×

Programe TV -- Data și ora publicării: 25.01.2023 11:42:18

Colecția de filme „Crime în Franța” are premiera în februarie la DIVA în fiecare seară de miercuri



București (MEDIA EXPRES) / 25 ian 2023 / DIVA a anunțat premiera „Crime în Franța” – o serie de filme bazate pe cazuri complicate, perfecte pentru pasionații de povești polițiste, care ghicesc mereu primii cine este vinovatul, prograte în fiecare miercuri, de la ora 21:00.

Seria debutează pe 1 februarie, cu „Surse criminale” („Sources assassines”/„Murder in the Auvergne Mountains”, 2017). În stațiunea balneară franceză La Bourboule, este descoperit cadavrul unui bărbat otrăvit. Fosta lui iubită este arestată și bănuită de crimă, așa că fiica acesteia (care e polițistă la Paris), încearcă să-i demonstreze nevinovăția. Investigația o poartă mult mai departe decât și-ar fi putut imagina, în timp ce scoate la iveală secrete de familie adânc îngropate. Din distribuție fac parte: Julie De Bona (Fanny Volkov), Marthe Keller (Irène Volkov), Joakim Latzko (Chad Balhul), Jacques Bonnaffé (comandantul Garnier), Agathe Bonitzer (Séléna Rome) și Alexandre Carrière (Régis Cazal).

Pe 8 februarie, Roches Noires, un sat din Valea Tarentaise (Alpii francezi), este scena unde se desfășoară „Pietre negre” („Roches noires”/„Murder in the Tarentaise Valley”, 2018). În timp ce face jogging, Lisa Campion (Flore Bonaventura), fiica polițistului pensionat Fabio Campion (Jérôme Anger), descoperă cadavrul înghețat al unui copil dispărut în urmă cu 20 de ani. Detectivul Simon Beauregard (Grégori Derangère) – care este fratele vitreg al bărbatului condamnat pentru crimă, în ciuda absenței unui cadavru – e trimis la fața locului, pentru a începe investigația.

Miercuri, 15 februarie, filmul „Crime la Lille” („Meurtres à Lille (Les Crimes Silencieux)”/„Murder in Lille”, 2017) are loc în zona Pas-de-Calais, la Courrières, care în 1906 a fost scena unui dezastru minier care a curmat viețile a 1.099 de mineri. Amintirea catastrofei, cea mai gravă din Europa, bântuie în continuare regiunea. Această rană istorică este zgândărită din nou, când doi anchetatori (interpretați de Odile Vuillemin și Richard Berry) trebuie să rezolve o crimă comisă într-o mină veche, devenită acum muzeu. Producția a fost filmată chiar în zona minieră Pas-de-Calais, din nordul Franței.

Pe 22 februarie este programată „Crimă pe insula d’Yeu” („Meurtres à l'Île d'Yeu”/„Murder in Ile d’Yeu”, 2015). Isabelle Bonnefoy (Anne Richard) navighează pe mare, alături de fiul ei – Noe (Sébastien Capgras) – când primesc un semnal SOS. La fața locului, cei doi descoperă un cadavru fără cap, care dispăruse de pe ambarcațiunea lui, Esperanza. Responsabil de anchetă este Comandantul Nicolas Lemeur (Bernard Yerlès), iar primul suspect este un vechi prieten al Isabellei. Ulterior, apar informații că victima făcea trafic de droguri, iar apoi o legendă locală acaparează investigația: Pilar, o refugiată spaniolă, a murit într-un incendiu de pe insulă, dar nepotul ei (Enrique) a supraviețuit și vrea neapărat să se răzbune.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL