Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:25.06.2019
Data ultimei ştiri: 25.06.2019 18:54:04
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată

:

Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 Profil 17.03.2009 09:30:31
Radu Rusu: „În 2009, iNES Group îşi va păs­tra exclusivitatea în furnizarea de canale HD“
...
iNES IPTV a inclus din februarie 2009 în grila sa de programe Discovery HD, la o rezoluţie de 1080i. Ines oferă acum abonaţilor săi un pachet HDTV care include Eurosport HD, TVR HD, History HD şi Discovery HD, urmând ca pănă la sfărşitul anului să mai apară alte patru televiziuni - PRO TV HD, LUXE TV HD, Fashion TV HD şi Muzical Zen. Directorul diviziei IPTV din iNES Group, Radu Rusu, a acordat un interviu pentru Media Expres.
...

Rep: Distribuţia canalelor HD se face contra unui tarif pe abonat?
Radu Rusu: Nu. Canalul Discovery HD a fost adăugat în pachetul de programe iNES IPTV – toţi abonaţii noştri care au un Set Top Box HD  îl pot recepţiona.

Rep: Distribuţia în HD necesită o investiţie din partea Dvs.? Căt de mare este aceasta? Creşte ea odată cu fiecare nou canal HD adaugat?
R.R.: Pentru a putea distribui canalele HD am acţionat pentru upgradarea reţelei iNES de fibră optică la o capacitate de 10 Gbps. Aceasta a fost cea mai mare investiţie, urmată de achiziţionarea receptoareleor necesare în head-end.

Rep.: Câţi abonaţi are în prezent iNES pe partea de distribuţie de programe TV?
R.R.: Avem 350 de abonaţi la serviciul iNES IPTV şi implicit ai pachetului de servicii iNES TRIPLE PLAY.

Rep.: Plăteşte abonatul ceva în plus pentru pachetul HD?
R.R.: Nu.

Rep.: iNES plăteşte către Discovery HD o taxă pe abonat aşa cum plăteşte pentru Discovery "clasic"? Care este raportul dintre preţul pentru "clasic" şi cel HD?
R.R.: Canalul Discovery HD este o selecţie a celor mai bune emisiuni filmate în standardul 1080i din portofoliul Discovery, care reuneşte canalele Discovery, Discovery Science, Discovery World etc. Bineînţeles că fiind vorba de un nou canal, iNES Group a încheiat un contract referitor la retransmisia acestuia şi plăteşte o taxă pe abonat. Detalii referitoare la preţuri nu vă pot da, însă în general preţurile pentru orice canal HD sunt mai mari decât cele pentru un canal clasic – aceasta datorită praticularităţilor referitoare la bandă şi la infrastructura folosită.

Rep.: Credeţi că sunt şanse ca operatorii cei mari de talia RCS sau UPC să înceapă şi ei de anul acesta cu pachete în HD? Vă cer o părere personală.
R.R.: Puţin probabil. Punctul zero (de pornire) în lansarea unui pachet HD este REŢEAUA care impune lărgimea de bandă. După cum ştişi, reţeaua noastră este bazată în proporţie de 100% pe fibră optică şi are o capacitate de 10 Gbps, iar conexiunea folosită este FTTH – cea mai performantă din punct de vedere a benzii (însă în acelaşi timp şi cea mai costisitoare ca preţuri). Nu cred că ceilalţi operatori au construit asemenea reţele, sau că au în plan implementarea lor pe termen scurt. Cred că în 2009, iNES Group îţi va păstra exclusivitatea în ceea ce priveşte furnizarea de canale HD.
(Interviu realizat de Mihai Pavelescu)

...Ce este HD?...

Televiziunea tradiţională are o rezoluţie de aproximativ 210.000 pixeli, în formatul HD se ajunge la două milioane de pixeli, de aproximativ 10 ori mai mult detaliu decăt pe ecranele obişnuite. O altă diferenţă este dată de formatul imaginii – 4:3 pentru televiziunea clasică şi 16:9 pentru HD.
Discovery HD a fost lansat pentru prima dată în 2002, în Statele Unite şi a pătruns pe 17 pieţe la nivel internaţional. Formatul video 1080i are o rezoluţie verticală mai bună decăt celălalt format de tip High Definition folosit în prezent, denumit 720p, în vreme ce rezoluţia scenelor în mişcare este mai slabă. O altă diferenţă între cele două formate este că 1080i furnizează 1920 de pixeli în rezoluţie orizontală, mai mare decăt rezoluţia de 1280 de pixeli furnizată de sistemul 720p.
În Statele Unite, formatul 720p este folosit de ABC, Fox Broadcasting şi ESPN deoarece acestea au transmisii cu scene de acţiune mai rapidă, din sport, în vreme ce formatul video 1080i este folosit de CBS, NBC, HBO, Showtime şi Discovery HD din cauza clarităţii imaginii în scenele cu mişcare mai redusă. O versiune mai nouă a formatului 1080i, denumit 1080p, urmează să fie adoptat pe viitor ca formatul standard în televiziunea de tipul HDTV.
Sursa: Wikipedia, prelucrare MEDIA EXPRES


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.