×

Programe TV -- Data și ora publicării: 07.07.2009 13:06:12

NOTA TV-MAGHIARI-LICENŢĂ / Nişa de muzică populară maghiară Nota TV a primit licenţa audiovizuală de satelit



Bucureşti (MEDIA EXPRES) / 7 iul 2009 / Nota TV, o televiziune muzicală de nişă dedicată populaţiei maghiare, operată de Tematic Cable SRL din Oradea, a primit la 7 iulie licenţă audiovizuală prin satelit.

Televiziunea a fost definită de reprezentantul companiei, Victor Hodorog, ca fiind „un canal tematic pentru populaţia maghiară ce va transmite videoclipuri cu muzică tradiţională ungurească, o oră cu muzică clasică şi o oră cu jazz“.

Televiziunea va emite 24 de ore din 24, studiourile vor fi amplasate în Oradea iar investiţia este estimată să ajungă la 800.000 de euro.

Videoclipurile sunt achiziţionate din Ungaria, iar pentru primul an nu se va difuza publicitate. Veniturile staţiei vor veni în primă instanţă din servicii de dedicaţii prin SMS.

Genul proxim al televiziunii este Favorit TV pentru populaţia de limbă română, a explicat în cadrul şedinţei Attila Szasz, membru al CNA.

Programele nu vor conţine muzică românească pentru că este un program tematic pentru populaţia de limbă maghiară din Transilvania şi pentru Ungaria, a mai explicat Victor Hodorog.

Grigore Zanc, membru CNA, a spus că „am o reţinere legată de absenţa muzicii româneşti“.

Narcisa Iorga a spus că art. 1 alin. 6 din legea audiovizualului defineşte un astfel de serviciu ca fiind un serviciu comunitar.

Răzvan Frânculescu, directorul departamentului de licenţe din CNA, a spus că programul este destinat platformei Digi, care are adresabilitate pe persoană, deci va fi introdus în pachetul adresat către populaţia maghiară acolo unde se distribuie Digi TV. „În România sunt în prezent 13 posturi de muzică autorizate, două neautorizate şi şase programe muzicale internaţionale care se difuzează pe cablu“.

Tematic Cable îl are ca acţionar pe Radu Morar, cunoscut pentru dezvoltarea Minimax în România, şi mai deţine televiziunea muzicală Musicmax şi televiziunea tematică dedicată pescuitului, The Fishing Channel.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL