×

Programe TV -- Data și ora publicării: 12.08.2020 13:33:22

DOCUMENTARE-TELEVIZIUNE NOUĂ-LICENȚĂ / CNA a acordat o nouă licență pentru televiziunea CINE TUBE dedicată documentarelor românești



București (MEDIA EXPRES) / 12 aug 2020 / CNA a licențiat în ședința din 12 august o televiziune dedicată documentarelor românești, Cine Tube, susținută de profesorul universitar și cineastul Copel Moscu și deținută prin intermediul companiei ARTFEST CONSULTING SRL de Codruț Toboc, un fost angajat al DCS / AKTA.

Copel Moscu va asigura selecția documentarelor.

Televiziunea va intra în concurență cu platformele internaționale în limba română cum sunt History, Discovery, National Geographic dar și cu televiziunile similare licențiate în România Digi Life, Digi World, Digi Animal World, Cinetronix, TV Enciclopedia și TV Kult.

Diferența specifică Cine Tube va fi programarea documentarelor realizate și dinainte și după 1989, atât filme documentare cât și scurt-metraje. Ministerul Apărării are un număr semnificativ de documentare care vor fi de asemenea programate, a explicat printre altele, în fața, CNA Codruț Toboc.

Copel Moscu a declarat că în fiecare semestru, studenții din România produc peste 400 de ore de documentare.

Distribuția se va realiza prin cablu, televiziunea va emite 24 de ore pe zi cu reluări între 3-4 ore pe zi, investiția inițială va fi de 50.000 de euro pentru echipamente și parțial costuri de achiziție filme și cheltuieli inițiale de producție, din fonduri proprii și din credite bancare.

Televiziunea va difuza 10% producție proprie și 90% alți producători, procentul rezervat filmelor românești fiind de 70%.

Copel Moscu (n. 13 septembrie 1953, Piatra Neamț), este un regizor de film român care a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1978, apoi s-a angajat la Studioul de Film Documentar „Alexandru Sahia”, București. A realizat peste 50 de filme de scurt și lungmetraj, în calitate de regizor și scenarist, pentru care a obținut peste 25 de premii naționale și internaționale (printre care: Seraliștii (1982), Căutătorii de aur (1983), Pe malul Ozanei (1984), Va veni o zi… (1985/1990), Vârsta de aramă (1987), Marșul poștașilor (1987), Intrarea unui tren în gară (1988), Școala mea iubită (1988), Am ales libertatea (1992) și Comoara naivă (2018).

A fost directorul Festivalului Internațional de Film Cinepolitica și directorul Festivalului Internațional de film Experimental (BIEFF) București și Între 2006 și 2011 a fost membru în cinci comisii CNC de aprobare a scenariilor la concursurile de finanțare.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL