Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:25.06.2019
Data ultimei ştiri: 25.06.2019 18:54:04
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată

:

Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 ONG 29.11.2016 13:22:31
SRR-CENZURĂ-SESIZARE / ActiveWatch a sesizat CNA și Consiliul de Onoare al SRR în cazul unui posibil caz de cenzură la Radio România Actualități
București (MEDIA EXPRES) / 29 nov 2016 / ONG-ul specializat în apărearea libertății de exprimare ActiveWatch a sesizat la 29 noiembrie Societatea Română de Radio (SRR) și Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) cu privire la un posibil caz de cenzură în programele SRR într-o emisiunie din 10 noiembrie.

Transmisia a avut ca subiect dezbaterea situației serviciilor publice de radio și televiziune în contextul legii inițiate de PSD prin care se propune eliminarea taxei radio-TV, alături de alte peste 100 de taxe și a fost organizată de ActiveWatch cu sprijinul Președinției.

Potrivit sesizării Active Watch, transmisia în direct la radio s-a oprit când doi salariați SRR au luat cuvântul (Alexandru Rusu și Gabriel Basarabescu). “În cazul lui A. Rusu, transmisia s-a oprit imediat ce acesta a luat cuvântul, în vreme ce G. Basarabescu a dispărut din eter în momentul în care a început să vorbească despre lipsa de bugete pentru producția editorială de la SRR”.

„A doua zi, RRA a difuzat o sinteză a dezbaterii, în care a fost inclusă și intervenția dlui Rusu În schimb, intervenția dlui Basarabescu a fost „reasamblată”, fiind eliminate acele fraze în care era criticată politica managerială a conducerii”, se mai arată în sesizarea ActiveWatch.

Organizația nu pronunță în textul comunicatului difuzat către presă cuvântul „cenzură”, rezumându-se la a cere „CNA să analizeze dacă situația prezentată mai sus încalcă reglementările audiovizuale în vigoare”.

De asemenea, ActiveWatch cere Consiliul de Onoare al Societății Române de Radiodifuziune „să analizeze dacă situația prezentată mai sus încalcă Statutul jurnalistului de radiodifuziune”.

Sesizarea este semnată de președintele ActiveWatch, Mircea Toma.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.