×

Publicitate -- Data și ora publicării: 09.10.2023 17:39:42

Consiliul Român pentru Publicitate recomandă industriei să respecte profesionalismul și etica în relația cu mass-media



București (MEDIA EXPRES) / 9 oct 2023 / Consiliul Român pentru Publicitate (RAC) a comunicat public că este îngrijorat cu privire la o eventuală limitare a libertății de exprimare, după criza recentă din grupul Ringier și încurajează industria să respecte și să promoveze standardele etice în relația cu mass-media.

RAC este o organizație profesională independentă, reprezentativă pentru industria de marketing și comunicare. Activitatea organizației are la bază Codul de Practică în Comunicarea Comercială, un set de bune practici în domeniul publicității adoptat cu scopul de a sprijini dezvoltarea unui mediu de afaceri decent și onest și de a oferi un standard pentru o comunicare comercială corectă și cinstită față de consumator.

RAC nu are atributul de a interveni în conținutul editorial, atât timp cât acest conținut nu vizează o comunicare comercială. Totuși, organizația își manifestă îngrijorarea față de orice situație care poate duce la limitarea libertății de exprimare a presei în general, libertate ce reprezintă baza unei societăți democratice.

"Considerăm că libertatea și independența presei sunt un drept fundamental al omului, în strânsă legătură cu libertatea de exprimare, recunoscut și protejat prin lege în majoritatea statelor moderne".

"Fără standarde înalte adoptate de industrie și, de asemenea, fără asigurarea libertății de exprimare nu se poate asigura informarea corectă și nepărtinitoare a publicului, iar încrederea acestuia în sursele de informare va fi afectată".

"Prin urmare, Consiliul Român pentru Publicitate încurajează membrii și industria de comunicare în general să respecte bunele practici și profesionalismul în comunicare și să promoveze standarde etice în relația cu mass-media".

Consiliul Român pentru Publicitate (RAC) reprezintă singurul organism de autoreglementare a publicității, constituit cu scopul promovării unei publicități etice, legale, decente și oneste în România. Fondat în 1999 după modelul organizației europene European Advertising Standards Alliance (EASA), RAC reprezintă astăzi peste 90% din piața de publicitate națională, principiile acestuia fiind susținute de companii din mediul privat, agenții de publicitate, radiodifuzori sau importante asociații profesionale.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL