×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 31.01.2023 18:20:50

CNA a amânat publicarea listei must-carry după ce a identificat mai multe televiziuni cu acționariatele, sediile și formatele schimbate fără acord



București (MEDIA EXPRES) / 31 ian 2023 / CNA a amânat cu o zi publicarea listei must-carry pe anul 2023 care stabilește televiziunile obligatorii la retransmisie de către cabliști, deoarece trei televiziuni au tot felul de „probleme” printre care schimbarea acționariatelor fără notificare și emisia pe alte grile și din alte studiouri decât cele aprobate.

Lista must-carry este publicată de CNA pe 1 februarie conform unei decizii de reglementare a organismului de control în audiovizual, după ce televiziunile se declară libere la retransmisie și fără condiționări tehnice sau materiale (fără taxe pe abonat) și după ce autoritatea primește de la ARMA tabelul cu audiențele pe 2022, conform cărora este ordonată lista.

Televiziunile cu probleme sunt Global News (fost Cinetube TV), Melos TV și LinkPress TV.

Potrivit listei prezentate în ședința CNA la 31 ianuarie, Melos TV este pe locul 52, ultimul, din lista televiziunilor private, LinkPress TV pe locul 48, iar Global News pe locul 40.

Monica Gubernat, președinta aleasă de membrii CNA dar încă nenumită în Parlament, a propus publicarea listei cu note în dreptul acestor televiziuni din care să reiasă că au probleme, deoarece nu există nicio prevedere în legislație pentru ca CNA să intervină asupra listei. Aceasta se autocompune, practic, după declarațiile televiziunilor și audiențele de la ARMA.

Figurând pe primul loc pe ordinea de zi, subiectul a fost amânat până la închiderea ședinței, care a survenit puțin după ora 17.00, moment în care birourile de specialitate ale CNA au comunicat că au descoperit, în cazul Global News, că fostul administrator al societății nu mai figurează la Registrul Comerțului ca administrator.

Valentin Jucan, vicepreședintele CNA și președintele de ședință a propus amânarea publicării listei, pentru a confirma sau infirma cu certitudine acest lucru (dacă depunerea opțiunii de liber la retransmisie este invalidă din cauza semnăturii neautorizate, Global News a ratat practic declararea must-carry până la data de 15 ianuarie și va fi scoasă din listă).

Membrii CNA au fost de acord cu discutarea subiectului joi, 2 februarie, fapt care va duce practic la publicarea listei cu o zi întârziere față de ziua stabilită prin propria decizie a CNA care reglementează întreaga procedură.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL