Media Expres
×


Televiziune -- Data și ora publicării: 03.09.2021 15:48:35

TVR explică cum și de ce a scos emisiunea "România 9" din grilă joi, 2 septembrieBucurești (MEDIA EXPRES) / 3 sep 2021 / Societatea Română de Televiziune a transmis vineri, 3 septembrie, un comunicat intitulat "Precizări" prin care explică cum și de ce a scos din grila de programe emisiunea lui Ionuț Cristache "România 9" care era programată joi, 2 septembrie 2021 de la ora 17.00 și a înlocuit-o cu o Ediție Specială.

Precizând că SRTv "îşi respectă statutul de serviciu public și garantează libertatea de exprimare, echidistanța și pluralismul opiniilor în emisiunile de dezbateri", în legătură cu situația apărută ieri, 2 septembrie 2021, în care Ediția Specială a luat locul la TVR1, de la ora 17.00, producției "România 9", unde invitat unic era domnul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, și care a suscitat comentarii în mass-media, Televiziunea publică face următoarele precizări:

- Orice modificare a programului se poate efectua, în situații speciale, în urma propunerilor făcute de departamentele editoriale.
- Ținând cont de interesul foarte ridicat legat de evenimentele politice de ieri (demiterea de către Premierul Câțu a ministrului justiției, n.red. Media Expres), propunerea Direcţiei Știri de a realiza o producție de dezbateri a fost acceptată după consultări între jurnaliștii și șefii de structuri responsabili. In acest sens, a fost stabilită o echipă de producători cu multă experiență în coordonarea live a echipelor de teren şi, de asemenea, doi moderatori binecunoscuți, cu background jurnalistic pe subiecte din domeniul politic: Roxana Zamfirescu și Claudiu Lucaci.
- De asemenea, în cursul zilei, a fost reiterată invitația adresată domnului Marcel Ciolacu de a fi prezent în studio, în Ediţia Specială, alături alte voci importante de la toate partidele parlamentare. În contextul în care președintele PSD a refuzat prezența, realizatorii au decis păstrarea în studio a moderatorilor și prezentarea faptelor și a opiniilor în manieră echidistantă, egală pentru toate partidele parlamentare, folosind echipele de teren trimise în zonele importante atât la Parlament, cât şi la Guvern. De asemenea, cei doi moderatori au interacționat cu analiști de prestigiu.
- Totodată, facem menţiunea că TVR1 a transmis sub formă de "Breaking News" şi Ediţii Speciale opiniile si declaraţiile tuturor actorilor politici pe parcursul întregii zile, respectând acurateţea, echidistanţa şi imparţialitatea definite de etica jurnalistică.

Comunicatul este semnat de către Serviciul Comunicare, Relații Publice și Protocol.

Potrivit unor relatări din presă, emisiunea lui Ionuț Cristache "România 9" este tot mai des înlocuită în ultima perioadă cu diverse Ediții Speciale controlate editorial de alți jurnaliști din TVR.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programs

NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENtAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL