×

ONLINE VOD OTT -- Data și ora publicării: 26.04.2023 15:06:02

DRAGOSTE ȘI MOARTE / LOVE & DEATH, cu Elizabeth Olsen în rolul principal, din 27 aprilie, pe HBO MaxBucurești (MEDIA EXPRES) / 26 apr 2023 / "Love & Death" / "Dragoste și moarte" prezintă, pe parcursul a șapte episoade o poveste tragică, inspirată din fapte reale, care a avut loc într-un mic oraș american în urmă cu peste 40 de ani.

Creat și scris de David. E Kelley, seria limitată "Dragoste și moarte", o coproducție HBO Max și Lionsgate, reunește echipa producătorilor executivi care a adus pe micile ecrane serialele "Big Little Lies" și "The Undoing".

Fascinat de investigația publicată în 1984 despre o femeie din Texas, Candace “Candy” Lynn Montgomery, David. E Kelley a citit cartea care descrie amănunțit această tragedie - "Evidence of Love" (2018), scrisă de Jim Bloom și John Atkinson, și a prezentat-o producătorilor de la Blossom Films cu care colaborează - Nicole Kidman și Per Saari ("Big Little Lies", "The Undoing"). Cei trei au decis să adapteze povestea, îndepărtându-se de sfera clasică a unui serial polițist.

“Am fost absorbit de personaje și de patologia lor, juxtapusă acestui oraș bucolic, cald și familiar. Totul m-a atras – locul, oamenii și, bineînțeles, complotul nebunesc. Când mă gândesc să fac vreo serie, mă întreb în primul rând: de ce? Dacă povestea are o intrigă puternică, personajele au potențialul de a distra și provoca, am niște puncte bune de plecare. Mă pot raporta la aceste personaje. Și eu am crescut într-un oraș mic. Am fost la acele biserici, am văzut oameni cântând în coruri și socializând la picnicuri. Am simțit că le cunosc mediul. În același timp, nu știam ce sunt capabili să devină unii dintre ei, în special Candy”, a declarat David. E Kelley.

David E. Kelley s-a apucat de scris scenariul în decembrie 2020, cu intenția de a finaliza toate cele șapte episoade de câte o oră, iar Glatter a început să caute locațiile din Texas în mai 2021 și a dat startul filmărilor în septembrie 2021, în zona Austin, la câteva ore distanță de locul în care în urmă cu 42 de ani a avut loc crima.

Pentru Lesli Linka Glatter (producătoare executivă și regizoare a 5 episoade) a fost, în primul rând, necesar un echilibru regizoral între umorul negru din spatele idilei dintre Candy și iubitul ei Andy, crima înfiorătoare, investigația poliției și drama din sala de judecată.

Alegerea distribuției potrivite a fost o provocare. Primul nume la care s-a gândit când a citit scenariul a fost Elizabeth Olsen, a cărei carieră „este o combinație interesantă de filme independente provocatoare și proiecte comerciale de succes”, o actriță „incredibil de inteligentă, care vine din teatru și a studiat literatură rusă la NYU”, ideală pentru rolul Candy Montgomery care era „sufletul petrecerilor, dar total diferită în intimitate de ce arăta lumii”.

„Trebuie să apăr orice personaj pe care îl interpretez, dar cu această poveste, a existat provocarea suplimentară de a cunoaște efectul pe care l-au avut evenimentele descrise asupra vieții atâtor oameni. Așadar, aproape că trebuie să elimin acea parte a creierului pentru că, în timp ce spunem o poveste adevărată, tot spunem o poveste creativă”, mărturisește Elizabeth Olsen.

Pentru rolul lui Allan Gore (soțul lui Betty), Glatter l-a avut în minte pe nominalizatul la Oscar Jesse Plemons ("The Power of the Dog"), iar pentru rolul soțului inginer al lui Candy s-a gândit la Patrick Fugit ("Almost Famous").

Actrița nominalizată la Emmy Lily Rabe ("American Horror Story") a fost distribuită în rolul lui Betty Gore; actorul nominalizat la Emmy Tom Pelphrey ("Ozark") joacă rolul as avocatului Don Crowder care o apără pe Candy. Din distribuție mai fac parte Krysten Ritter ("Jessica Jones"), Keir Gilchrist ("Atypical") și Elizabeth Marvel ("Homeland").

Producătorii executivi ai serialului sunt David E. Kelley, Matthew Tinker, Nicole Kidman, Per Saari, Lesli Linka Glatter (care a regizat episoadele 1, 2, 3, 4, 7), Michael Klick, Scott Brown, Megan Creydt și Helen Verno.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2022-2023 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL