×

Programe TV -- Data și ora publicării: 04.10.2017 13:29:44

DISCOVERY-PREMIERĂ / Discovery Channel investighează cauzele uraganelor Harvey și Irma



București (MEDIA EXPRES) / 4 oct 2017 / Discovery Channel difuzează documentarul „Uraganele Harvey și Irma” ce investighează cauzele dezastrelor naturale petrecute recent în Atlantic și coasta de est a SUA și include interviuri cu meteorologi, cercetători şi ingineri renumiți, care studiază aceste fenomene de zeci de ani. Programul va fi difuzat duminică, 8 octombrie, de la ora 22.00.

În decurs de numai două săptămâni, două uragane masive au măturat Oceanul Atlantic – o combinaţie năucitoare, fără precedent în istoria acestor fenomene. Uraganul Harvey, cu o anvergură de aproape 450 km, a înaintat lent, dar a lovit Texasul cu vânturi de peste 200 km pe oră. Având forţa unui uragan de categoria 4, a venit cu precipitații de peste 1000 de litri pe metru pătrat numai în regiunea oraşului Houston.

Când ploile s-au oprit, Harvey lăsase în urma lui un adevărat dezastru, afectând sau distrugând complet aproape 185.000 de locuinţe şi 1000 de clădiri de birouri, forțând 32.000 de persoane să se refugieze din calea lui şi lăsând alte 300.000 fără curent electric. Deşi apele încă nu s-au retras până la nivelul obişnuit, Agenţia Federală pentru Situaţii de Urgenţă din SUA (FEMA) estimează că pagubele produse de Harvey se ridică la aproape 200 de miliarde de dolari, incluzând aproape o jumătate de milion de persoane care vor solicita asistenţă federală.

Apoi, pe 27 august, meteorologii au început să monitorizeze uraganul Irma, în largul coastelor Africii. Pe măsură ce traversa Atlanticul, creştea ca dimensiuni şi intensitate. Până la data de 5 septembrie, Irma devenise deja o furtună de categoria 5, cu un diametru de aproximativ 680 km şi vânturi cu viteze de 295 km/h, care a făcut ravagii în Insulele Caraibe, în drumul ei spre Florida.

Şi, ca şi cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, asupra insulelor s-a abătut apoi o altă furtună distrugătoare de categoria 5, uraganul Maria.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL