Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:17.07.2019
Data ultimei ştiri: 17.07.2019 16:55:09
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liber
VOD / OTTCăutare avansatăGlosar

 _Legislaţie 29.11.2017 12:03:44
PROGRAME TV-PARLAMENTUL EUROPEAN-APEL / ARCA și ACT susțin protejarea teritorialității la transmisia online a programelor TV
București (MEDIA EXPRES) / 29 nov 2017 / Asociația Română de Comunicații Audiovizuale (ARCA) a publicat la 27 noiembrie un apel al asociației internaționale a televiziunilor ACT, semnat de mai multe companii de media internaționale dar și din România, printre care CME (Pro TV), Antena Group, AMC Networks International, Fox Networks Group (National Geographic), ScrippsNetworks, Viacom și Discovery Communications, pentru susținerea unei legislații eropene favorabile privind transmisia online a programelor de televiziune cu protejarea teritorialității.

Parlamentu European trebuie să decidă miercuri, 29 noiembrie, dacă deschide procedura pentru noi amendamente sau continuă adoptarea raportului Woelken privind propunerea de regulament al radiodifuzorilor, cu toate amendamentele alternative de compromis ale ALDE / PPE / ECR adoptate, se mai arată în comunicatului ARCA.

„Președintele PE va face anunțarea mandatului la deschiderea sesiunii ministeriale miercuri, 29 noiembrie, 2017, se arată în comunicatul difuzat de ARCA. În cazul formulării de obiecții la mandat (prin aplicarea regulei 69c), un vot în ședință plenară privind mandatul va avea loc, probabil, marți, 12 decembrie 2017, la Strasbourg. Credem că după lunga dezbatere și votul concludent din cadrul Comisiei, mandatul nu ar trebui să fie contestat în plen”.

Industria își exprimă opoziția față de propunerea de regulament care aplică principiul țării de origine (CoO) la serviciul auxiliar online al radiodifuzorilor. Acest principiu ar conduce la creșterea prețurilor și la reducerea posibilităților de alegere ale consumatorilor, se arată în comunicat, la o mai mică diversitate culturală și lingvistică și la mai puțin conținut de calitate disponibil prin intermediul a mai puțini radiodifuzori și comercianți cu amănuntul.

Comunicatul ARCA precizează că cercetări economice recente estimează că erodarea exclusivității teritoriale ar duce la o pierdere de bunăstare a consumatorului anual de până la 9,3 miliarde de euro.

„Raportul Comisiei JURI, astfel cum a fost votat, include garanții importante care ar reduce la minimum aceste efecte negative. Contestarea mandatului Parlamentului European riscă să deschidă raportul pentru noi amendamente, care ar elimina aceste garanții și ar agrava impactul. Rezultatul deliberărilor comisiei JURI este concluzia procesului decizional prevăzut de Parlamentul European care a luat în considerare toate punctele de vedere. Dezbaterea nu ar trebui redeschisă.

ARCA face un apel public pentru ca rezultatul votului JURI al Parlamentului European să nu fie contestat în plen la 29 noiembrie.

Apelul este susținut atât de ACT (Asociația Televiziunilor Comerciale din Europa), de membrii din România ai acestei asociații, precum și de membrii Asociației Române de Comunicații Audiovizuale - asociație a principalelor televiziuni și radiouri din România, se mai arată în comunicat.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.