×

Programe TV -- Data și ora publicării: 25.03.2022 15:38:26

Premierele lunii aprilie din programul tv la National Geographic și National Geographic Wild



București (MEDIA EXPRES) / 25 mar 2022 / Luna aprilie aduce la National Geographic noi serii documentare care prezintă impactul diferitor tipuri de inovații asupra cercetării naturii sau civilizațiilor antice. Printre cele mai importante premiere ale acestei luni se numără noi sezoane și episoade din seriile „Albert Lin: secretele civilizațiilor antice”, „Oceanul pe uscat”, „Epave investigate” și „Pe urmele dinozaurilor”.

La National Geographic Wild, luna aprilie este „Luna Feroce”, cu documentare dedicate celor mai periculoase și letale animate din lume, fie că trăiesc pe pământ, în apă sau în aer. Cele două serii documentare „Răii Africii” și „Creaturi periculoase” vor analiza lupta pentru supraviețuire din natură.

NATIONAL GEOGRAPHIC

OCEANUL PE USCAT - În premieră în fiecare marți, din 12 aprilie, de la 20:00.

Îmbinând explorarea subacvatică cu imagistica inovatoare, seria de documentare „Oceanul pe uscat" prezintă dovezi uimitoare ale misterelor aflate sub apă. Nu este vorba despre „impresiile artiștilor”, ci despre ceea ce este se află, de fapt, în lumea nevăzută a Oceanelor. Cel de-al patrulea sezon abordează un nou stil narativ, fiecare poveste este prezentată exclusiv prin intermediul exploratorilor și arheologilor, aducând astfel telespectatorii în mijlocul evenimentelor demult trecute.

EPAVE INVESTIGATE - În fiecare luni, din 11 aprilie, de la 21:00.

Seria documentară realizată alături de scafandri, anchetatori de epave și arheologi redă poveștile ultimelor momente ale navelor și ale celor de la bord atunci când s-au confruntat cu dezastrul. Descoperirea dovezilor epavei cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație și îmbinarea acestora cu mărturii impresionante aduce în prim-plan latura umană a acestor tragedii și răspunsuri la întrebările despre ce s-a întâmplat și de ce.

PE URMELE DINOZAURILOR - În fiecare sâmbătă, din 16 aprilie, de la 22:00.

În ultimii douăzeci de ani, studiul dinozaurilor s-a transformat într-o disciplină științifică în toată regula. Emblematici și familiari publicului larg, dinozaurii au generat una dintre cele mai mari revoluții din istoria științei. Noile tehnologii au dezvăluit secrete ascunse în oasele preistorice pe care nimeni nu le-ar fi putut bănui, până acum câțiva ani. Acum putem înțelege culoarea dinozaurilor, puterea mușcăturii lor, vitezele lor maxime și chiar modul în care au comunicat între ei. Seria documentară aduce trei episoade de sine stătătoare în care Federico Fanti, paleontolog și explorator National Geographic Explorer, ne va conduce într-o călătorie extraordinară.

ALBERT LIN: SECRETELE CIVILIZAȚIILOR ANTICE - În fiecare duminică, din 10 aprilie, de la 22:00.

Exploratorul National Geographic Albert Lin folosește echipamente digitale de ultimă generație pentru a cartografia civilizațiile antice, dezvăluind adevărate minunății arheologice și inginerești, nemaivăzute până acum. Călătoriile sale îl poartă prin Asia, de la mormintele primului împărat al Chinei până la Zona Interzisă a Mongoliei, în căutarea mormântului lui Genghis Khan. În Nan Madol, Micronezia, acesta găsește o carieră care probabil a alimentat regatul din piatră de bazalt al dinastiei Saudeleur.

CLIMATUL SCHIMBĂRII - În fiecare duminică, din 3 aprilie, de la 20:00.

Această serie documentară explorează proiecte inovatoare de salvare a climei, de la transformarea plasticului în combustibil și carne produsă în laborator până la cele mai recente inovații în domeniul solar, eolian, biocombustibili și gaze naturale.

INGINERIE ABANDONATĂ - În fiecare marți, din 26 aprilie, de la 22:00.

Lumea este presărată cu exemple de proiecte inginerești incredibile și clădiri concepute pentru a ușura viața celor care le-au folosit, pentru a-i uimi pe cei care au venit să le vadă și pentru a aduce câștiguri celor care le-au comandat, proiectat și construit. Erau proiecte de vis. Așa cum veți vedea în această serie de documentare, uneori au fost rezolvate probleme grele de inginerie, au fost depășite obstacole și folosite inovații extraordinare numai pentru a le construi.

Din păcate, o mare parte din aceste structuri remarcabile au fost abandonate, lăsate deoparte ca niște jucării scumpe și depășite, niciodată folosite pentru scopul inițial. Unele dintre acestea au căzut pradă disputelor politice și problemelor financiare sau nu au trecut proba timpului, ritmului noilor tehnologii sau capriciilor modei. Altele nu au reușit, fiindcă erau pur și simplu monstruoase mărturii despre vanitatea, lăcomia și stupiditatea celor care le-au construit.

NATIONAL GEOGRAPHIC WILD

În fiecare duminică de la 19:00

La National Geographic Wild, luna aprilie este „Luna Feroce”, cu documentare dedicate celor mai periculoase și letale animate din lume, fie că trăiesc pe pământ, în apă sau în aer. Cele două serii documentare "Răii Africii" și "Creaturi periculoase" vor analiza lupta pentru supremație și supraviețuire din natură.

M-A MUȘCAT CEVA! - În fiecare miercuri, din 6 aprilie, de la 19:00.

Seria documentară explorează poveștile deosebite despre mușcăturile și înțepăturile de insecte și atacurile de animale care au adus oamenii în secția de primiri urgențe a unui spital din cauza veninului, bolilor transmise sau forței brute a fălcilor lor.

DR. K: URGENȚE EXOTICE - În fiecare luni, din 25 aprilie, de la 19:00.

Pentru Dr. K, cazurile și remediile sunt la fel de sălbatice și neașteptate ca și animalele care ajung în cabinetul său. Alături de personalul ei calificat și dedicat, dr. Susan Kelleher tratează o gamă extinsă de pacienți, de la capre la maimuțe, păsări, iepuri, porci, pești și nu numai! „Totul, în afară de câini și pisici, dacă va intra pe ușă, îl voi trata”, este motto-ul doctorului K!
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL