×

Revista presei -- Data și ora publicării: 13.02.2025 11:41:53

REVISTA PRESEI /13 feb 2025 /



Grupul Orange anunţă pentru România venituri de 1,416 mld. euro în 2024. Numărul de clienţi raportat: 1,04 milioane pe net fix şi 9,29 milioane pe telefonie mobilă, în scădere uşoară faţă de 2023
Nokia prezice dispariția telefoanelor mobile până în 2030: „Vor fi depășite de experiența metaversului”
România TV, taxată dur de CNA pentru titlurile afișate în cazul tezaurului dacic
Diva pregătește un program special de Ziua Îndrăgostiților. Ce filme poți vedea în perioada 14-16 februarie
Google a dezvăluit vârsta la care copiii din România primesc primul telefon mobil: „Deschidem ușa spre un univers în care nu există reguli și limite”
Kiss FM demontează toate acuzațiile lui Connect-R, despre care spune că s-a victimizat pentru a deveni viral: „E urât să minți cu Biblia în mână”
Tendințe 2025: Cum aleg companiile din Romania furnizorii de soluțiiIT&C?
Apple TV+ va fi disponibil pe Android
Bursucu, din nou la Kanal D, după ce și-a dat demisia la începutul anului. Postul TV a anunțat când începe emisiunea Roata norocului
Când este difuzată finala Power Couple România 2025, sezonul 2, la Antena 1
Nordic Festival, prima ediţie la Bucureşti - Filme premiate, dezbateri cu invitaţi speciali, evenimente literare, concerte din cinci ţări participante
CNA: România TV - amendă 15.000 de lei; Antena 3 CNN, Realitatea TV, B1 TV - somații publice
Afacerile Orange Romania au scăzut în 2024

....


Grupul Orange anunţă pentru România venituri de 1,416 mld. euro în 2024. Numărul de clienţi raportat: 1,04 milioane pe net fix şi 9,29 milioane pe telefonie mobilă, în scădere uşoară faţă de 2023

Grupul Orange România a înregistrat în 2024 venituri de 1,416 mld. euro, faţă de venituri comparabile de 1,548 mld. euro în anul 2023, conform rezultatelor financiare anunţate de operatorul francez de telecomunicaţii. În iunie 2024 Orange România a fuzionat prin absorbţie cu fostul Romtelecom (Telekom România Communications). Statul român are 20% din noua companie rezultată din fuziune. „În Europa, beneficiem pe deplin de pe urma sinergiilor rezultate din consolidările realizate pe pieţele din Belgia şi România”, a comentat Christel Heydemann, CEO al grupuliu Orange, fără a oferi însă detalii. Orange România a încheiat anul cu 9,294 milioane de clienţi pentru serviciul de telefonie mobilă, în scădere cu 233.000 (2%) faţă de anul precedent, şi 1,046 milioane de clienţi pentru serviciul de internet fix, în scădere cu 50.000 (5%) faţă de anul 2023, conform datelor anunţate de grupul francez. La nivel global, grupul Orange a anunţat pentru 2024 venituri de 40,26 mld. euro, mai mari cu 1,2%, cu un profit operaţional (EBITDAal) de 12,1 mld. euro, mai mare cu 2,7%.
https://www.zf.ro/business-hi-tech/grupul-orange-anunta-pentru-romania-venituri-de-1-416-mld-euro-in-22692965

Nokia prezice dispariția telefoanelor mobile până în 2030: „Vor fi depășite de experiența metaversului”

Viitorul telefoanelor mobile este pus sub semnul întrebării de către gigantul tehnologic Nokia. Acesta prezice dispariția telefoanelor mobile până în 2030, relatează cotidianul argentinian Infobae. „Telefoanele inteligente vor fi depășite de experiența metaversului în a doua jumătate a deceniului”, a declarat Nishant Batra, directorul de Strategie și Tehnologie al companiei finlandeze. Acesta a descris drept „o premoniție” faptul că firme precum Meta, Apple sau Xiaomi investesc în dezvoltarea de dispozitive dedicate acestui „univers virtual”. „Vor înceta să mai existe înainte de 2030”, a afirmat el într-un interviu pentru publicația The Spokesman.
https://www.libertatea.ro/stiri/nokia-prezice-disparitia-telefoanelor-mobile-pana-in-2030-vor-fi-depasite-de-experienta-metaversului-5194289

România TV, taxată dur de CNA pentru titlurile afișate în cazul tezaurului dacic

Postul România TV a fost amendat de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), miercuri, cu 15.000 de lei pentru titluri afişate referitoare la furtul pieselor din tezaurul dacic expus la Muzeul Drents din Assen: „Botoxata PNL ne râde-n nas după ce am rămas fără comori”; „Raluca Turcan sfidează naţiunea română după jaf”; „Începe anchetarea Ralucăi Turcan după furtul tezaurului”; „Legătura hoţilor la nivel înalt : jaf premeditat”, „Procuratura României intervine, blonda Turcan tremură”; „Turcan a dus tezaurul în Olanda sub nasul hoţilor”. La stabilirea sancţiunii s-a avut în vedere şi încălcarea dispoziţiilor art. 30 din Codul audiovizualului, potrivit cărora „Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine”.
https://www.stiripesurse.ro/romania-tv-taxata-dur-de-cna-pentru-titlurile-afisate-in-cazul-tezaurului-dacic_3580435.html

Diva pregătește un program special de Ziua Îndrăgostiților. Ce filme poți vedea în perioada 14-16 februarie

DIVA a pregătit o selecție specială de filme romantice și premiere pentru a marca Ziua Îndrăgostiților din acest an. În luna februarie, dragostea se află în prim-plan, iar în perioada 14-16 februarie (vineri-duminică), telespectatorii se pot bucura de câte două filme romantice difuzate consecutiv, începând cu ora 20:00. Seria specială Weekendul îndrăgostiților aduce povești de dragoste pline de emoție, desfășurate în locuri spectaculoase – fie că este vorba despre spectacole artistice, peisajele Parisului sau competiții culinare. Indiferent de decor, iubirea este elementul central al acestor filme difuzate la DIVA în luna februarie.
https://www.tvmania.ro/diva-program-special-de-ziua-indragostitilor-532110

Google a dezvăluit vârsta la care copiii din România primesc primul telefon mobil: „Deschidem ușa spre un univers în care nu există reguli și limite”

Un studiu recent realizat de Google a arătat care este vârsta medie la care copiii din România primesc primul smartphone. Specialiștii atrag atenția că utilizarea timpurie a telefoanelor mobile poate duce la dependență. Analiza Google arată că copii din România primesc primul telefon inteligent de la părinți în jurul vârstei de 8 ani. Concret, jumătate dintre părinți au spus că le-au oferit copiilor primul telefon când avea între 5 și 8 ani, iar mai mult de o treime au cumpărat un telefon copiilor când aveau între 9 și 12 ani. Conform cercetării, majoritatea părinților aleg să le ofere copii lor un telefon mobil pentru a fi în contact constant cu aceștia sau pentru a evita ca micuții să se simtă excluși social.
https://www.libertatea.ro/stiri/google-a-dezvaluit-varsta-la-care-copiii-din-romania-primesc-primul-telefon-mobil-deschidem-usa-spre-un-univers-in-care-nu-exista-reguli-si-limite-5193597

Kiss FM demontează toate acuzațiile lui Connect-R, despre care spune că s-a victimizat pentru a deveni viral: „E urât să minți cu Biblia în mână”

Kiss FM a intervenit în scandalul public care îl are ca protagonist pe cântărețul Connect-R. Postul de radio a demontat toate acuzațiile făcute de artist și a negat orice implicare a lor în acest conflict, care vizează, de fapt, postul de radio Magic FM. Întregul scandal care îl are protagonist pe Connect-R a început în decembrie 2024, după ce acesta a fost interzis la concertul caritabil de Crăciun organizat de Magic FM. Motivul? Cântărețul a felicitat românii pentru rezultatul alegerilor prezidențiale din 2024 și a subliniat suveranitatea poporului, fără a menționa explicit vreun candidat sau partid politic. Cu toate acestea, mesajul lui a fost interpretat de Magic FM drept o poziționare politică, ceea ce ar fi dus la decizia de a-l exclude de la evenimentul Magic Christmas.
https://www.libertatea.ro/entertainment/kiss-fm-demonteaza-toate-acuzatiile-lui-connect-r-5191137

Tendințe 2025: Cum aleg companiile din Romania furnizorii de soluțiiIT&C?

Companiile din România sunt tot mai interesate de utilizarea strategică a soluțiilor IT&C pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor. Astfel, furnizorii de servicii din acest sector devin parteneri și consultanți, responsabili de alinierea investițiilor IT&C cu obiectivele de afaceri ale organizațiilor. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de compania MKOR, pentru GTS, unul dintre principalii furnizori locali de servicii de gestionare a datelor. Conform datelor GTS, piața serviciilor de business IT&C s-a maturizat, devenind mai sofisticată și diversificată. Cerințele clienților variază, de la soluții punctuale la platforme complexe și integrate. Consultanța strategică devine un pilon esențial, companiile având nevoie de sprijin specializat pentru a selecta și implementa soluțiile adecvate. Astfel, relațiile dintre companii și furnizorii IT&C au evoluat de la simple interacțiuni tranzacționale la parteneriate strategice de lungă durată. Studiul comandat de GTS a fost realizat de MKOR și a analizat tendințele în alegerea furnizorilor de soluții IT&C, pe un eșantion format din 150 de persoane cu rol decizional în companii, implicate direct în contractarea și gestionarea acestor servicii. Datele au fost colectate telefonic, în perioada septembrie – octombrie 2024.
https://hotnews.ro/tendinte-2025-cum-aleg-companiile-din-romania-furnizorii-de-solutiiitc-1900952

Apple TV+ va fi disponibil pe Android

Apple va lansa serviciul de streaming TV+ pe platforma rivală gestionată de Google, într-o mutare menită să ajute la creşterea numărului de abonaţi, relatează news.ro. Conform surselor citate de Bloomberg, dar şi unui teaser video ajuns online înaintea anunţului oficial, Apple urmează să anunţe foarte curând disponibilitatea unei aplicaţii TV+ pentru Android. Serviciul Apple TV+ este disponibil pe televizoarele şi dispozitivele de streaming Google TV, dar, deocamdată, nu şi pe telefoanele sau tabletele cu Android. Odată cu lansarea Apple TV+ pe Android, utilizatorii acestei platforme vor putea plăti abonamentul suplimentar MLS Season Pass, pentru a vedea meciurile de fotbal din prima ligă americană.
https://www.stiripesurse.ro/apple-tv-va-fi-disponibil-pe-android_3580819.html

Bursucu, din nou la Kanal D, după ce și-a dat demisia la începutul anului. Postul TV a anunțat când începe emisiunea Roata norocului

Un nou sezon „Roata Norocului”, cu Ana-Maria Barnoschi şi Bursucu, va putea fi vizionat la Kanal D, în fiecare seară de duminică, începând din 2 martie. Vestea vine la câteva săptămâni de la anunțul demisiei prezentatorului TV. Iată cum au fost filmate noile ediții. În primele zile ale anului, Bursucu și-a anunțat decizia de a pleca de la Kanal D, post cu care a colaborat timp de un deceniu. Atunci, vedeta și-a luat rămas bun și a menționat că închide acel capitol din viața sa. Printr-o postare emoționantă pe rețelele de socializare, Bursucu a exprimat recunoștință față de echipă pentru sprijinul oferit de-a lungul anilor. Astfel, actualul sezon al emisiunii „Roata Norocului” va marca ultima apariție a lui Bursucu în acest format.
https://www.tvmania.ro/bursucu-din-nou-la-kanal-d-dupa-demisie-cand-incepe-emisiunea-532085

Când este difuzată finala Power Couple România 2025, sezonul 2, la Antena 1

Cu fiecare probă tot mai dificilă, concurenții sunt împinși la limite fizice și emoționale. Cuplurile continuă să lupte pentru un loc în marea finală, însă doar trei vor ajunge să își dispute marele premiu. Iată când este difuzată finala Power Couple România 2025, sezonul 2, la Antena 1. Tensiunea atinge cote maxime în competiția Power Couple România, iar momentul mult așteptat se apropie! Marea finală a sezonului 2 va fi difuzată miercuri, 5 martie 2025, la Antena 1. În momentul de față, mai sunt șase cupluri în competiție. Doar trei dintre acestea vor lupta pentru marele premiu în finala show-ului filmat în Malta.
https://www.tvmania.ro/finala-power-couple-romania-2025-sezonul-2-la-antena-1-531924

Nordic Festival, prima ediţie la Bucureşti - Filme premiate, dezbateri cu invitaţi speciali, evenimente literare, concerte din cinci ţări participante

Bucureştiul găzduieşte, între 13 şi 16 februarie, Nordic Festival, prima ediţie a unui nou eveniment multidisciplinar, care explorează şi celebrează cultura ţărilor nordice, printr-un program de filme premiate, dezbateri cu invitaţi speciali, evenimente literare, concerte şi multe alte surprize, în spaţii culturale consacrate din capitală. Sub deviza „Enchanting Aurora - A Nordic Cultural Expedition”, Nordic Festival îşi propune să conecteze mediul local la stilul de viaţă, creaţiile artistice şi inovaţiile recente din cele cinci ţări participante - Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia, Suedia - şi să faciliteze dialogul şi schimbul de experienţă între ţările nordice şi România.
https://www.news.ro/cultura-media/nordic-festival-prima-editie-la-bucuresti-filme-premiate-dezbateri-cu-invitati-speciali-evenimente-literare-concerte-din-cinci-tari-participante-1922402812562025021521931625

CNA: România TV - amendă 15.000 de lei; Antena 3 CNN, Realitatea TV, B1 TV - somații publice

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a sancționat, miercuri, cu o amendă de 15.000 de lei postul de televiziune România TV din cauza încălcării prevederilor legislației audiovizuale referitoare la informarea corectă, verificată și prezentată în mod imparțial și cu bună-credință, în prezentarea subiectului referitor la furtul pieselor din tezaurul dacic expus la Muzeul Drents, din Assen (Țările de Jos). Potrivit unui comunicat al CNA transmis, miercuri, AGERPRES, întrunit în ședință publică, Consiliul a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a autosesizării și a sesizărilor primite pentru modul în care a fost abordat subiectul referitor la furtul pieselor din tezaurul dacic expus la Muzeul Drents, din Assen (Țările de Jos). Au fost monitorizate emisiuni de știri și dezbateri difuzate în perioada 25 - 27 ianuarie (interval orar 18:00 - 24:00) de 14 televiziuni centrale: Aleph News, Antena 1, Antena 3, B1 TV, Digi 24, Euronews, Kanal D, Prima News, Prima TV, Pro TV, Realitatea Plus, România TV, TVR 1 și TVR Info. Pentru Antena 3 a fost analizată, de asemenea, emisiunea 'News room' din 27 ianuarie (ora 13:00). În cazul postului România TV, rapoartele au cuprins și emisiunile: 'Știrile România TV' din 26 ianuarie (orele 10:00 - 14:00) și 27 ianuarie (interval orar 09:00 - 15:00), 'Teleshopping' din 26 ianuarie (ora 14:44 - pentru titlurile afișate), 'România în 60 de minute' (ora 17:58) și 'Punctul culminant' (ora 21:00) din 30 ianuarie.
https://agerpres.ro/cultura-media/2025/02/12/cna-romania-tv---amenda-15-000-de-lei-antena-3-cnn-realitatea-tv-b1-tv---somatii-publice--1421933

Afacerile Orange Romania au scăzut în 2024

Orange România a consemnat în anul 2024 venituri de 1,416 miliarde de euro, de la 1,551 miliarde de euro în urmă cu un an, potrivit datelor financiare anunțate de operatorul francez de telecomunicații. În privința portofoliului de utilizatori de servicii de telecomunicații mobile, operatorul avea 9,294 milioane de clienți la finele anului 2024, comparativ cu 9,527 milioane de clienți în decembrie 2023. Numărul de conexiuni fixe broadband a scăzut de la 1,096 milioane la 1,046 milioane. În decembrie 2023 a fost semnat un acord cu Guvernul României care a stabilit principiile cheie ale fuziunii Orange România Communications (fost Telekom Romania Communications, fost Romtelecom) cu Orange România.
https://www.profit.ro/insider/companii/afacerile-orange-romania-au-scazut-in-2024-21932465

(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover



Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici



© 2001 -  Media Expres SRL