×

Programe TV -- Data și ora publicării: 29.09.2017 12:52:27

EUROSPORT-AUDIENȚE-CREȘTERI / Eurosport a anunțat creșterea audienței medii în România în timpul Turului Spaniei



București (MEDIA EXPRES) / 29 sep 2017 / Eurosport a anunțat creșterea audienței medii în România cu 42% în timpul Turului Spaniei, audienţa în direct a celor mai importante trei curse de ciclism din Marile Tururi crescând cu 26% la nivel european și Turul Spaniei înregistrând o creștere de 81% pentru acoperirea integrală a evenimentului, tot la nivel european.

Marile Tururi de ciclism - Turul Italiei, Turul Franţei şi Turul Spaniei – au înregistrat anul acesta un număr record de fani care au urmărit competițiile transmise pe Eurosport. Numărul fanilor români care au urmărit La Vuelta a atins cel mai inalt prag înregistrat vreodată de această competiție, generând o audiență medie cu 42% mai mare față de cea din 2016.

După Turul Spaniei din această lună, în care Chris Froome a devenit primul ciclist care a câştigat în acelaşi an Vuelta şi Turul Franţei, asemeni lui Bernard Hinault în 1978, Eurosport a confirmat o creştere de 26% a mediei de audienţă pe minut în direct faţă de 2016 pentru transmisiunile sale de la Marile Tururi de ciclism.

Programele Eurosport dedicate Turului Spaniei au atins cote medii de audienţă în direct de 1,3 milioane pe minut la nivelul Europei, în creştere cu 46% faţă de anul anterior.
Pe locul secund se află Turul Italiei, difuzat pe Eurosport în luna mai, cu o medie de 1,3 milioane pe minut de telespectatori în timpul transmisiunilor în direct (+21% faţă de 2016) şi 4,8 milioane de fani pe minut care au urmărit evenimentul în etapa finală, la nivelul întregii Europe.

Trendul a continuat cu Turul Franţei care a înregistrat o audienţă medie de 785 000 de telespectatori pe minut pentru programele în direct, pe parcursul celor 21 de etape, adică o creştere de 10% faţă de 2016.

În 2017, Eurosport a difuzat toate cele 21 de etape ale fiecărui Mare Tur de ciclism, în cadrul celor 300 de ore de transmisiune, printre care s-a numărat şi difuzarea în direct, minut cu minut, a Turului Franţei, o premieră absolută. În total, Eurosport a avut peste 200 de zile de transmisii în direct de la cele mai relevante curse de ciclism şi 2500 de ore de dedicate, incluzând toate cele cinci curse “monumentale” din ciclism, plus 25 de evenimente din cadrul Circuitul Mondial UCI. De asemenea, Eurosport şi-a extins contractele pe drepturi de difuzare pentru Turul Italiei până în 2020 şi pentru Turul Franţei până în 2023, având exclusivitate în 38 de pieţe.

Săptămâna trecută, Eurosport a anunţat că a semnat un nou contract pe patru ani pentru a transmite toate marile evenimente UCI în exclusivitate în 36 de ţări din Europa, pentru toate disciplinele, incluzând Campionatul Mondial UCI pentru Ciclism pe Şosea, Campionatul Mondial UCI pentru Ciclism pe Pistă şi Campionatul Mondial UCI pentru Ciclocros. Campionatul Mondial UCI pentru Ciclism pe Şosea, care se derulează în prezent la Bergen, în Norvegia, revine pe ecranele Eurosport în acest an alături de mai multe evenimente clasice, printre care Giro di Lombardia.

Eurosport, destinația pentru sport nr. 1 din Europa, stârnește pasiunea pentru sport a fanilor și îi conectează la cele mai importante evenimente sportive din lume. În calitate de nouă Gazdă a transmisiunilor Jocurilor Olimpice în Europa, Eurosport va oferi experiența supremă a Jocurilor Olimpice pentru mai mulți oameni, pe mai multe „ecrane” ca niciodată – apropiind fanii de eroii lor prin programele ce spun povestea acestora de-a lungul fiecărui an. În mod evident definite ca fiind Gazdele Ciclismului, ale Tenisului de Mare Șlem și ale Sporturilor de Iarnă, canalele Eurosport - Eurosport 1, Eurosport 2 şi Eurosportnews - au în total 236 de milioane de abonaţi, în 94 de ţări din Europa, zona Asia-Pacific, Africa şi Orientul Mijlociu. Eurosport.com este website-ul de știri de sport nr.1 al Europei, cu o medie de 14,5 milioane de vizitatori unici pe lună. În plus, Eurosport Player, serviciul digital ce oferă acces nelimitat la cerere, este disponibil oricând și pe orice dispozitiv, în 52 de ţări. Eurosport Events este divizia specializată în administrarea şi promovarea evenimentelor sportive internaţionale. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi corporate.eurosport.com 

În fotografie: Chris Froome (centru) sărbătoreşte pe podium alături de italianul Vincenzo Nibali (stânga) şi Ilnur Zakarin, după victoria sa din Turul Spaniei. (Foto: Denis Doyle/Getty Images)
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL