Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:25.06.2019
Data ultimei ştiri: 25.06.2019 18:54:04
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată

:

Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 Profil 25.06.2010 12:13:50
Oana Merdariu, preşedinte 4EVER FILMS: „Am vrut să le fac distribuţie pe toată America latină, dar au spus nu, că facem noi, şi până acum n-au vândut absolut nimic“
Budapesta (UNGARIA) / 25 iun 2010 / Oana Merdariu, preşedinte şi CEO al companiei argentiniene 4EVER FILMS a venit la Budapesta la târgul de programe Discop ce se desfăşoară la Budapesta în perioada 22-25 iunie cu gândul să realizeze prima coproducţie româno-argentiniană în film sau serial de televiziune. Oana Merdariu a plecat din România în urmă cu doar câţiva ani, după ce a fost reprezentanta companiei de distribuţie pentru telenovele Flor Latina, fiind atrasă de mirajul uneia din patriile telenovelelor, Argentina. „Ardeleanca get-beget“ după propriile-i mărturisiri, târg-mureşeanca având ca ambiţie să devină o producătoare de primă mărime în domeniul televiziunii şi filmului a acordat la 24 iunie un interviu în exclusivitate pentru Media Expres.

Reporter: Sunt corecte preţurile medii privitoare la achiziţiile de emisiuni pentru România avansate de publicaţiile DiscopLink sau PrimeTime?
O. M.: Cred că da. Depind însă de multe variabile.
Reporter: Sunteţi prima oară la Discop?
O. M.: Da, pentru că noi suntem mai mult pe Latin America, acum am început distribuţia pe Europa.
Reporter: Ce produceţi, ce aveţi de oferit?
O. M.: De toate, seriale, filme artistice, formate, oferim servicii de producţie, în studiouri, exterior, post producţie, efecte speciale şi 3D. Avem sediul în Buenos Aires, suntem o companie independentă. Nu avem studiouri proprii, însă avem acorduri cu două studiouri de producţie de acolo.
Reporter: De când aţi început?
O.M.: Am început în România din 2005, după aceea am deschis firma în Argentina acum 3 ani, anul trecut am deschis în Mexic şi Uruguai şi avem un acord cu o firmă de postproducţie din Mexic, cu care facem şi partea pe care o realizăm pentru Statele Unite, post-producţia pentru filme, mai mult decât în Argentina. Aceasta este istoria pe scurt. Baza este însă în Argentina, unde avem echipamentele, avem o echipă tehnică de producţie şi partea cu distribuţia este o altă treabă, de asta mă ocup eu în parte.
Rep.: Cine este proprietarul şi câţi angajaţi are compania?
O.M.: Eu sunt proprietarul şi preşedinta firmei, am un partener argentinian şi angajaţii se angajează pe producţie, nu sunt permanenţi pentru că nu rentează. Cel puţin în Argentina, aşa funcţionează majoritatea companiilor.
Rep.: Ce cifră de afaceri aţi avut pe 2009?
O.M.: În Argentina nu se spun cifrele de afaceri, este o companie privată. N-aş vrea să o spun pentru că nu vreau să mă complic.
Rep.: Ce taxe se plătesc în Argentina pentru producţia de filme?
O. M.: Nu plătim o taxă, plătim sindicatul cinematografiei de acolo. Mai depinde dacă sunt producţii independente, dacă sunt coproducţii sau nu. Prin sindicat îţi pun condiţii pe proiect, legate de sumele cu cât trebuie plătiţi angajaţii, tehnic sau creaţie, de acolo în sus adică, şi facem apoi cerere de credite (finanţare, N. Red.) ca şi în România, nu?, în fiecare an se fac două sesiuni şi dacă proiectul este de interes statul subvenţionează o parte sau chiar integral filmul. Banii sunt nerambursabili. Sunt subsidii naţionale, banii provin din taxele pe biletul la cinematografe.
Rep.: De ce nu lucraţi cu România?
O. M.: Aş vrea, dar românii sunt foarte închişi. Nu sunt deschişi la negocieri sau deschişi înafară. Avem multe colaborări în afară în America latină, dar cu România nu am reuşit încă nimic, poate şi fiind distanţa foarte mare. Şi mi se pare un cerc închis: tot ce se face e Mediapro-ul, tot ce se face e Buftea, tot ce se face e Antena1, telenovelele lor, adică ei cu ei. Am încercat acum câţiva ani să fac proiecte cu ei, dar „noi facem totul“. Am vrut să le fac distribuţie pe toată America latină, dar au spus nu, că facem noi, şi până acum n-au vândut absolut nimic. Le-am spus bine, să vedem când o să reuşiţi, pentru că nu cunoaşteţi teritoriul. America latină este un teritoriu foarte special, nu este acelaşi lucru ca aici, la Discop. E total diferit. Şi de aceea eu am văzut o închidere.
Rep.: Dacă ar fi aici un director de televiziune din România, sau un director de casă de producţie, ce propunere i-aţi face?
O. M.: Aş vrea să fac o producţie Argentina-România.

(Interviul integral va fi publicat în ediţia din iulie 2010 a revistei Media Expres)
(A consemnat Mihai Pavelescu)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.