= Media Expres

Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:06.06.2020
Data ultimei ştiri: 05.06.2020 17:47:19
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
ONLINE / VOD / OTT
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansatăGlosar

 ONG 26.01.2017 15:08:41
ACTIVEWATCH-CNA-CRITICI / ActiveWatch solicită verificarea activității CNA pentru lipsa de reacție la „derapajele” Antena 3 și România TV
București (MEDIA EXPRES) / 26 ian 2017 / ActiveWatch și alte șapte organizații neguvernamentale de media și drepturile omului solicită autoritîților verificarea activității CNA”cu scopul readucerii instituției în slujba interesului public”, în contextul “derapajelor inacceptabile identificate la posturile Antena 3 și România TV din seara de 22 ianuarie 2017”, potrivit unui comunicat de presă.

Organizațiile cer comisiilor parlamentare pentru mass-media să evalueze de urgență situația dezastruoasă a CNA, într-o întâlnire cu participare publică, membrilor CNA de bună-credință să expună public disfuncțiile și să demaște persoanele și mecanismele care au condus la sabotarea instituției, CNA să judece cu prioritate absolută sesizările privind derapajele comise de televiziuni în relatarea manifestațiilor din 22 ianuarie 2017 și să analizeze cu celeritate toate derapajele din campania electorală și din perioada imediat următoare.

Potrivit ActiveWatch, reducerea eficienței CNA în ultimii ani a favorizat proliferarea comportamentelor ilegale ale unor radiodifuzori, în particular ale celor menționați mai sus.

“Deriva CNA este accentuată de o serie de disfuncționalități, precum: faptele sesizate sunt evaluate cu întârziere atât de mare încât se prescriu înainte de a ajunge să fie penalizate. Drept argument stau cele peste 1600 de sesizări prescrise în perioada 2014 – 2016 (sursa: Pagina de Media), dar și întârzierea unor rezoluții pentru abaterile sesizate pe durata campaniei electorale din noiembrie – decembrie 2016; radiodifuzorii primesc o singură penalizare pentru fapte cumulate pe perioada judecată de CNA, ceea ce încurajează recidiva; instituția nu mai reacționează în timp real în timpul unor evenimente socio-politice majore, în care rolul mass-media este crucial; instiuția nu funcționează lungi perioade de timp (numai anul trecut  au fost amânate 17 ședințe din aceste considerente).

Apelul ActiveWatch este susținut de: Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Convenția Organizațiilor de Media (COM), Mediawise Society, Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH), CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică, Centrul Român de Politici Europene și Frontline Club București.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.