×

Cinema -- Data și ora publicării: 13.06.2017 15:26:25

TIFF-PREMII / Premiile TIFF 2017 au depășit 99.000 de euro



București (MEDIA EXPRES) / 13 iun 2017 / Premiile Transilvania International Film Festival (TIFF) încheiat la 11 iunie au depășit 99.300 de euro în bani și servicii potrivit listei câștigătorilor publicată pe site-ul evenimentului. Anul trecut premiile cu mențiunea valorii au fost de 34.500 de euro.

Trofeul festivalului (sponsorizat de Staropramen) a avut valoarea de 15.000 de euro și a fost câștigat de pelicula “My Happy Family”, în regia lui Nana Ekvtimishvili și Simon Gross.

Cea mai mare valoare a unui premiu, dar în servicii de postproducție, a fost de 30.000 de euro și a fost câștigată în cadrul sesiunii de proiecte noi – o premieră pentru TIFF - de către proiectul „The Man who Surprised Everyone”, de Natalya Merkulova și Alexey Chupov (Rusia).

Potrivit unui articol publicat de Cineuropa.org, filmul se petrece într-un sat izolat din Siberia, unde un rus decide să devină femeie ca metodă de a lupta împotriva unei boli. Familia și societatea rurală trebuie să accepte acest nou ego feminin.

În aceeași secțiune un alt premiu a depășit ca valoarea trofeul festivalului, premiul Eurimages pentru coproducție, în valoare de 20.000 euro, câștigat de „The Empty House”, de Rati Tsiteladze (Georgia).

Potrivit Cineuropa.org filmul se petrece în prima parte a anilor 1990 în Tbilisi, Georgia, fiind bazat pe fapte reale, și urmărește violența implacabilă a războiului civil dar și războiul care izbucnește în interiorul unei familii.

Aflat la a 16-a ediție, TIFF s-a desfășurat la Cluj în perioada 2-11 iunie fiind organizat de Tudor Giurgiu prin intermediul Romanian Film Promotion. Festivalul este membru al Alliance of Central and Eastern European Film Festivals (CENTEAST) și este finanțat printre altele de programul MEDIA - Europa Creativă. În 2011 TIFF a fost acreditat de către FIAPF, ceea ce îl plasează printre primele 40 cele mai importante festivaluri din lume, potrivi prezentării de pe site-ul tiff.ro.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL