×

Programe TV -- Data și ora publicării: 31.07.2017 10:43:45

HISTORY-REGELE MIHAI-DOCUMENTAR / History difuzează un documentar despre Regele Mihai I al României



București (MEDIA EXPRES) / 31 iul 2017 / HISTORY Channel difuzează în premieră un documentar intitulat „Regele care l-a păcălit pe Hitler”, despre Regele Mihai I al României și rolul său în scurtarea celui de-al doilea Război mondial, programat marţi, 22 august, de la ora 21:00.

Regele Mihai I de România, stră-strănepotul Reginei Victoria a Marii Britanii și al Țarului Alexandru I al Rusiei, povestește în documentar eve­nimentele petrecute în august 1944, când a renunțat la alianța cu Germania, l-a arestat pe Mareșalul Antonescu și a trecut de partea Aliaților, imaginile fiind înregistrate de producătorul John Flo­rescu în cadrul unei sesiuni de discuții avute la reședința din București a fostului suveran.

Înregistrările au fost ținute într-un seif din Los Angeles în ultimii 13 ani și au fost dezvăluite în premieră public prin intermediul documentarului anul trecut, producția fiind cumpărată pentru difuzarea pe TV de History Chanel UK în ianuarie 2017. Documentarul a fost de asemenea selectat în Competiția oficială la Pessac International Film Festival din Franța.

Una dintre marile povești nespuse ale celui de-al Doilea Război Mondial este dezvăluită de ultimul Șef de Stat din acele vremuri rămas în viață, Regele Mihai I al României. “Am luat trenul spre Berlin să vedem ce ar fi rezervat cealaltă cale și am avut un prânz cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută.”

Documentarul spune povestea deciziei unui Rege care, într-un punct critic în al Doilea Război Mondial, a renunțat la sprijinul acordat Germaniei, îndreptând România spre Aliați, grăbind astfel sfârșitul războiului. Este o poveste a intrigilor de palat, a decepțiilor, a diplomației pierdute, a spionilor aris­tocratici, a șantajului sub ame­nințarea pistolului și a curajului unui tâ­năr rege.

Pe 23 august 1944, tânărul Rege Mihai, în vârstă de doar 23 de ani, a transmis poporului român cruciala veste că l-a arestat pe prim-ministrul Antonescu şi a întors ţara contra lui Hitler, alăturându-se Aliaţilor. Se crede că astfel a scurtat durata războiului cu peste 200 de zile. Aliaţii l-au acoperit pe Mihai de onoruri, dar libertatea astfel câştigată nu a durat mult.

Naţiunile care îl lăudaseră au “vândut” România Rusiei, obligându-l pe rege să ia calea exilului. Adevărul a fost uitat, Rusia şi comuniştii din România întrecându-se să-şi asume meritele pentru evenimentele din 1944. Acum, regele Mihai ne povesteşte ce s-a întâmplat cu adevărat şi cum i-a păcălit pe Hitler şi pe Stalin, reuşind un pas decisiv pentru soarta celui de-al Doilea Război Mondial.

HISTORY® se difuzează în peste 302 milioane de locuinţe din toată lumea, fiind principala televiziune din portofoliul A+E Networks UK®. HISTORY a aderat la ARMA în februarie 2013, când a lansat un feed de transmisie localizat, putând astfel asigura grile de programe personalizate pentru România. Televiziunile HISTORY şi HISTORY HD sunt disponibile prin Digi, Telekom, UPC, iNES IPTV, Focus Sat, Next-Gen, Orange TV și Akta.

Tematic Cable asigură distribuţia pentru cablu și satelit a portofoliului A+E Networks® UK.

Foto: Regele Mihai I al României
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL