC. În mod firesc, aceste televizoare vor fi dotate cu instrumentele şi serviciile Amazon. Alături de Alexa, pentru comenzi vocale, vor fi, cu siguranţă, preinstalate aplicaţiile unor servicii Amazon precum Prime Video şi Prime Music. Amazon va intra, astfel, în concurenţă directă cu producătorii de televizoare, precum Samsung şi LG, ale căror produse le şi vinde în cadrul propriilor magazine.
https://www.g4media.ro/amazon-va-lansa-o-serie-proprie-de-televizoare.html

Google dezvoltă propriile procesoare pentru laptopuri și tablete

Google își extinde activitatea spre producția de procesoare pentru laptopuri și tablete, după ce a anunțat recent că va lansa primul smartphone cu un procesor dezvoltat intern. Google își extinde procesul de dezvoltare a procesoarelor pentru laptopuri și tablete cu Chrome OS, potrivit unor surse anonime citate de Nikkei Asia. Primele produse ar putea fi lansate în 2023, însă Google nu a anunțat oficial. Producția de procesoare pentru laptopuri nu vine drept o surpriză. În schimb, producția pentru tablete nu pare un pas natural pentru Google. Deşi deține propria divizie de hardware, compania a decis în 2019 să oprească producția de tablete. Dezvoltarea unor procesoare pentru tablete ar putea însemna intrarea Google din nou pe această piață.
https://www.forbes.ro/google-dezvolta-propriile-procesoare-pentru-laptopuri-si-tablete-228783

Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 24 septembrie la București și Cluj-Napoca

Ediţia a 12-a a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 24 septembrie în mai multe spaţii din Bucureşti şi Cluj-Napoca, anunță News.ro. Unele dintre cele mai aşteptate filme ale anului vor putea fi vizionate pe ecran mare şi vor fi însoţite de poveştile din culise spuse de echipelor lor. În Capitală, filmele vor rula la Cinema „Elvire Popesco” (interior şi în aer liber), Cinema Muzeul Ţăranului, Amfiteatru TNB, Grădina cu filme CREART, Unteatru – Open Air, Deschis Gastropub, J’ai Bistrot, Cinema sub clar de lună (Grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române), Grădina Alhambra, Mercato Kultur, Hollywood Multiplex. La Cluj-Napoca, cinefilii vor viziona premiere româneşti la Cinema Victoria. Programul va include filme precum „România sălbatică” (r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache), documentar recompensat cu premiul publicului pentru cel mai popular film românesc la TIFF 2021, „Spioni de ocazie”, foto-documentar al Oanei Giurgiu despre o poveste puţin cunoscută din Al Doilea Război Mondial, „Întregalde” al lui Radu Muntean, selectat anul acesta în Quinzaine des Réalisateurs, secţiune paralelă a Festivalului de la Cannes, „Neidentificat”, filmul poliţist al lui Bogdan George Apetri distins cu premiul criticii - FIPRESCI la TIFF 2021, şi „Căutătorul de vânt” (r. Mihai Sofronea), în care actorul Dan Bordeianu revine pe ecran.
https://www.hotnews.ro/stiri-film-25014965-noaptea-alba-filmului-romanesc-avea-loc-24-septembrie-bucuresti-cluj-napoca.htm

Fiul unui fost baron al celebrului cartel al drogurilor din Columbia dă în judecată platforma de streaming Netflix

Fiul unui fost baron al celebrului cartel al drogurilor din Cali, un oraş din Columbia, va da în judecată platforma de streaming Netflix, pe care o acuză că a prezentat "o viziune nerealistă" asupra familiei sale într-un nou serial despre narcotraficanţii columbieni, informează AFP.
William Rodriguez, fiul traficantului de droguri Miguel Rodriguez Orejuela, a declarat joi la un post radiofonic local că va demara "toate procedurile judiciare necesare" pentru ca acel serial, produs de postul TV columbian Caracol Television, să fie suspendat. Potrivit declaraţiilor făcute de William Rodriguez, cele 60 de episoade ale serialului "El Cartel de los Sapos, El origen" ar fi "complet nerealiste" şi s-ar inspira din istoria faimosului clan Rodriguez Orejuela, condus de fraţii Miguel şi Gilberto, doi influenţi traficanţi columbieni aflaţi în prezent într-o închisoare din Statele Unite, şi dintr-un incident în care fost implicat unul dintre rivalii lor, celebrul Pablo Escobar. Acea producţie TV, difuzată de la începutul lunii iulie de celebra platformă de streaming americană, dar care nu va fi televizată în Columbia, prezintă povestea familiei Villegas (un nume imaginar) şi a "doi fraţi săraci din Cali", care "au devenit baroni ai drogurilor".
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25014906-fiul-unui-fost-baron-celebrului-cartel-drogurilor-din-columbia-judecata-platforma-streaming-netflix.htm

Arte, cu o audienţă record anul acesta, vrea să devină ”prima platformă culturală audiovizuală europeană"

Postul Arte, cu o audienţă record anul acesta, vrea ca din această toamnă să devină ”prima platformă culturală audiovizuală europeană", cu documentare, seriale şi noi emisiuni, în special pe reţelele de socializare, potrivit AFP. "Obiectivul noastru este clar: să devenim prima platformă culturală audiovizuală europeană", a afirmat preşedintele postului franco-german, Bruno Patino, într-o teleconferinţă. Oferta digitală va depăşi „în cele din urmă” cele şase limbi disponibile în prezent (franceză, germană, spaniolă, italiană, poloneză şi engleză). "De la începutul anului, postul a acumulat o cotă de audienţă de 2,9%, un record istoric", a spus Patino. Online, audienţa a crescut de cinci ori între 2017 şi 2020, şi platforma arte.tv înregistrează 170 de milioane de videoclipuri în medie în fiecare lună, a adăugat el. Pe reţelele de socializare, (YouTube, Facebook, Instagram, Twitter), Arte numără mai mult de 18 milioane de abonaţi. Din noul sezon, canalul propune "o stare a lumii" bazată pe trei axe: "rolul femeilor", "locul tineretului" şi reflexia, a anunţat Boris Razon, director editorial al Arte Franţa.
https://www.news.ro/cultura-media/arte-cu-o-audienta-record-anul-acesta-vrea-sa-devina-prima-platforma-culturala-audiovizuala-europeana-1922402203002021091120382470

Actriţa Kate Walsh, din nou în serialul „Anatomia lui Grey”

Actriţa Kate Walsh, care a debutat ca dr. Addison Montgomery în finalul primului sezon al serialul „Anatomia lui Grey/ Grey’s Anatomy”, în 2005, şi a fost starul spinoff-ului „Private Practice”, va reveni în producţia ABC pentru mai multe episoade din sezonul 18. Reprezentanţi ai ABC au confirmat revenirea ei, dar nu au dat detalii despre povestea în care ea va fi implicată. În trecut, Walsh şi-a exprimat disponibilitatea şi dorinţa de a reveni în show. Ea a fost o prezenţă constantă timp de două sezoane, înainte de a fi transferată de creatoarea serialului, Shonda Rhimes, din Seattle în Los Angeles, unde are loc acţiunea „Private Practice”, care a avut şase sezoane. Addison Montgomery a interacţionat cu personajele Meredith (Ellen Pompeo), Richard (James Pickens Jr.) şi Miranda (Chandra Wilson), care vor fi prezente şi în al 18-lea sezon. „Grey’s Anatomy” va reveni la ABC pe 30 septembrie.
https://www.news.ro/entertainment/actrita-kate-walsh-din-nou-in-serialul-anatomia-lui-grey-1922405303002021090920382351

YouTube Music vine tare din urmă

Pentru prima oară de la ultima schimbare de strategie, Google pare să aibă, în sfârșit, un concurent serios pentru Spotify și celelalte servicii de streaming pentru muzică. Google a anunțat că cele două servicii de streaming ale companiei, YouTube Premium și YouTube Music, au ajuns să numere 50 de milioane de abonați care plătesc lunar pentru unul dintre cele două abonamente. Google nu spune câți abonați are fiecare dintre cele două servicii în parte, însă se poate deduce că toți cei 50 de milioane au acces la YouTube Music. Asta pentru că YouTube Music se vinde atât separat, cât și în cadrul YouTube Premium.
https://www.profit.ro/profitul-tau/entertainment/youtube-music-vine-tare-din-urma-20382235

Sistem de supraveghere video în Sectorul 6 estimat la peste 38 milioane lei. Un singur ofertant s-a înscris la licitație

Asocierea formată din Dataware Consulting (lider), Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații (CSR) și Aegeria Business Consulting a depus singura ofertă în cadrul unei licitații organizată de Primăria Sectorului 6 pentru furnizarea unui sistem de supraveghere și monitorizare video pe teritoriul administrativ al Sectorului 6. Cu o durată de 5 ani, contractul a fost estimat la 38,66 milioane de lei, fără TVA. "Obiectul contractului ce rezultă din această procedură îl reprezintă furnizarea unui sistem de supraveghere și monitorizare video integrat pe teritoriul administrativ al Sectorului 6, inclusiv elaborarea proiectului tehnic și operațiuni de instalare, testare, punere în funcțiune", se arată în anunțul de participare. Înființată în anul 2011, Dataware Consulting are ca obiect “activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client)” și afaceri de 33,6 milioane de lei în 2020. Compania este controlată de Cătălin Cristian Gerogescu – 52% și Constantin Adrian Savu – 48%, potrivit www.termene.ro. Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații (CSR) și-a început activitatea în 1994, are peste 70 de salariați și desfășoară activități de telecomunicații prin rețele fără cablu (exclusiv prin satelit). De asemenea, firma este distribuitor autorizat în România al echipamentelor de radiocomunicații produse de grupul american Motorola. La nivelul anului 2020, afacerile companiei au însumat 112,4 milioane de lei, de la 43,3 milioane de lei în 2019, iar profitul net a atins 1,19 milioane de lei, comparativ cu 1,1 milioane de lei în anul precedent. CSR este controlată de Călin Radu, cu o participație de 80%, conform www.termene.ro, restul titlurilor fiind proprietatea a patru angajați ai companiei. Anterior, la începutul anilor 2000, în acționariatul CSR a fost prezent și Bogdan Chirieac, atunci redactor șef adjunct la Adevărul și ulterior editorialist la Gândul, până în noiembrie 2007, în prezent analist politic la postul România TV și proprietar al publicației online DCNews.
https://www.profit.ro/stiri/sistem-de-supraveghere-video-in-sectorul-6-estimat-la-peste-38-milioane-lei-un-singur-ofertant-s-a-inscris-la-licitatie-20379131

A APĂRUT TRAILERUL DOCUMENTARULUI DIFUZAT DE NETFLIX DESPRE LEGENDARUL MICHAEL SCHUMACHER

S-a lansat primul trailer al documentarului „Schumacher”, care va avea premiera pe Netflix România pe 15 septembrie. Filmul prezintă interviuri rare și imagini de arhivă inedite, conturând un portret sensibil, dar și critic al multiplului campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher. Regizat de Hanns-Bruno Kammertöns ,Vanessa Nöcker și Michael Wech, documentarul de 1 oră și 52 de minute „Schumacher” (2021) este singurul film despre marele campion care a fost realizat cu sprijinul familiei sale și coincide cu intrarea acestuia în Formula 1 în urmă cu 30 de ani. Documentarul explorează ascensiunea acestui sportiv polivalent, urmărind parcursul său într-un sport extrem de periculos, care are milioane de fani în întreaga lume. Michael Schumacher și-a câștigat admirația fanilor și prin voința de fier și puterea de a triumfa în situații dificile.
https://www.tvmania.ro/a-aparut-trailerul-documentarului-difuzat-de-netflix-despre-legendarul-michael-schumacher-307655

Delia, Cheloo şi Bendeac se întorc. Începe un nou sezon iUmor

Start unui nou sezon iUmor. Delia, Cheloo şi Mihai Bendeac se întorc pe scaunele de juraţi, în sezonul cu numărul 11. Schimbă şi ziua de difuzare. Dacă sezonul cu numărul zece a fost duminica şi apoi a fost mutat miercuri, Antena 1 anunţă că prima ediţie din noul sezon debutează sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 20:00. Antena 1 nu menţionează nimic de prezentatori, rol jucat în sezonul trecut de Dan Badea şi Şerban Copoţ. Cei doi sunt implicaţi în proiectul Stand-up Revolution, o nouă emisiune pe care o pregăteşte Antena 1.
https://www.paginademedia.ro/stiri-media/iumor-sezon-11-antena-1-20382571

AUDIENŢE. România a câştigat pe teren, Pro TV la rating. Cifrele serii de joi, cu Islanda-România cap de afiş

AUDIENŢE. România a câştigat meciul din Islanda, iar Pro TV „meciul” cu celelalte televiziuni. Antena 1 şi Kanal D au completat podiumul serii. Naţionala lui Mirel Rădoi s-a impus cu 2-0 în Islanda, în preliminariile pentru Campionatul Mondial. Succesul „tricolorilor” a fost văzut de peste 1,5 milioane de telespectatori la nivel naţional. Pro TV a dominat topul audienţelor pe cele trei segmente de public. Antena 1 a difuzat pe intervalul meciului serialul Adela şi era a doua televiziune din top. Kanal D, în schimb, a fost a treia staţie TV cu serialul turcesc Doctorul minune.
https://www.paginademedia.ro/audiente-tv/audiente-meci-islanda-romania-pro-tv-septembrie-2021-20382529

EXCLUSIV. Costi Mocanu a plecat de la Aleph. Felix Drăghici, colegul lui, e acum la Antena 1

Aleph News, postul de ştiri fondat de Adrian Sârbu, a rămas fără echipa de prezentatori a emisiunii ŞTIU, de la ora 19.00: Costi Mocanu şi Felix Drăghici. Costi Mocanu a plecat în această vară de la Aleph, după ce şi Felix Drăghici, colegul lui, părăsise staţia în primăvară. Felix Drăghici este acum la Antena 1. Detalii, în continuare: "Am încheiat contractul şi momentan nu îl mai prelungesc", a declarat Costi Mocanu în exclusivitate pentru Paginademedia.ro. De ce? "Nu am întrunit condiţiile necesare pentru continuarea colaborării cu Aleph", a mai spus Mocanu.
https://www.paginademedia.ro/stiri-media/costi-mocanu-plecare-aleph-felix-draghici-20382270

Emisiunea lui Bogdan Uritescu, sezon nou la Digi Animal World. Fotograful Andrei Lazăr, primul invitat

Al zecelea sezon al emisiunii Digi Animal Club va debuta în septembrie pe Digi Animal World. Bogdan Uritescu, prezentatorul emisiunii, îl va avea ca prim invitat pe fotograful Andrei Lazăr. El va vorbi despre proiectul său referitor la fauna din jurul oraşului Cluj-Napoca. Prima ediţie se va difuza sâmbătă, 4 septembrie, de la ora 13:00. În următoarele ediţii, la Digi Animal Club va fi dezbătut subiectul creşterii puilor de pisică, împreună cu Adina şi Dorin Dumitriu, crescători de pisici rasa British Shorthair, dar şi cel al „umanizării” căţeilor, alături de instructorul canin Daniel Manea.
https://www.paginademedia.ro/stiri-media/bogdan-uritescu-sezon-nou-emisiune-digi-animal-world-20382450

Somaţie pentru B1 şi Silviu Mănăstire. Imagini cu Băsescu şi Dragnea pe un subiect din Bragadiru. Membru CNA: nu are legătură cu subiectul

Somaţie pentru postul de televiziune B1 TV, după o emisiune realizată de Silviu Mănăstire. Postul a fost antenţionat pentru că în emisiune se vorbea despre un subiect, iar pe sticlă rulau imagini cu Băsescu şi Dragnea. În replică, reprezentantul postului B1 TV s-a apărat şi a spus, că de fapt, era o legătură între ce spunea Mănăstire şi imagini. Cel mai vehement pe subiect a fost Nicolae Bălaşa, membru CNA. Înainte de a fi aplicată somaţia, Nicolae Bălaşa - cel care a propus atenţionarea - a calificat imaginile date de B1 TV drept „o formă de manipulare”.
https://www.paginademedia.ro/cna/somatie-b1-manastire-cna-20381753

Puterea Dragostei ajunge la final de sezon duminică, dar revine cu unul nou luni

Final de sezon duminică şi start de noi ediţii luni. Este vorba despre emisiunea Puterea Dragostei. Kanal D anunţă că finala sezonului trei este programată în această duminică (5 septembrie) şi, în acelaşi timp, că un nou sezon debutează a doua zi după finală: luni, 6 septembrie.
https://www.paginademedia.ro/stiri-media/cand-incepe-sezon-4-puterea-dragostei-20381708

Surpriză la „X Factor”, sezonul 10. Cine urcă pe scenă chiar în prima ediție

Emoția este la înălțime în cel de-al zecelea sezon „X Factor”, care va avea o dublă premieră pe 6 și 10 septembrie, de la ora 20.30, la Antena 1. Pentru prima ediție, Răzvan și Dani le-au pregătit celor patru jurați, dar și celor de acasă, o surpriză de proporții, sub forma unui moment artistic legendar. Andrada Precup, Dragoș Moldovan, Lorelai Moșneguțu, Jeni Ion, Anamaria German și Vlad Negoiță sunt doar câțiva dintre tinerii pentru care scena a însemnat posibilitatea de a se transforma și de a uita de orice neajuns și încercare la care viața i-a supus. Fiecare dintre ei este un învingător și un artist care a profitat de șansa de urca pe o scenă pentru a-și îndeplini visul cel mare – să bucure sufletele altor oameni.
https://www.libertatea.ro/entertainment/surpriza-la-x-factor-sezonul-10-cine-urca-pe-scena-chiar-in-prima-editie-3718461

ICR: Lungmetrajul ''Miracol'', în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia

"Miracol", cel mai nou lungmetraj regizat de Bogdan George Apetri, a fost selecţionat în cadrul celei de-a 78-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia (Biennale Cinema), care are loc în perioada 1 - 11 septembrie. Potrivit unui comunicat al Institutului Cultural Român transmis, joi, AGERPRES, evenimentul reprezintă prima participare a unui lungmetraj românesc într-o secţiune competiţională la acest festival în ultimii 12 ani. "Miracol" va avea premiera în secţiunea competitivă Orizzonti, dedicată filmelor care reprezintă cele mai noi şi expresive tendinţe din cinematografia internaţională. În opinia regizorului Bogdan George Apetri, "filmul nu urmăreşte să dea prioritate unei viziuni realiste asupra lumii, faţă de una mistică".
https://www.agerpres.ro/cultura/2021/09/02/icr-lungmetrajul-miracol-in-premiera-mondiala-la-festivalul-international-de-film-de-la-venetia--773005
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL