×

Cinema -- Data și ora publicării: 28.03.2024 14:17:08

Prima ediție NORDIX Festival va avea loc între 23-26 mai la București



București (MEDIA EXPRES) / 28 mar 2024 / NORDIX Festival – Enchanting Aurora, A Nordic Cultural Expedition va aduce împreună cinematografia nordică, literatura pentru toate vârstele și „sistemele și mecanismele sociale”, cu proiecții de film, cluburi de lectură pentru toate vârstele, dezbateri, expoziții și evenimente speciale, în perioada 23-26 mai.

Festivalul îşi propune să faciliteze dialogul şi schimbul de experienţă între Ţările Nordice şi România, printr-o serie de dezbateri care vor pune în discuție teme precum: educația, incluziunea, inovația, conservarea patrimoniului cultural si tranziţia verde.

„Proiectul urmărește creșterea gradului de vizibilitate și apreciere a culturii nordice în rândul publicului, încurajând înțelegerea interculturală, promovând creativitatea și inovația şi stimulând publicul să aprofundeze diversele fațete ale culturii nordice,” afirmă E. S. Dna. Siri Barry, Ambasadorul Norvegiei, țară coordonatoare a proiectului.

Filmele, inclusiv pentru copii, vor rula la Cinema Elvire Popesco și Cinema Union. O serie de locații neconvenționale vor găzdui celelalte evenimente.

NORDIX Festival - Enchanting Aurora, A Nordic Cultural Expedition este o inițiavă a Ambasadei Danemarcei, Finlandei, Norvegiei si Suediei in Romania, precum si a Consulatului Islandei în București. Proiectul este organizat cu sprijinul Asociației Enkidu și beneficiază de finanțare din partea Nordic Council of Ministers.

Mai multe informații vor fi publicate, în curând, și pe paginile festivalului:
Facebook: https://www.facebook.com/nordixfestival
Instagram: https://www.instagram.com/nordixfestival

Parteneri media: Radio Guerrilla, Agerpres, IQ Ads, Smark, Urban.ro, LiterNet, Observator Cultural, Movie News, CineFan, AARC – All About Romanian Cinema, Munteanu Recomandă, Revista FILM, Librăriile Cărturești, Cinefilia.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL