×

Legislaţie -- Data și ora publicării: 29.11.2017 12:03:44

PROGRAME TV-PARLAMENTUL EUROPEAN-APEL / ARCA și ACT susțin protejarea teritorialității la transmisia online a programelor TV



București (MEDIA EXPRES) / 29 nov 2017 / Asociația Română de Comunicații Audiovizuale (ARCA) a publicat la 27 noiembrie un apel al asociației internaționale a televiziunilor ACT, semnat de mai multe companii de media internaționale dar și din România, printre care CME (Pro TV), Antena Group, AMC Networks International, Fox Networks Group (National Geographic), ScrippsNetworks, Viacom și Discovery Communications, pentru susținerea unei legislații eropene favorabile privind transmisia online a programelor de televiziune cu protejarea teritorialității.

Parlamentu European trebuie să decidă miercuri, 29 noiembrie, dacă deschide procedura pentru noi amendamente sau continuă adoptarea raportului Woelken privind propunerea de regulament al radiodifuzorilor, cu toate amendamentele alternative de compromis ale ALDE / PPE / ECR adoptate, se mai arată în comunicatului ARCA.

„Președintele PE va face anunțarea mandatului la deschiderea sesiunii ministeriale miercuri, 29 noiembrie, 2017, se arată în comunicatul difuzat de ARCA. În cazul formulării de obiecții la mandat (prin aplicarea regulei 69c), un vot în ședință plenară privind mandatul va avea loc, probabil, marți, 12 decembrie 2017, la Strasbourg. Credem că după lunga dezbatere și votul concludent din cadrul Comisiei, mandatul nu ar trebui să fie contestat în plen”.

Industria își exprimă opoziția față de propunerea de regulament care aplică principiul țării de origine (CoO) la serviciul auxiliar online al radiodifuzorilor. Acest principiu ar conduce la creșterea prețurilor și la reducerea posibilităților de alegere ale consumatorilor, se arată în comunicat, la o mai mică diversitate culturală și lingvistică și la mai puțin conținut de calitate disponibil prin intermediul a mai puțini radiodifuzori și comercianți cu amănuntul.

Comunicatul ARCA precizează că cercetări economice recente estimează că erodarea exclusivității teritoriale ar duce la o pierdere de bunăstare a consumatorului anual de până la 9,3 miliarde de euro.

„Raportul Comisiei JURI, astfel cum a fost votat, include garanții importante care ar reduce la minimum aceste efecte negative. Contestarea mandatului Parlamentului European riscă să deschidă raportul pentru noi amendamente, care ar elimina aceste garanții și ar agrava impactul. Rezultatul deliberărilor comisiei JURI este concluzia procesului decizional prevăzut de Parlamentul European care a luat în considerare toate punctele de vedere. Dezbaterea nu ar trebui redeschisă.

ARCA face un apel public pentru ca rezultatul votului JURI al Parlamentului European să nu fie contestat în plen la 29 noiembrie.

Apelul este susținut atât de ACT (Asociația Televiziunilor Comerciale din Europa), de membrii din România ai acestei asociații, precum și de membrii Asociației Române de Comunicații Audiovizuale - asociație a principalelor televiziuni și radiouri din România, se mai arată în comunicat.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL