×

Programe TV -- Data și ora publicării: 29.12.2021 11:52:34

UPDATE Semifinaliștii Eurovision Song Contest România: lista actualizată după închiderea sesiunii de contestații



București (MEDIA EXPRES) / 29 dec 2021 / Lista semifinaliștilor Selecției Naționale Eurovision Song Contest 2022 a fost completată cu încă o piesă, „Malere”, interpretată de E-an-na, după analiza celor patru contestații primite: E-an-na – „Malere”; Renate Grad – „Still alive”; SAVE – „Deep water”; Ioana Popescu – „Between two rains”.

Conform regulamentului, artiștii au avut posibilitatea să depună contestații în termen de maxim 24 de ore de la finalul jurizării din etapa preselecției.

Comisia de analiză a contestațiilor a fost formată din Cristian Faur, președintele juriului Selecției Naționale, Liana Elekeș și Gabriel Scîrleț, regizori muzicali cu o îndelungată experiență la Eurovision.

La finalul analizei contestațiilor, Comisia a decis ca piesa „Malere”, interpretată de E-an-na, să intre în semifinala concursului național. Celelalte trei contestații au fost respinse.

Totodată, Alex Parker & Erik Frank & Bastien au decis să retragă piesa „Best of me”, Erik Frank aflându-se în imposibilitatea de a se deplasa în România pentru concurs. În locul piesei „Best of me” va intra în concurs melodia „All this love”, interpretată de Alex Parker & Bastien.

Piesa „All this love” întrunise, inițial, punctajul de calificare în semifinale, însă nu fusese admisă întrucât, conform regulamentului, un artist nu poate intra în concurs cu două piese.

Semifinaliștii Selecției Naționale Eurovision Song Contest 2022 sunt, în ordine alfabetică:

Nume, prenume
Titlu piesă
Aldo Blaga
Embers

Alex Parker & Bastien
All this love

Alexa
Hoodies and cold nights

Alina Amon
Without you

ANA
Youngster

Andra Oproiu
Younique

Andrea Stocchino
Avere paura

Andrei Petruş
Take me

ARIS
Do Svidaniya

Ayona
Let me come to you

Barbara
Hypnotized

Bogdan Dumitraş
Sign

Carmen Trandafir
Măşti

Cezar Ouatu
For everyone

Ciro De Luca
Imperdonabile

Cream, Minodora şi Diana Bucşă
România mea

Dan Helciug
241

Dora Gaitanovici
Ana

E-an-na
Malere

Eliza G
The other half of me

Eugenia Nicolae feat. Cazanoi Brothers
Doina

FABI
That way

Forţele de muncă
Hai afară, frate!

Gabriel Basco
One night

Giulia-Georgia
Fiind your way

Ivel
Neverending

Jessie
Regret

Kyrie Mendél
Hurricane

Letiţia Moisescu
Mirunica

Leyah
I'll be fine

Mălina
Prisoner

Miryam
Top of the rainbow

MØISE
Guilty

Oana Tăbultoc
Utopia

Olivia Miheţ
Fragile

Othello
You're worthy

Outflow
Running in circles

PETRA
Ireligios

Roberta-Maria Popa
Indigo

Romeo Zaharia
Until the fight

Seeya
Save me

Sophia
Beautiful lies

Stelian
Remember

VANU 
Never give up

Vizi
Sparrow

WRS
Llamame

Semifinala Selecției Naționale se încheie pe 12 februarie, cu un show transmis în direct de TVR.

Melodiile care au trecut de etapa preselecției vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul și telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază a concursului.

În acest sens, echipa Eurovision România va organiza, în luna ianuarie, o sesiune de înregistrări într-unul dintre studiourile TVR, pentru cele 46 de piese. Acestea vor fi difuzate pe canalele Televiziunii Române și online, pe siteul oficial eurovision.tvr.ro, pe canalul YouTube al TVR și pe pagina de Facebook Eurovision România, la începutul lunii februarie.

În premieră, fanii își vor putea vota favoriții pe pagina oficială Facebook, unde pot salva cinci piese pentru a doua etapă a semifinalei. Juriul va califica alte 15, iar semifinala se va încheia pe 12 februarie, cu un show tv, în cadrul căruia juriul de specialiști va alege doar zece piese pentru marea finală.

Ultimul act al competiției va avea loc pe 5 martie, când vom afla și numele reprezentantului țării noastre în concursul internațional Eurovision, care va avea loc în perioada 10 -14 mai 2022, la Torino, Italia.

Toate informaţiile privind modalitatea de înscriere și organizarea concursului sunt prezentate în Regulamentul Selecţiei Naţionale, disponibil pe site-ul oficial eurovision.tvr.ro.

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022 la ediția cu numărul 66 fiind înscris 41 de țări.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union - asociaţia televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL