×

Revista presei -- Data și ora publicării: 15.10.2021 13:37:31

REVISTA PRESEI / 15 oct 2021 /



...
Umilința televiziunii publice. La primele două posturi ale TVR se uită 3,24% dintre românii care deschid televizorul
AMC DIFUZEAZĂ „FEAR THE WALKING DEAD”, SEZONUL 7, DIN 18 OCTOMBRIE
UNESCO devine partener al Netflix pentru a descoperi noi cineaşti în Africa subsahariană
Google renunţă la paginarea rezultatelor din motorul său mobil de căutare
Festivalul Internațional de Film Pelicam începe vineri, în format online și offline
PREMIERELE ZILEI, 15 OCTOMBRIE: „ULTIMUL DUEL”, „SCARA” ȘI „VENOM: SĂ FIE CARNAGIU” INTRĂ ÎN CINEMATOGRAFE
LIVIU DRAGNEA, INVITAT LA „40 DE ÎNTREBĂRI CU DENISE RIFAI”. „ESTE VIORICA DĂNCILĂ PREMIERUL ALES DE IUBITA DVS?”
FILME LA TV AZI, 15 OCTOMBRIE: „MAGNOLII DE OȚEL”, „LEGEA LUI JACOB” ȘI „LA LIMITA EXTREMĂ”
„Visuri la cheie”, sezonul 8. Echipa a construit o casă de la zero pentru o familie din Dăeni, Tulcea
Televiziunile de știri au ignorat știrea cu investigația Recorder despre Marele Alb. Jurnalist Recorder: „Felicitări colegilor de la Observator”
Ce fac acţiunile locale din IT&C de la începutul anului: de la scădere de 19,2% pentru Bittnet la creştere de 1.770% în cazul SafeTech.
4iG din Ungaria achiziţionează o participaţie majoritară în cadrul companiei israeliene Spacecom
Huawei cere industriei TIC să lucreze împreună la următoarea etapă de dezvoltare 5G
CEO-ul Ericsson: Anticipăm că, până în anul 2030, două treimi din forţa de muncă mondială va depinde de conectivitatea 5G
AUDIENŢE. Pro TV, lider în ţară şi la oraşe cu Visuri la cheie. Asia Express, mai urmărită de tineri
Siveco pierde definitiv în dosarul cu acuzații de trucare a unei licitații
Derapaj incalificabil. Deputatul USR Emanuel Ungureanu cere public partidului său să finanțeze Antena 3 și RTV pentru a beneficia de o „presă bună”
ÎPS Teodosie, diatribă împotriva obligativității vaccinării la un post de radio cu licență de la CNA: Credincioșii noștri să se adreseze în masă justiției

...
Umilința televiziunii publice. La primele două posturi ale TVR se uită 3,24% dintre românii care deschid televizorul
Cifrele lunii septembrie arată decăderea televiziunii cu peste 2.000 de angajați. Am primit zilele trecute un comunicat de presă de la serviciul de comunicare al Societății Române de Televiziune (SRTV) intitulat „La mulți ani, TVR 3!” Mai trăiește TVR 3? – m-am întrebat, știind foarte bine că mai funcționează, dar nu se remarcă prin ceva deosebit în spațiul public. Este un canal cuminte, discret, fără campanii de promovare, pierdut pe telecomandă. Conform obiceiul împământenit de multă vreme în rândul companiilor mari și mici, care generează tot felul de comunicate de presă despre activitatea lor (cu informații mai mult sau mai puțin relevante, unele de-a dreptul stupide), Televiziunea Română a găsit de cuviință să marcheze printr-un comunicat de presă aniversarea a 13 ani de la lansarea canalului TVR 3. Cum a trecut timpul! – m-am mirat. Televiziunea TVR 3, care difuzează producțiile studiourilor teritoriale TVR Iaşi, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Timişoara și TVR Târgu Mureş, a fost lansată în timpul mandatului președintelui Alexandru Sassu al SRTV, decedat la sfârșitul lunii septembrie a.c.
https://www.libertatea.ro/opinii/umilinta-televiziunii-publice-la-primele-doua-posturi-ale-tvr-se-uita-324-dintre-romanii-care-deschid-televizorul-3779249

AMC DIFUZEAZĂ „FEAR THE WALKING DEAD”, SEZONUL 7, DIN 18 OCTOMBRIE
După un final cu adevărat exploziv al sezonului al șaselea, supraviețuitorii din „Fear the Walking Dead” se întorc cu noi provocări, luni, 18 octombrie, de la ora 4.00, în același timp cu premiera americană și în reluare, de la 22.00. Dacă s-au adaptat cât de cât la o lume cotropită de zombies, atunci poate cei care au mai rămas în viață în post-apocalipsă aveau nevoie de o nouă provocare, care să le testeze și mai departe limitele, poate o provocare nucleară! La finalul celui de-al șaselea sezon, aceasta a venit în forma lui Teddy (John Glover), care a detonat mai multe focoase nucleare de pe submarinul său, în zona Texasului, iar acum mediul în care trăiesc supraviețuitorii noștri este și mai ostil. Pentru că acum chiar și atmosfera este toxică de respirat. Dar cine sunt cei care au rămas încă în viață după catastrofa nucleară? Lennie James revine în rolul lui Morgan, o adevărată ancoră în franciza „The Walking Dead”. Din distribuție fac parte în continuare și Alycia Debnam-Carey (Alicia Clark), Colman Domingo (Victor Strand), Danay Garcia (Luciana), Maggie Grace (Althea), Keith Carradine (John Dorie Sr), Alexa Nisenson (Charlie), Jenna Elfman (June Dorie), Austin Amelio (Dwight), Ruben Blades (Daniel Salazar) și Karen David (Grace).
https://www.tvmania.ro/amc-difuzeaza-fear-the-walking-dead-sezonul-7-din-18-octombrie-2021-314737

UNESCO devine partener al Netflix pentru a descoperi noi cineaşti în Africa subsahariană
UNESCO şi gigantul american Netflix lansează joi un concurs de scurtmetraje cu tema "poveşti populare din Africa reinventate". A găsi "noi talente" în rândul tinerilor regizori din Africa subsahariană, a le finanţa proiectele şi a le permite să le difuzeze pe Netflix în 2022 este noul acord între UNESCO şi Netflix. "Vrem ca aceste talente să propună poveşti pe care le apreciază pentru mesajele lor şi pe care le reinventează în scurtmetraj şi care, sperăm noi, să emoţioneze publicul", a explicat nigerianul Ben Amadasun, responsabil în Africa de conţinuturi originale şi achiziţii pentru platforma americană. "Această iniţiativă vizează să găsească noi talente şi poveşti populare care sunt o parte foarte importantă a patrimoniului nostru şi a culturii noastre în Africa", a explciat el pentru AFP. Cei şase câştigători ai acestui concurs vor primi 25.000 de dolari şi vor beneficia de o formare şi de supraveghere din partea profesioniştilor din industrie. Ei vor primi un buget de 75.000 de dolari pentru a crea, filma şi produce scurtmetrajele lor care vor fi difuzate pe Netflix în 2022, precizează Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţe şi Cultură (UNESCO), într-un comunicat.
https://www.news.ro/cultura-media/unesco-devine-partener-al-netflix-pentru-a-descoperi-noi-cineasti-in-africa-subsahariana-1922404314042021101520429616

Google renunţă la paginarea rezultatelor din motorul său mobil de căutare
Rezultatele la căutări pe versiunea mobilă a Google vor fi afişate într-o singură pagin,ă pe care utilizatorul poate să o deruleze în continuu. Google anunţă că nu va mai împărţi în pagini rezultatele pe care le afişează la căutările utilizatorilor. În schimb, rezultatele vor fi afişate într-o singură pagină, ce va putea fi derulată până când utilizatorul găseşte rezultatul dorit. În noul format, rezultatele se vor încărca progresiv, pe măsură ce se derulează în jos. Cu această schimbare, utilizatorul nu mai trebuie să dea Next la finalul fiecărei pagini, dacă nu găseşte rezultatul căutat.
https://www.news.ro/economic/google-renunta-la-paginarea-rezultatelor-din-motorul-sau-mobil-de-cautare-1922400115342021100820430280

Festivalul Internațional de Film Pelicam începe vineri, în format online și offline
Festivalul Internaţional de Film Pelicam începe vineri, urmând să se desfăşoare până pe 24 octombrie, în format hibrid, cu pelicule difuzate gratuit online în toată România şi o serie de proiecţii şi evenimente offline la Bucureşti, informează un comunicat transmis Agerpres. Pentru ediţia a X-a, aniversară, a festivalului de film documentar despre mediu şi oameni din România, organizatorii au pregătit 17 pelicule, dintre care zece în premieră naţională pentru competiţiile Trofeul Pelicam şi Fresh Perspectives. Celelalte filme au fost proiectate în ediţii precedente şi vor fi prezentate în secţiunea Out of competition şi Pelicam Classics. „Ne dorim ca filmele din selecţia 2021 să inspire şi să revolte, dar, mai ales, să pornească discuţii orientate spre soluţii. Tema acestei ediţii reflectă realitatea ultimilor ani şi aduce în atenţia publicului ceea ce organizaţiile internaţionale de drept de mediu încearcă să ne spună demult. (…) Aşa că ediţia de anul acesta este despre ei, despre oamenii aflaţi în prima linie în lupta pentru planetă, despre cei care se ridică şi strigă la portavoce în faţa nedreptăţilor sau care se aşază în linişte cu o pancartă în faţa unui Parlament, despre cei care construiesc munţi în inima unei capitale europene şi cei care îşi apără apele de plasele braconierilor în Cambodgia, despre cooperative, comunităţi şi iniţiative cetăţeneşti care dau puterea înapoi oamenilor, despre descentralizare, despre autonomie alimentară şi energetică pe toate continentele, despre oamenii care se luptă cu sistemul sau cu marile corporaţii pentru justiţie climatică”, se arată în comunicatul organizatorilor.
https://www.g4media.ro/festivalul-international-de-film-pelicam-incepe-vineri-in-format-online-si-offline.html

PREMIERELE ZILEI, 15 OCTOMBRIE: „ULTIMUL DUEL”, „SCARA” ȘI „VENOM: SĂ FIE CARNAGIU” INTRĂ ÎN CINEMATOGRAFE
Din 15 octombrie sosesc în cinematografe „Ultimul duel”, multașteptatul film al ilustrului cineast Ridley Scott, emoționantul film românesc „Scara”, despre destinul zbuciumat al unui mare actor, precum și „Venom: Să fie carnagiu”, noua aventură a lui Tom Hardy în rolul unui erou bizar. Cu o distribuție de vedete, filmul longevivului cineast Ridley Scott aduce la lumină nu doar ultimul duel oficial din istorie, ci face o emoționantă legătură cu debutul său în lungmetraj, capodopera „Dueliștii” / „The Duelist” (1977).
https://www.tvmania.ro/premierele-zilei-ultimul-duel-scara-si-venom-sa-fie-carnagiu-intra-in-cinematografe-314948

LIVIU DRAGNEA, INVITAT LA „40 DE ÎNTREBĂRI CU DENISE RIFAI”. „ESTE VIORICA DĂNCILĂ PREMIERUL ALES DE IUBITA DVS?”
Liviu Dragnea va fi invitat în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, în ediția de duminică. Fostul Președinte al PSD și al Camerei Deputaților va fi nevoit să răspundă la cele mai incomode și directe întrebări. Liviu Dragnea se va afla față în față cu Denise Rifai, duminică, de la ora 22:45. Duminică, 17 octombrie, Liviu Dragnea vine la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată de la 22:45, la Kanal D. Fost Președinte PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a fost unul dintre cei mai influenți politicieni, intrând în politică la jumătatea anilor ‘90, în Partidul Democrat. În prezent, este eliberat condiționat în dosarul angajărilor fictive, după ce și-a ispășit 2 ani și 3 luni din sentința primită. În PSD este din anul 2001 și a ocupat, pe rând, toate funcțiile din partid.
https://www.tvmania.ro/liviu-dragnea-invitat-la-40-de-intrebari-cu-denise-rifai-314729

FILME LA TV AZI, 15 OCTOMBRIE: „MAGNOLII DE OȚEL”, „LEGEA LUI JACOB” ȘI „LA LIMITA EXTREMĂ”
Filmele serii de azi, vineri, 15 octombrie 2021. Vezi ce filme poți urmări astăzi pe micile ecrane. Pe lângă filmele zilei, pe TvMania găsești zilnic programele TV și emisiunile preferate și ești la curent în permanență cu tot ce e important la tv. Filme la tv azi, 15 octombrie. „Magnolii de oțel”, la TV1000, de la ora 20.25 - Pelicula, regizată de Herbert Ross, de două ori nominalizat la Oscar, este considerată de critici drept una dintre cele mai seducătoare comedii care te fac să plângi. Filmul spune povestea unui grup de prietene dintr-un cartier din Louisiana. Acțiunea se învârte în jurul salonului de frumusețe pe care îl deține Truvy (Dolly Parton), Ouiser (Shirley MacLaine), este excentrica orașului, în timp ce M’Lynn (Sallu Field) are de pătimit din pricina fiicei sale, Shelby (Julia Roberts), care suferă de insuficiență renală.
https://www.tvmania.ro/filme-tv-azi-15-octombrie-2021-314876

„Visuri la cheie”, sezonul 8. Echipa a construit o casă de la zero pentru o familie din Dăeni, Tulcea
„Visuri la cheie” sezonul 8 a început pe 15 septebrie 2021. Vezi cine sunt arhitecții de la „Visuri la cheie” sezonul 8, care sunt cele mai impresionante cazuri de la „Visuri la cheie” și când se difuzează „Visuri la cheie” sezonul 8. „Visuri la cheie” este un reality-show difuzat de PRO TV începând cu anul 2014. Echipa „Visuri la cheie”, formată din arhitecți și designeri de interior, ajută familii cu povești de viață impresionante și cu situații materiale modeste să-și transforme locuința.
https://www.libertatea.ro/entertainment/visuri-la-cheie-sezonul-8-3755540

Televiziunile de știri au ignorat știrea cu investigația Recorder despre Marele Alb. Jurnalist Recorder: „Felicitări colegilor de la Observator”
În timp ce Digi 24, Antena 3, B1TV, Realitatea TV și România TV „au sărit” interesul public stârnit de investigația despre banii Bisericii, buletinul de știri al Antenei 1 a relatat pe larg subiectul, făcându-l pe Alex Nedea de la Recorder să spună că „E singura televiziune unde, eu, personal, am văzut subiectul tratat și tratat cum trebuie”. Reportajul Recorder despre banii Bisericii și felul în care se alcătuiesc contractele a stârnit un val de audiență și de dezbatere în online-ul românesc. Nu doar că reportajul a adunat aproape 1,6 milioane de vizualizări pe YouTube, în doar două zile de la publicare și mii de distribuiri pe Facebook, dar a produs și efecte. Două demisii au urmat și o sumedenie de reacții pro și contra. Alex Nedea, unul dintre jurnaliștii Recorder semnalează, pe contul său de Facebook, că investigația colegului său Victor Ilie nu a fost tratată de prea multe televiziuni. Dintre cele specializate pe știri, niciuna nu a preluat informațiile.
https://www.libertatea.ro/stiri/televiziunile-de-stiri-au-ignorat-stirea-cu-investigatia-recorder-despre-marele-alb-recorder-felicitari-colegilor-de-la-observator-3784356

Ce fac acţiunile locale din IT&C de la începutul anului: de la scădere de 19,2% pentru Bittnet la creştere de 1.770% în cazul SafeTech.
Cele 12 companii sunt evaluate de investitori la aproximativ 5 mld. lei, din care 3,9 mld. lei este capitalizarea Digi
Cel puţin două companii din IT&C sunt aşteptate să se listeze la Bursa românească în perioada următoare. Acţiunile companiilor din sectorul IT&C listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) înregistrează de la începutul anului 2021 de la o scădere de 19,2% cum este cazul Bittnet Systems (BNET), integrator local de soluţii IT&C şi furnizor de servicii de training în domeniul IT, la o creştere de 1.770% în cazul SafeTech Innovations (SAFE), companie de securitate cibernetică, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB din 14 octombrie. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează un avans de 29,8% în 2021, arată datele BVB. Dinamica Bittnet este preluată de pe site-ul BVB, iar în cazul SafeTech, ZF a calculat pornind de la preţul de 4 lei pe acţiune din plasamentul privat, incluzând evoluţia din prima şedinţă şi o majorare de capital social prin distribuirea de acţiuni gratuite.
https://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/fac-actiunile-locale-it-c-inceputul-anului-scadere-19-2-bittnet-20300840

4iG din Ungaria achiziţionează o participaţie majoritară în cadrul companiei israeliene Spacecom
Compania maghiară listată 4iG a anunţat încheierea unui acord prin care divizia sa Hungaro Digitel va achiziţiona un pachet de 51% din acţiunile companiei israeliene de sateliţi Space-Communication, relatează Budapest Business Journal. Spacecom va emite acţiuni noi ce vor fi subscrise de Hungaro Digitel în cadrul unui plasament privat în schimbul a 221 milioane de shekeli (59 milioane de euro).
https://www.zf.ro/business-international/4ig-din-ungaria-achizitioneaza-o-participatie-majoritara-in-cadrul-20297629

Huawei cere industriei TIC să lucreze împreună la următoarea etapă de dezvoltare 5G
Președintele rotativ al Huawei, Ken Hu, cere industriei TIC să lucreze împreună la următoarea etapă de dezvoltare 5G. Acesta a făcut declarația la cel de-al 12-lea Forum Global Mobile Broadband (MBBF) al Huawei a început astăzi în Dubai. Acesta a vorbit despre starea actuală a dezvoltării 5G și despre noile oportunități pentru viitor. „În doar cinci ani de implementare comercială, 5G a oferit consumatorilor o actualizare considerabilă a experienței mobile și a început deja să ajute diferite industrii din întreaga lume. Progresul a fost mult mai rapid decât ne așteptam, mai ales în ceea ce privește baza de abonați, acoperirea rețelei și numărul mare de terminale 5G de pe piață”.
https://www.economica.net/huawei-cere-industriei-tic-sa-lucreze-impreuna-la-urmatoarea-etapa-de-dezvoltare-5g_537519.html

CEO-ul Ericsson: Anticipăm că, până în anul 2030, două treimi din forţa de muncă mondială va depinde de conectivitatea 5G
O creştere de 10% în ceea ce priveşte implementarea serviciilor de acces la internet în bandă largă, la nivelul unui stat, se reflectă într-o creştere a PIB-ului de 1,5%, spune Börje Ekholm, preşedinte şi CEO al companiei Ericsson, care apreciază că, până în anul 2030, două treimi din forţa de muncă mondială va depinde de conectivitatea 5G. “În ceea ce priveşte investiţiile, situaţia este clară: ITU (Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor) estimează că, în următorii 10 ani (până în 2030) vor fi necesare investiţii suplimentare de 428 de miliarde de dolari, cu scopul de a furniza servicii de broadband de înaltă calitate cetăţenilor de la nivel global, care nu au în prezent acces la internet. Vedem şi că fiecare creştere de 10% în ceea ce priveşte implementarea serviciilor de acces la internet în bandă largă, la nivelul unei ţări, se reflectă într-o creştere a PIB-ului de 1,5%, în medie. De asemenea, dacă discutăm despre schimbările climatice, ştim că prin implementarea soluţiilor tehnologice, emisiile de dioxid de carbon, de la nivel mondial, ar putea fi reduse cu 15%, până în 2030”, spune Ekholm.
https://www.economica.net/ceo-ul-ericsson-anticipam-ca-pana-in-anul-2030-doua-treimi-din-forta-de-munca-mondiala-va-depinde-de-conectivitatea-5g_537504.html

AUDIENŢE. Pro TV, lider în ţară şi la oraşe cu Visuri la cheie. Asia Express, mai urmărită de tineri
AUDIENŢE. Pro TV a câştigat ţara şi oraşele, cu ediţia de miercuri seară a emisiunii Visuri la Cheie. A pierdut, însă, publicul comercial, al celor cu vârste între 18 şi 49 de ani. Acesta din urmă a fost adjudecat de Antena 1, care a avut Asia Express pe interval. Practic, aseară lucrurile s-au împărţit astfel: - Pro TV a dominat prima parte. A fost lider detaşat cu ştirile, iar apoi a pierdut doar tinerii când difuza Visuri la Cheie. - Pe de altă parte, Antena 1 a preluat conducerea în a doua parte a serii, când pe Pro TV a început Pe Bune. Emisiunea prezentată de Andi Moisescu a pus postul din Pache pe locul secund. - În acest fel, Asia Express a recuperat din audienţă şi a ridicat poziţia în clasament a Antenei 1, raportat la cele patru ore. De notat că Asia Express s-a terminat la miezul nopţii. Pe acest interval, 20:30-00:00, Antena 1 a fost lider în mediul urban şi pe segmentul comercial 18-49. Naţional. Pro TV s-a clasat pe primul loc în topul celor mai urmărite posturi, miercuri seara. Emisiunea Visuri la cheie a fost urmărită de aproximativ 1,5 milioane de telespectatori în medie. Locul doi a fost ocupat, pe interval, de Kanal D. A numărat o medie de 1,3 milioane de persoane pe minut. Podiumul a fost completat de Antena 1, pe intervalul Visuri la cheie. A adunat un milion de telespectatori din toată ţara în fiecare minut.
https://www.paginademedia.ro/audiente-tv/audiente-visuri-la-cheie-13-octombrie-2021-20429455

Siveco pierde definitiv în dosarul cu acuzații de trucare a unei licitații
Siveco România a pierdut definitiv procesul prin care a contestat o amendă de 5,88 milioane de lei, aplicată companiei de Consiliul Concurenței în iulie 2017. Sancțiunea a fost motivată de trucarea, alături de Intrarom, a unei proceduri de achiziție publică organizată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în 2008, în vederea atribuirii acordului-cadru pentru servicii de extindere și dezvoltare a sistemului informatic. Într-o primă fază, în decembrie 2017, Siveco România a contestat sancțiunea la Curtea de Apel București, cererea fiind respinsă de magistrați în iulie 2018, cu posibilitate de recurs. Compania a mers mai departe cu dosarul la Înalta Curte de Casație și Justiție, cererea de recurs fiind respinsă acum definitiv și irevocabil.
https://www.profit.ro/insider/it-c/siveco-pierde-definitiv-in-dosarul-cu-acuzatii-de-trucare-a-unei-licitatii-20426919

Derapaj incalificabil. Deputatul USR Emanuel Ungureanu cere public partidului său să finanțeze Antena 3 și RTV pentru a beneficia de o „presă bună”
„Nu plătiți la Antena3, la RTV, la Digi și în altă parte, n-aveți parte de presă bună! PSD-ul plătește, PNL-ul plătește, USR-ul nu plătește. Pentru că useriștii vor să fie îngeri”
Deputatul USR Emanuel Ungureanu a avut un recital terifiant, într-un Live transmis pe Facebook de jurnalistul Sabin Gherman, afirmând că partidul din care face parte, autodeclarat „altfel” decât restul clasei politice, motiv pentru care are un bazin electoral pretențios și cu standarde morale ridicate, ar trebui să renunțe la aerele de virgină a politicii și să bage mâna adânc în buzunar pentru a avea o „presă bună”. Printre „instituțiile” de presă către care ar trebui să se îndrepte fondurile USR, Ungureanu a nominalizat cele două posturi de televiziune toxice, asociate mafiei politico-securiste din România, Antena 3 și RTV, canale deținute de patroni cu grave probleme penale și de imagine. USR ar trebui însă să plătească și la Digi24, cum face PNL, mai susține politicianul, precizând că spune toate astea chiar cu riscul de a fi dat afară din partid. Politicianul dă însă dovadă de o fractură de logică în toată pledoaria sa delirantă afirmând că și dacă plătești, există riscul să fii desființat în direct la Atena3 cum au pățit peneliștii Florin Roman și Pavel Popescu: „am fost lângă Roman (Florin Roman, n.red) la Sinteza Zilei, bă, l-au omorât ăia. Deci anteniștii pe spațiu plătit l-au făcut praf. L-am văzut pe Pavel Popescu, l-au făcut muci, mi-era milă de el. Îmi veneau să-l scot eu din penibil”. Ungureanu mai susține că în România nu ar mai funcționa o presă care să prezinte obiectiv și fără interese financiare faptele aleșilor, ci doar instituții media care trebui „stimulate” financiar de politicieni, deformând astfel realitatea și creând publicului impresia că nu există presă independentă sau că aceasta este irelevantă, sub demnitatea și expunerea pe care ar merita-o un ales al neamului.
https://podul.ro/articol/15706/video-derapaj-incalificabil-deputatul-usr-emanuel-ungureanu-cere-public-partidului-su-s-finaneze-antena-3-i-rtv-pentru-a-beneficia-de-o-pres-bun-nu-pltii-la-antena3-la-rtv-la-digi-i-in-alt-parte-n-avei-parte-de-pres-bun-psd-ul-pltete-pnl-ul-pltete-usr-ul-nu-pltete-pentru-c-useritii-vor-s-fie-ingeri

ÎPS Teodosie, diatribă împotriva obligativității vaccinării la un post de radio cu licență de la CNA: Credincioșii noștri să se adreseze în masă justiției
/ Fac un apel la juriști să se mobilizeze / Vaccinul nu-i asumat de nimeni, sunt atâtea urmări negative / Nu acceptați
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a lansat joi atacuri dure la adresa campaniei de vaccinare și le-a transmis credincioșilor să nu accepte presupusa obligativitate a vaccinării, deși nu există o astfel de prevedere în legislație. Într-o emisiune la Radio Dobrogea, post al Arhiepiscopiei, care a primit licența CNA și ar trebui să se supună regulilor din legea audio-vizualului. Discuția a fost deschisă de Eugen Tănăsescu, realizatorul emisiunii și purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei: „Din ce în ce mai mulți oameni se sperie că ce vor face, pentru că tot aud la știri că se va interzice celor nevaccinați să se ducă în stânga dreapta la spital, la alimentară, la mall, la școală, mai știu eu pe unde. Nu avem nicio decizie în sensul ăsta până acum”.
https://www.g4media.ro/ips-teodosie-diatriba-impotriva-obligativitatii-vaccinarii-la-un-post-de-radio-cu-licenta-de-la-cna-credinciosii-nostri-sa-se-adreseze-in-masa-justitiei-fac-un-apel-la-juristi-sa-se-mobilizeze-v.html
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL